Sötét

Tényleg meg kellene hódítanunk a Marsot? 

Feliratkozás
Megtekintés 88 E
96% 2 500 101

Támogasd a munkánkat Patreonon: www.patreon.com/tizeslista

Instán is fent vagyunk: tizeslista
Tízes lista Facebook: tizeslista/

0:00 Intro
0:44 Nagy célok
2:59 Sivár vidék
4:39 Terraformálás
6:27 Hol laknánk?
8:15 Mit ennénk?
10:00 Hány emberre lenne szükség?
11:01 Megérné?

Források: pastebin.com/bZGzfNc3

Zene a videó alatt: audiojungle.net/item/stylish-...

Outro zene: Cold Funk - Funkorama by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license ( creativecommons.org/licenses/ ...)

Közzététel:

 

2021.júl.14.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 661   
Krisztian Moso
Nem, de nem ez a lényeg. A közpénz kell nekik. A többi csak CGI.
Lasar Salamon
Lasar Salamon 3 napja
Azért hülye állat az ember! Azon agyal, hogyan lehetne egy élhetetlen bolygót élővé tenni, az élőt meg élhetetlenné teszi. Komolyan mint egy parazita, gazdatestről gazdatestre halad, ha ép elpusztul az alatta lévő keres másikat.
Balazs Kiss
Balazs Kiss 4 napja
Túlnépesedés van, egyre kisebb a Föld ennyi embernek, erre még kisebb bolygóra akarnak menni, mint a Föld.. A Jupiterre kéne menni, ott még 100 milliárd ember is elférne gond nélkül
Tízes lista
Tízes lista 4 napja
Csak mivel a Jupiter gázóriás nem lenne hol élni.
József Molnár
Akkor nem lenne könnyebb a Földön "meg csinalni" a buborékos hazakat? Megmaradnának a szállítási költségek😂
White Wolf
White Wolf 5 napja
Ajánlom a Blue Gender nevű régi animét, egy baszott nagy második föld egy űrhajó
Róbert Tandari
nyilván nem holnapról van szó, de mondjuk 100-500 év múlva akár több millió ember is élhet a marson. Hacsak nem történik valami alapvető tragédia az emberiséggel és folytatodik a technológiai fejlődésünk simán meglesz hozzá a technológia. Valahol minden esetre el kell kezdeni a dolgot kicsiben. Egyáltalán nem ártana, az emberiség, mint faj túlélése szempontjából. Nem árt ha nem egy bolygóra vagyunk beszorulva. Elvégre a dinoszauruszok is ráfaragtak. Minnél több fele vannak bázisaink és kolóniáink a Földön kívül annál esélyesebb az emberiség túlélése, mint fajnak.
Zsolt Szatmári
A marsot nem kolonizálni kellene hanem felhasználni, minden ami szennyező minden ami káros anyagot bocsát ki azt kellene oda vinni , ez is pénz de így a földet meg kimélhetnénk és ezzel os ovnánk azt. És ezeket a dolgokat csak egyszer kellene felépíteni ott aztán a robotok elvégzik a munkát , így nem lenne az hogy ott kellene maradni. Egy amúgyis halott bolygó inkább alkalmas erre plusz szemét lerakónak. Illetve mire a föld lakhatattlan lesz és lesz még emberiség pont nem a Mars fog segíteni a túlélésben.
Szende Beke
Szende Beke 8 napja
Tegyük fel sikerül és a kolónia fejlődik ki garantálja, hogy nem fogják úgy kinőni magukat, hogy ők maguk támadnak a földre, hogy uralmuk alá hajtsák,... Új koloniáknál ez bevett szokás, hogy az anyaországra támad mihelyt elég erősnek érzi magát, előszőr csak függetlenség vív ki majd világuralomra tőr
Theking5000
Theking5000 9 napja
Előbb a földet kéne valahogy megmenteni mert fogy az idő ... Ha nem teszünk valamit akor nem fog kelleni oda utazni mert már adigra túl késő lesz...
wetrzwqgrh
wetrzwqgrh 9 napja
Ha marad az emberiség a Földön biztosan kihal véges időn belül. Ezért van szükség más bolygókra, ha itt történik valami, máshol még lehet folytatni.
Boldizsar Markos
Még a hold utázásis egy nagy ..KAMU
izzye.
izzye. 10 napja
Ok. Rakd el magad holnapra.
Ádám Földesi
Ádám Földesi 12 napja
HALK A VIDEÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tízes lista
Tízes lista 12 napja
TEKERD FEL A HANGERŐT!!!
Petrovay Mihály
Hát...igen. Ha sikerül leráznunk magunkról a sci-fi és hightech bűvöletét és így kijózanodva vesszük szemügyre a témát láthatjuk, hogy a mars egész a "magjáig" radioaktív. Bármi amit odaviszünk radioaktívvá válik (még mi is) és bármi amit onnan elhozunk az radioaktív. Arról nem is beszélve, hogy már az oda úttal annyi sugárzást szedünk össze az űrből, hogy a marsra már totál demens állapotban tennénk a lábunkat. Az autómatika, a robotika még simán leteszi majd az űrhajókat de vajon mire megy majd az egész küldetés 110 emberrel aki nem, hogy arra nem fog emlékezni mit keres ott azon a helyen és egyátalán mi is az a hely de még a saját nevét sem fogja tudni...?
Gozarusan
Gozarusan 13 napja
Én támogatom, hogy kolonizáljuk, terraformáljuk stb. a Marsot, viszont az a meggyőződésem, hogy ezelőtt érdemesebb lenne itt a Földön megtanulnunk globális mértékben problémákat megoldani. Arra gondolok, hogy SOHA semmilyen körülmény között ne fordulhasson elő az, hogy emberiség ellen elkövetett bűnökkel rendelkező emberek vezessenek bármekkora földrészt is (itt Észak-Koreára, meg néhány afrikai országra gondolok). Nyilvánvalóan nem általánosíthatok egy ilyen esetben, mivel az emberek nagyrésze nem cselekedne így, nem támogatna ilyen dolgokat, de mégiscsak létrejön az, hogy egy országnyi méretű haláltábort alakít ki valaki az önnön testi kielégültségének fenntartása érdekében (Észak-Korea). A magyarországi viszonyokkal párhuzamot vonván, azt gondolom, hogy addig amíg LEGALÁBB nem tudunk értelmesen beszélgetni egymással, más nézőpontú emberekkel, addig nem érdemes ekkora szinten kinyújtanunk a kezünket más területek felé. Ez lenne az alap alapja, mindazonáltal ha valóban harmónikusan szeretnénk a Marsot betelepíteni, az emberi mivoltunkat nem elveszítve (én hiszek az emberiségben, és erre bátorítok mindenkit), nem meggyalázva azt, hogy igenis intelligens lények vagyunk ebben az univerzumban, akkor azt gondolom, hogy nevezzük is bárminek: Templom, kórház, otthon, közösségi ház stb. nem léphetünk ki azon a kapun, amelyen belül a szeretetet, az együttérzést, a könyörületet, a becsületet stb. gyakoroljuk! Nem feletkezhetünk meg arról, mi az eredeti célunk (és minden lény célja): Elkerülni a szenvedést és boldognak lenni itt és most.
Farkas Fehér
Farkas Fehér 14 napja
Tisztelnünk kellene a földet és az űrkutatásra elbaszott dollármilliárdokból megmenteni az élőhelyük. Érdekes dolog a csillagászat. De a Földet nem szétcseszni kellene, hanem rendbetenni.
János Károvics
Mit csinálunk az oxigénhiánnyal? Mit csinálunk a keménysugárzással, amely 5perc alatt ropogósra süt? Mit csinálunk a vízhiánnyal? Lehet, hogy a felszín alatt találni egy kevés vizet de ez messze nem elég az élet fenntartásához. Az élet alap összetevői hiányzanak a mars bolygóról.
jános Hargitai
jános Hargitai 15 napja
Nem a pénz általi brutális hatalom a baj, hanem az, akik a föld mélyéről irányitják A HÁTTÉRHATALOM EREJÉT a földünk lakói ellen !
Béla Chikány
Béla Chikány 15 napja
Nem hinném, hogy valaha is Terra formálnák a Marsot. Nincs az a pénz amiből meg lehetne valósítani. Nem tudom, észrevettétek-e már, de Elon Musk nem a mikulás, hanem egy üzletember. Akinek a célja a profit, hogy megtalálja a Mars kincseit és elvegye. Az ásványkincseket és az energiahordozókat, ha van ilyen. Ő legfeljebb bányász kolóniákat akar, nem telepeseket. Ez pedig egy kivitelezhető terv. A kezdeti lépések egy üzletben mindig kockázattal járnak, de csak az nyer, aki mer kockáztatni. Az ő terve egy befektetés, ami igaz, hogy iszonyú pénzekbe kerül, de ha bejön a számítása, akkor a több százszorosát nyeri vissza. Az űrturizmus bevételei is ezt a célt szolgálják, nem öncélú magamutogatást.
bogika98
bogika98 16 napja
Ha a kies az szép táj, a kietlen meg kopár, akkor az elsőben van "ki", a másodikban nincs "ki". Tehát akkor a "ki" jelentése a szép, kellemes, vonzó. Ahogy Brachfeld Siegfried is mondta, furcsa nyelv a magyar.
Bari Zolika
Bari Zolika 16 napja
Ha nem magyarokbol valogatnak azt a 110 embert akkor nem lenne haboru v egymas kiirtasa. ✌
Gábor Borsi
Gábor Borsi 16 napja
Mielőtt bárki azt hinné hogy nem éri meg meghódítani a Marsot elkell mondani pár tényt! 1. A földünk jelenleg egy a 25 ezer éves ciklusán megy keresztül melynek neve pólus váltás! Ami az un globális felmelegedést okozza! 2.Bolygónk egy űrbéli lőtér kellős közepén van. Hogy mire is gondolok? Meteorok, aszteroidák, üstökösök. Egyenlőre még nem csapódott be olyan égitest a földbe mely kipusztulással fenyegetne de az a ciklus idő is közel van! 3.Szupervulkánok ! Úgy kb 10-15 ezer évente kitör egy szupervulkán ami jégkorszakot idéz elő ezen a bolygón! Jelenleg ennek is hamarosan itt a ciklus ideje. Ráadásul kettő is mocorog! Az észak Amerikai Yeloston ész az Európai amelyik Olaszországban található! Na már most ha ezek jelenkorunkba véletlenül egyszerre következnekbe az emberiség túlélése ezen a bolygón 1 a millióhoz! Na de tegyük fel még is túl éljük! Hírtelen vissza süllyednénk a kőkorszakba. Ezért lenne jó ha minél több bolygót , holdat tudnánk lakni ,uralni! + tény amit kérek kijavítani Marson az átlaghőmérséklet +35 + 25 és -45 -55 fok között van az ottani egyenlítő mentén. (A sarkokon meg van a -70 fok. De melyik bolygón nem?) Ami érdekes módon majdnem meg egyezik a földi átlag hőmérséklet ingadozással csak itt +55 + 45 -25- 35 fok van. Ami azt jelenti kb 20-foknyi eltérés minuszba! Így van meg a -60 fok a NASA szerint! Oxigén és folyékony víz is van a vörösbolygón! Tengerek formájában. Bár a NASA arra aszt mondja hogy kék por! De a földön az a talaj ami el van színeződve , tehát nem barna, sárga, vagy épp fekete az baktériumokat tartalmaz az az életet. Sőt eső is van! Ezt bizonyítják a NASA felvételek is. Igaz tagadják .De hát mit nem tagadnak? Száz szónak is egy a vége : Az emberiség túlélését a más bolygók, holdak meghódítása biztosítja.
bogika98
bogika98 16 napja
A téma örömére újra megnéztem a Vörös bolygó filmet. Nyomasztó kalandok egy halálos bolygón egyenként hulló űrhajósokkal, emberevő rovarokkal, megtébolyodott gépkutyával és egy évtizedek után is működőképes orosz űrszondával, ami ugyan teljesen automatikus volt, de azért színes képcsöves kijelzőt és kézi vezérlőrendszert is építettek bele...
Läszló Gábor Kozma
Az összes kapitalistát a pénzükkel együtt ki kell lőni a Marsra.. máris előrébb lennénk.. Ez helyett valószínű olyan ércek keresése lesz a menő ami itt ritka. Urán, Platina és társai A holdkutatás is a H3 miatt lesz oltári üzlet 10-20 év múlva. Valószínű a Marson is lesz belőle, mert a légkör hiánya kell hozzá, amennyire tudom.
Nev Nev
Nev Nev 14 napja
@Läszló Gábor Kozma :) Szép vélemény. Üzemanyagnak jó vagy mire? Deutériumot plusz Triciumot tudom mire jó de a Helium3?
Läszló Gábor Kozma
@Nev Nev Igen a Mengyelejev féle rendszerben, de csak H3 ként hivatkoznak rá, olyan alpári tudatlanok is mint a Nasa.. Kiírva Helium-3.
Nev Nev
Nev Nev 15 napja
@Läszló Gábor Kozma Akkor He3 nem? :)
Läszló Gábor Kozma
@Nev Nev Helium-3
Nev Nev
Nev Nev 15 napja
H3 mármint Tricium a hidrogén izotóp?
Rafi
Rafi 17 napja
4:31 Annyira azért nem egyszerű XD. Jó egyébként a videó!
Zoltan K.
Zoltan K. 17 napja
A Földet kéne inkább megmenteni, nem a Marson filozni hogy milyen király lenne ott élni. Meg szerintem nem sok ember költözne oda, személy szerint én inkább maradok a földön.
Gooo !!!
Gooo !!! 17 napja
Ez a DélAfrikai fickó...hót unszinpatikus a kis előre tőrö álmaical(föleg 2050ig) *addigra a langyik meg a migrik fogjak pl.Europánkat uralni!!* Mi lenne ha pl.ha Földünket(stb.Az Óceánokat fedeznék föl..mert tudtomnal 99.9%ig azt sem tudják mi van oda lent!!!;) *Üdv!!*
Geopolius Tábornok hivatalos oldala
Inkább a Földön összeszedni a kicsit több mint 100 év alatt termelt műanyagot, annyit halászni amennyi szükséges és kevesebb autót gyártani, sportos életre szoktatni mindenkit. A Mars barátságtalan hely. Azért felesleges felvinni anyagokat, hogy egy zord bolygón legyen némi éle.
Melinda Homolya
Melinda Homolya 18 napja
Meggyőző videó. Eddig én is arról álmodtam, hogy még az én életemben eljutunk a Marsra, és ez mennyire nagy előrelépés. Dehát inkább a Földet kéne megmenteni, kezdve azzal hogy nem ártana megoldani a túlnépesedést, visszatérni a bio és öko termesztéshez, mellőzni az egészségre káros vegyszereket, és minden olyan anyagot, ami növeli az ökolábnyomunkat, és persze az energiatermelés gazdaságos kivitelezése, és az hogy az ember megtanuljon spórolni. Ezek közül a legtöbbre nyitottak vagyunk. Kivéve hogy igenis szükség lenne születésszabályozásra. Ha vki tud jobbat ennél, akkor az vesse rám az első követ teljesen jogosan, addigis mindenki tartsa meg a buta véleményét. Ja és nem ártan az embernek megtanulnia a spórolós életmódot.... Mert sajnos tudom, hogy a többség is csak felkapcsolni tudja a villanyt, lekapcsolni nem, és még sorolhatnám, ez csak egy kiragadott példa.
Bea Verebi
Bea Verebi 18 napja
Teljesen egyet értek az utolsó mondatokkal. Az a pénz amit már eddig beleöltek a Mars-kutatásba, abból már biztosan nagy előrelépéseket lehetett volna tenni a Föld megmentése érdekében. De ha már ezen elmélkedünk, kíváncsi lennék milyen ehető rovarokat tudnának életben tartani a Marson, mert nekik is kell valamivel táplálkozni hogy szaporodjanak olyan mértékben, hogy legyen az embereknek elegendő élelem belőlük, ahhoz pedig nem elég az a pár növény amit fel lett sorolva. A krumplibogár tuti nem finom. :-D
HASSELBECK TOM
HASSELBECK TOM 18 napja
Musk mit néz a cse kettőt elmerogyant.
Mihály Fehér
Mihály Fehér 18 napja
legalább jó film lenne belőle :D , ha egymásnak esnének xD
Dred Dred
Dred Dred 18 napja
Mészárosé lesz ez is meg Orbáné
Perfect Strangers
Szerintem nem fogják terra formálni, városokat sem akarnak építeni ott, legfeljebb egy bázist fognak kialakítani amit folyamatosan ellátnak a földről és arra lesz jó hogy az ember ott van, és onnan mehet tovább!
Harangozó Máté
Kell hát! Pár évszázad múlva állnia kell az UAC-nek, amikor is teleportációs kísérletekbe kezdünk és találunk pár elhagyatott romot a Mars felszínén... Meg egy soul cube-ot :D
Ferenc Szegedi
Ferenc Szegedi 18 napja
A kies a szép, vonzó táj jelzője.
bogika98
bogika98 18 napja
A Marsot nem lehet terraformálni és ennyi. Hamarább lesz a Földből Vénusz, mint a Marsból Föld. A felszín alatt elvegetálhat pár kutató.
Octavio Silva the dare-devil
Legalább észre vesznek majd a földönkívüliek XD
Bánk Meszlényi
Túl drága az alapanyag a Marson építendő házakhoz? Lehet, hogy még így is olcsóbb mint jelenleg Magyarországon a hétköznapi építőanyagok.😁
bogika98
bogika98 16 napja
Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy egy obis zsákos vakolat árán egy komplett marsi várost fel lehet építeni.
Csaba Toth
Csaba Toth 19 napja
Félre ne értsd az építő jellegű kritikát: 1:23 "... közel se a paradicsom várna az emberiségre, hanem egy kies, oxigén nélküli világ ..." Kies jelentése, mint melléknév: Vonzó, szép (táj, vidék), amely természeti bájainak üdeségével, enyhe változatosságával kellemes hatást kelt, részeinek összhangjával szemet, lelket gyönyörködtet. Talán a "kihalt" vagy "kietlen" lenne a pontosabb kifejezés ha mindeképpen "k" betüvel kezdődő szó kivánkozik ide, de "kies" semmiképpen
Jani (Laczfi)
Jani (Laczfi) 18 napja
@Tízes lista Bocsi, de igazatok van mindkét részről.... ugyanis nézőpont kérdése... a LEHETŐSÉG (ma úgy látszik... KOKU "népszerű fizika" hirdetője szerint is) meg van benne!
Tízes lista
Tízes lista 18 napja
Igen, a kies szó egy erős logikai botlás volt részemről, kietlen akart lenni 🙂
Tibor Juhász
Tibor Juhász 19 napja
Marsot meghódítani? Először itt, a Föld bolygót kell megbecsülni és megvédeni! Itt kell megtanulnunk élni környezetszennyezés nélkül békében együtt minden ember az emberrel, és minden ember minden állattal. Amikorra ezt megtanuljuk, akkorra meglesz a más bolygóra utazás feltétele is.
bogika98
bogika98 18 napja
"békében együtt minden ember az emberrel, és minden ember minden állattal" hahaha, ez jó, teccik.
Videók Spontán
A hülyeség helyett inkább itt a Földön kéne megoldani a dolgokat hulladék újrahasznosítást és a szemét eltakarítása mindenhonnan Tenger Partokról és az Erdőkből, és csak ezután a Mars meghódításán agyalni. Eleve átkozottul drága, és költséges lenne, valanint nem éri meg. A Marsnak teljesen más az atmoszférája és a felszíni hőmérséklet is. Az a 110 ember előbb utóbb egymásra támadna mert valakinek valami nem tetszene, ami a másiknak van, és épp neki nincs. Össze akaszkodnának és kiírtanák egymást. Már eleve emiatt itt megbukott a dolog.
Rickless Morty
Rickless Morty 19 napja
Annak örülök, hogy nem olyan emberek léteznek csak mint aki ezt a videót csinálta. Ha ez igy lenne akkor nem látnánk előrébb az orrunknál.... Nem akarom bővebben kifejteni mert ez a video csak arról szól, hogy ajjjj ajjja jjj igy nem jó úgy nem jó stb. Honnan tudod, hogy milyen új nyersanyagok állnának rendelkezésre? Lehet ott van a meg oldás sok olyan problémára ami itt megoldhatatlannak tűnik. Az is lehet, hogy a mag vizsgálata közben olyan következtetésre jutnánk ami még meg tudná menteni a bolygót.
mihály tamás
mihály tamás 19 napja
nem beszélve arról mennyi technikai vivmányt hoztam az egész Mars utazás,sőt ez már jelenleg is zajlik.
Bence Bodacz
Bence Bodacz 19 napja
A pénzügyi oldaltól eltekintve: rövid távon felejtős, középtávon érdekes és fontos, hosszútávon szükséges! A hosszútávú túlélésünk egyik kulcsa, de mivel már túl mutat a most élő valamennyi generáció életén (az enyimét is beleértve), nehéz konszezusra jutni. Túl távoli. Mindenesetre én mellette vagyok.
Hajdú Dániel
Hajdú Dániel 19 napja
Van e szükség a "világűr" gyarmatosítására? Igen! Van e szükség a Mars gyarmatosítására? Igen! De nem olyan áron amibe a Föld bolygó beledöglik. A "világűr" gyarmatosítására akor válik tényleges igény ha az utazást le tudjuk rövidíteni kb. egy hétre. Ezen az idő intervallumon túl nem igazán gazdaságos. Az ottani élet csak kupolavárosokban oldható meg. Mert mivel a napszél fújta le a Mars légkörét (AKTÍV MAG) hiányában, ez most is fennál. Asztrológiai ismereteim szerint pedig a "NAP"ok, csillagok a korosodás során egyre aktívabbak. Ha a Szaharát vagy a Halálvölgyét sikerülne biológialag aktívvá teni, pedig itt az Oxigén (még) és a hőmérséklet meg van. Elon Musk agya Tesla-gőzzel van tele. De ő nem Tesla, még ha úgy is érzi. Majd a szememben akkor lehet "Tesla", ha 4 mérföld távolból energiát juttat el vezeték nélkül sok izzónak.
Ákos Arany
Ákos Arany 19 napja
Fehérje rovarokból ? Mintha csak az iskolai menza lenne :) . De a fehérjeforrrásra alkalmasok a hüvelyes növények .
bogika98
bogika98 15 napja
Ausztráliában minden üzletben kapható a pondróból készült pondróbefőtt... Nyam nyam.
PainKiller
PainKiller 19 napja
Sajnos baromság amit a videóban mondtál . fő probléma az hogy vagy vagy szituációt látnak sokan a marsi kolónia létrehozásában . Itt is sokan arra panaszkodnak hogy miért nem a földet akarják megmenteni. ,és mért akarnak a mars on élni . nos a kettő nem zárja ki egymást . nézzük a felvetéseket pénz: nos az hogy mi mennyire drága az relatív ha végre eljutnánk odáig hogy egy ilyen projektnél nem számítana a pénz akkor viszonylag gyorsabban haladnánk. Elhangzott a videóban hogy semmi más előnye nem lenne a Mars meghódításának csak annyai hogy menő lenne , Nos ez egy elég ostoba gondolat . Mért is nem Hülyeség meghódítani a Marsot ? Igen sokan írták a túlnépesedési problémát én máshonnan közelíteném meg a kérdést . Ha már van egy másik bolygón lévő kolónia akkor biztosabbá válik az emberiség fennmaradása ha a földel bármi is történne . Aztán ne feledjük hogy óriási mérnöki munka kell egy ilyen kolónia létrehozásához ami hozhat olyan technikai fejlesztéseket ami a földi problémákat is megoldhatná azért lássuk be az ember hajlamos 110% ot odatenni ha tétje van a dolognak .Az ürversenynek hála óriási technika bumm indult be de aztán sajnos ez alábbhagyott nem csak az anyagi részen a tudományos világ is el kezdett monománozni csak a saját kis területükön belül mozognak a tudósok nincs összefogás ami létrehozhatná azt az agytrösztöt ami fel tudná gyorsítani a fejlődést . Tehát lényeg hogy a mars kolonizálása sokkal több mint sima menősködés !
Janó Dömötörfy
Marsi csövekesek 😂
Marosits Péter
Marosits Péter 19 napja
Nem vagyok se asztrofizikus, se zseni milliárdos, de 4:10-nél részletezed, hogy a Mars kihült magja miatt megszűnt mágneses védelem nélkül hogy pusztította el a napszél a légkört. Utána pedig hogy hogy juttatnának több üvegház hatású gázt a légkörbe. Ezt a légkört mi védené meg? A napszél ezt is ugyanúgy kilökné a világűrbe, még mielőtt kialakulna.
bogika98
bogika98 18 napja
Ez az egész marhaság Elon Musk hóbortja, aki ugyan valamilyen, de leginkább önmarketing szinten zseni, de ennek ellenére csak egy rögeszmés aspergeres (autista). Azok meg kényszeresen végigviszik a rögeszméjeiket,
Marosits Péter
Marosits Péter 19 napja
Hát azért az kicsit erős, hogy ha egyszer sikerül, az univerzum egyik pontja sem jelent majd akadályt. Attól hogy elérjük a marsot, egy 2000 fényévnyire lévő bolygót azért bajos lenne elérni. De még egy 1 fényévnyire lévőt is.
Mate Varga
Mate Varga 19 napja
Ilyenkor elgondolkodtató hogy ami szamunkra fontos a földön szinte minden megvan "paradicsomban" élünk, mégsem becsüli rengeteg ember,minden egyes megélt nap a földön egy hatalmas ajándék.
Zsolt Nagy
Zsolt Nagy 5 órája
@Mate Varga en pl nem mennek el soha a foldrol
Mate Varga
Mate Varga 5 órája
@Zsolt Nagy ez csak egy kiegészítés ahhoz amit írtam és ez is igaz
Zsolt Nagy
Zsolt Nagy 8 órája
Nem azért akarnak átmenni mert rossz a földön hanem mert már nincsen HELY 4 MILLIÁRD embernek a földön. + teli van szeméttel az egész.
János Szabó
János Szabó 19 napja
A legfontosabb problémának most a születésszabályozásnak kéne lennie,nagyon nagy bajt jelent hogy jelenleg a legbutább,selejt emberek szaporodnak kontrollálhatatlanúl a legjobban,akiket a normális dolgozó és életcélllal megáldott embereknek kell eltartani. Nem véletlenül indítják ezeket a programokat szépen lassan,néhány ember már valószínűleg teljesen tisztában van azzal hogy pár évtized van hátra a földön(Tiszta levegő,víz)Bármelyik komolyabb tudományos oldalon leírják,ha ilyen tendenciával folytatjuk a földön a dolgokat,kb:50 év van hátra az élhetetlenségig,amit természetesen soha nem fognak kimondani a pánik miatt.Az emberi civilizáció pár évezredes időtartama csak egy szánalmas villanás a földtörténetben,előttünk is volt élet,és utánunk is lessz szerencsére,nem egy selejtes,haszontalan faj fogja tönkretenni a földet,ehhez mi nagyon senkik vagyunk.
Marcell Márk Verebes
Ehhez a témához tökéletesen illett az EMAG reklám a videó előtt, "Egyszerűen ilyenek vagyunk, mindig változtatni szeretnénk" szerintem ezzel nincsen baj, és valószínűleg mindig ilyen lesz az emberiség. A homo sapiens úgy mint elődei, nem tudd a seggén ülni, mert viszketeg mehetneksége van, de ennek így kell lennie
Isaac Clarke
Isaac Clarke 19 napja
na mármost ott buik el az egész elmélet, hogy mivel nem forog elég gyorsan a mars, ezért a magja sincs kellő hőmérsékleten, ezáltal nincs nagy mágneses mezeje ami megvédje a napszéltől, ezért az a sok gáz amit ki akar szegény Elon nyerni az sajna mind elmegy a gecibe....
Máté Kozma
Máté Kozma 20 napja
Anyahajót kéne csinálni?
András Dr. Bori
nem. Inkább a Földet sem kellett volna szétb.szni és túlszaporodni.
Vi Le
Vi Le 19 napja
A földön nem igazán tudod befolyásolni ezt (mesterséges dolgok nélkül), mert mindenki külön tudja ezt csinálni. Viszont egy új bolygó kolonizálásakor, ezt könnyen szabályozni lehet a cég főnöke által. Ha eljut egy olyan szintre a marsi élőhely, hogy semmiben ne függjenek a földi emberek ellátásaitól (étel, szerszámok stb), akkor is még jó száz évig szabályozható a szaporulat, mivel ott minden úgy történne, hogy egyáltalán fentmaradhasson az életük. De mivel rengeteg ideig a földtől függene a marsi ember, mivel a marson nincs gép, amivel építeni lehetne, így teljesen szabályozható lesz ott a szaporulat.
Gábor Jung
Gábor Jung 20 napja
Sok az a több mint 8 milliárd ember. Ha nem akarunk irtani belőle néhány milliárdot akkor kénytelenek vagyunk terjeszkedni, tehát már egy picit több értelme van mint állítólagosan az hogy “menő”.
MC Ohayo
MC Ohayo 20 napja
110 fő, ja, 80 menedzser aki egész nap videójátékozik a klímás irodában 10 szeres fizetésért, és 30 ember aki dolgozik is éhbérért, és a 80 menedzser tervezi majd hogy mit mikor dolgozzanak napi 16 órában.
Tízes lista
Tízes lista 20 napja
Igen, minden cég pontosan így működik :)
Dé Liczki
Dé Liczki 20 napja
Nem csak a marsot hanem minden bolygót ahová elérünk. Ha nem vagyunk egyedűl akkor meg fogja más.
Timea Fehér
Timea Fehér 20 napja
A Földet kell megmenteni Nem a Mars a.lényeg.
Aurél Marton
Aurél Marton 20 napja
Kolonizálni? :D Na felejtsd el.
The RedFace
The RedFace 20 napja
Poén hogy a csatorna neve ellenére szinte már egyáltalán nincsennek is 10-es listák xd
Tízes lista
Tízes lista 19 napja
@Vi Le Gondolkoztunk már rajta, de az, amit mondasz nem feltétlenül van így. Annak ellenére, hogy lekommunikáljuk mindenhol valószínűleg több kárt okozna a név és egyben arculatváltozás, mint amennyit használna azzal, hogy elmúlnak a "miért nem top10 lista a videó" kérdések.
Vi Le
Vi Le 19 napja
@Tízes lista Szerintem megérné egy névváltoztatás. Szerintem még lendítene is a csatornán, mert akik eddig néztek, és le van kommunikálva nekik, továbbra is néznek, de az is érdeklődne, akiket nem érdekelnek a listák.
Tízes lista
Tízes lista 20 napja
Igen erről már egészen leszoktunk
Latta Koderzci
Latta Koderzci 20 napja
A termesztésben nem az a gáz, hogy hogyan teremne meg a kupolán kívűl, mert megteremne. A 300 kmh-s szelek a gond. Nem hiszem, hogy ott bármi is álva maradna.😂
mihály tamás
mihály tamás 20 napja
@Latta Koderzci a Marson nincsenek 300 km/h-s viharok.
Latta Koderzci
Latta Koderzci 20 napja
@Hanuscsak Illes Én nem a rakétákról beszélek okoska.
Hanuscsak Illes
Hanuscsak Illes 20 napja
Csak egy starship (a rakéta amivel le akarunk szállni a marsra) 350 tonna (üzemanyag nélkül) Ezt még egy 500km/h-s szél sem viszi el. Edit: nope 1500 tonna
Szilárd Kéri
Szilárd Kéri 20 napja
Mi van akkor, ha pár millió éve a marson éltünk, aztán azt is "lelaktuk" kiszedtük az anyagi forrásait... majd átjöttünk ide a Földre, de mivel már annyira fejlettek voltunk egy atom(vagy valami brutális fegyverrel) kiírtottuk magunkat és elpusztult az egész fejlett tudomány és ősemberként kezdtük újra... :D Ha lenne egy nagy háború lehet ugyan így járnánk... kövekkel és botokkal járnánk utánna :/
Szilárd Kéri
Szilárd Kéri 20 napja
Egy bolygót sem tudunk fenttartani, nemhogy egy másikat élhetőre változtatni... előbb a Földet kellene ÉLHETŐRE kolonizálnunk, mert nincs több 100-200 évnél az emberiségnek tovább ezen a kis bolygón... :/
bogika98
bogika98 18 napja
Ennyi lakos mellett nem megy.
Tomi :D
Tomi :D 20 napja
inkább költsék technológiába vagy a mars meghódítására a pénzt mint pl. elon musk, a legtöbb milliárdos semmi hasznosat nem csinál a pénzével ezzel is amúgy rengeteg munkát ad az embereknek.
Szabolcs Szakács
cccssssssssssssssssssssssssssooooooooooooooooooves a marsonn 6:39
Szabolcs Szakács
nem elne tul
Laszlo Torok
Laszlo Torok 20 napja
A legtobben irjak hogy miert nem a Fold megmentesere koltik a penzt ,csak annyi hogy a Fold inde unde elpusztul es ha az utolso pillanatban gondolkozunk azon hogy vajon hogy lehet egy masik bolygot elhetove tenni ,akkor lesz igazan keso !Fejlodi kell es muszaj a tuleleshez ugy ahogy annak idejen mas foldreszeket fedesztek fel gondolom akkor is sokan voltak ugy hogy minek kell a hajokra kolteni a penzt inkabb a szegenyeknek kene adni.
mihály tamás
mihály tamás 20 napja
@Tízes lista mégis hülyeségnek tartod a dolgot,legalábbis ez jött le a videódból.
Tízes lista
Tízes lista 20 napja
Ez egy jó párhuzam!
Neubeller András
Aztán majd jönnének látogatóba a szép nagy szemű szomszédaink :D
Fejes TIBOR
Fejes TIBOR 20 napja
Először a holdra jussunk el.Utana lehet gondolkozni a Marson szerintem.
Fejes TIBOR
Fejes TIBOR 19 napja
@Mindenhova Ez a te véleményed.Az meg az én véleményem.Nem akarok senkivel se vitatkozni.Mindenki azt hisz amit akar.
Mindenhova
Mindenhova 19 napja
@Fejes TIBOR Melyik részét nem érted? Kurvadrága és teljesen haszontalan. Ez a kettő együtt nem győz meg téged? Politikai döntés volt a holdraszállás, magamutogatás, a felsőbbrendűség kinyilatkoztatása. Válasza a Szovjetunió ember küldése a világűrbe epizódra. Ennek lényegében vége, a hidegháború megszűnése okafogyottá tette ezeket a dolgokat. Ma már nem lehet ilyenre horribilis pénzeket költeni mert az embereket más érdekli. Ja a "semmi technikát" még most a mai tudásoddal sem értenéd. Ezt borítékolhatod :)
mihály tamás
mihály tamás 20 napja
@Fejes TIBOR na ez meggyőzött ,én inkább hiszek egy youtube kommentelőnek mint,mérnököknek,űrhajósoknak :D igazad van,felébresztett a dolog.
Fejes TIBOR
Fejes TIBOR 20 napja
@Mindenhova Szerinted.Kamu volt az egész.52 éve semmi technikával elmentek a holdra azóta még semmi.Tiszta röhej.
Mindenhova
Mindenhova 20 napja
Nem tudom te hova jártál iskolába de a holdra már eljutott az ember.
Sándor Rózsás
Itt a halhatatlanság a lènyeg,ha kijutunk az űrbe ,akkor halhatatlan az emberisèg.Sok időnk nincs .
Uri Hun
Uri Hun 20 napja
először hold kolóniát kéne csinálnunk ahogy kurzgesaték is elmondták...
Professional Yamaha Styles
Ha még egy gyönyörű élő lélegző bolygóra sem tudunk vigyázni, mihez kezdünk egy élettelen planétával ?
LP.HUN
LP.HUN 20 napja
A F öld nevű planéta az amit nem kéne szétbaszni :D Amúgy mi ez a hülyeség, hogy felmelegítjük a Marsot, hogy legyen légköre? A Marsnak nincs mágneses védőtere. Magyarul a hevítés hatására kialakuló atmoszférát is elveszíti a Mars.
LP.HUN
LP.HUN 19 napja
@Falusi István :D inkább nyomjunk le egy vezeték párt a planéta kihűlt magjába és mágnesezzük :D Egy gyűrű kialakítása a planéta körl. Ez nekem Scifi tudomány. Arra viszont hogy a Föld dolgait rendberakjuk nem kellenek scifi kütyük. Csak a meglévő környezetet nem kéne szétbasznunk :D Erre viszont nincs 100 évünk.
Falusi István
Falusi István 19 napja
De nem azonnal, ez egy 100 évig tartó folyamat lenne. Az az elképzelés, hogy miután évszázadok alatt fokozatosan terraformáltuk a Marsot, még lenne időnk megalkotni egy szupravezetőkből álló gyűrűt a bolygó egyenlítője körül, ezzel mágneses teret generálva. Ez a mai technológiánkal lehetetlen, de pl. 500 év múlva talán már lehetséges lesz. Szerezhetnénk hozzá alapanyagot pl. aszteroida bányászatból.
jános Hargitai
jános Hargitai 20 napja
Szerintem azt kell nekünk elérni, hogy a háttérhatalom,és az őket a föld mélyéből irányitó drákon,és reptilián idegen faj elhagyja végre a FÖLD nevű bolygót !
bogika98
bogika98 18 napja
És akkor mi lesz? Az majd megakadályozza a brutális túlszaporodást? Mert minden bajnak az a forrása. A Földön maximum kétmilliárd embernek van a Föld tönkretétele nélkül hely. Helyette van 8.5. És nem, nem fog megállni húsz alatt.
Pala Kacsa
Pala Kacsa 20 napja
ez az elon musk a szeparatista nagyon el akarja foglalni azt a bolygot xdd na és akkor ki palpatine?
bogika98
bogika98 17 napja
Arra is van tippem...
Attila Bagota
Attila Bagota 20 napja
13:20 Ezek a megújuló fejlesztések, amit a Marsra terveznek, lehet majd először a Földön vezetik be teszt jelleggel, mivel valahol először le kell tesztelni és ha sikerül itt a Földön is átállítani az embereket az újrahasznosításra, akkor ez a kis bolygó is lakhatóbb lesz egy fokkal...már csak a túlnépesedést és élelmiszerhiányt kel megoldani egyik felől majd, meg az élelmiszer pazarlását a másik felől majd...pl lehetne olyan élelmiszer, hogy mondjuk 1kg-os, de a vásárló csak 0,5 kg-t kap meg és a másik fél kilót meg pl az éhezőknek adják vagy épp ott végeznének el fejlesztéseket, egy elmaradottabb, túlnépesedett országban...mert nem az a megoldás, hogy a sok csóri elhagyja az országát, a szülőföldjét és megpróbál segélyekből megélni más országban...bár lehet, ha majd toborozzák a "Marslakókat", akkor oda is jelentkeznek majd ezek a segélylesők, mert ugye egy csomó pénzt fognak kapni az úgymond semmire, mire beindítják ott az életet, stb...és ha közben mondjuk meghal Elon Musk és az utódja és a politika is más szelet fog fújni, akkor mi lesz a marsiakkal, ha magukra maradnak és senki se akar majd arra is költeni, hogy pl visszahozza őket egy úrhajó??? Akkor lesz ám igazi túlélő show... :-)))
Dave Gaben
Dave Gaben 20 napja
semmi értelme a Marsot terra formálni! Utazni kell megtanulni és életben maradni emiatt kell a Marsra jutni! Tapasztalatszerzés!! A most tervben lévő összes Hold és mars utazás is ezt a célt szolgálja! Ja és én nem mondanám hogy annyira kicsi az az űrversen dolog.. Kína is a napokban jelentette be hogy tervük a Marsra menni!
Attila Bagota
Attila Bagota 20 napja
8:50 nem csak a pénz lenne a sok, hanem nyersanyag is...eleinte tuti a Földről hoznák el a nyersanyagokat és ugye az is véges a Földön is...és oda nem lenne jó sima vasat elvinni, hanem valami nagyon könnyűt kellene vinni, hogy minél többet tudjanak elszállítani egy körben...
Attila Bagota
Attila Bagota 20 napja
6:44 Én pl a föld ...bocsánat, a mars alatt fúrnék barlangházakat és abban építeném meg a lakó, stb épületeket...
bogika98
bogika98 15 napja
@Attila Bagota A régi emberek és az ökoházasok is fel tudtak/tudnak jönni a felszínre kis friss levegőt szívni. A Marson ez kissé nehézkes.
Attila Bagota
Attila Bagota 18 napja
@bogika98 régen is úgy éltek a Földön, meg most is vannak modern, öko házak a föld alatt, amik szerintem nem patkány lyuk... ;-)
bogika98
bogika98 18 napja
Föld alatt, azaz Mars alatt, patkánylyukban élni, nincs is annál jobb.
Robin Vinca
Robin Vinca 20 napja
Látom itt sokan nem értik a mars utazás lényegét. NEm az a cél,hogy éljen tovább az ember, az cél az emberiség megmentése . a föl elfog pusztulni az emberrel együtt és ezt senki nem tudja megakadályozni ,a mars pedig jelenleg a legközelebbi bolyogó ahova a technológia megengedi az utazást ,a cél pedig onnan tovább egy másik bolygóra és igy tovább és remélhetőleg még időben kijutunk a galaxisunkból még mielőtt annak is vége lesz és talán nyoma marad az embernek. Ez a cél,menekülni a földről.
László Balázs Király
inkább foglalkozni kéne a természetvédelemmel A FÖLDÖN, mert kb. 40 év múlva mindent szemét fog ellepni
Liza Komló
Liza Komló 20 napja
Rémes,hogy egy sivatagi képeslapot akar néhány ember egy másik bolygón... És az emberek akkor fognak tenni valamit otthonukért,amikor már úgyis mindegy...
Herold Földesi
Herold Földesi 20 napja
Én 2100-ra tippelek
Hallja Menjeninnen
Álmodozás... minek az a szaros Mars, amikor egy Szaharát nem tudnak benépesíteni? Pedig ott van levegő is, napfény is bőven, ráadásul nem kell rakétával odamenni...
kuti841204
kuti841204 9 napja
Jogos 👌
Peterne Gabor
Peterne Gabor 20 napja
A foldet kene meg menteni ha mar itr elunk
Balázs Turgonyi
Alapjáraton nem hülyeség egy másik bolygó terrformálásának gondolata, de közben nagyon is hajlamosak vagyunk (tisztelet a kivételnek) megfeledkezni arról, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kéne a saját bolygónk fenntarthatóságába fektetni
Béla Lukovszki
Béla Lukovszki 20 napja
Elon Mask egy illuminati 33-as free mason minden szava hazugság szerepet játszik bukott angyalok irányítják
Béla Lukovszki
Béla Lukovszki 20 napja
Nem szavazok mert minden part illuminati satanista free mason
Bakszi
Bakszi 20 napja
És ugyanúgy te is szavazhatsz, családot alapíthatsz. :D
Negrucz Árpád
Negrucz Árpád 20 napja
Nem lehet egy bolygót technológia segítségével lakhatóvá tenni! A földön, az életet, Isten teremtette. A föld, mint bolygó, és az élet között, egyfajta harmónia (szimbiózis) működik. Semmi köze a különböző gázoknak a mai légkör melegedésének (üvegházhatás :). Ez mulatságos, az egész világ ma ezen gyúr. Természetanya, épen most harmonizálja a szimbiózist, lásd korona vírus.
Hanuscsak Illes
Hanuscsak Illes 19 napja
@Negrucz Árpád de attól még hülye lehetsz :D
Negrucz Árpád
Negrucz Árpád 19 napja
@Lászlo Ilyés A pedofília, mint minden degeneratív viselkedés, az ateizmus gyümölcse. Én nem azt írtam hogy kipusztultok, hanem előbb, vagy utóbb, mindenkinek felnyílik a szeme az igazságra. És a tudatlanság, elfogy a földről.
Negrucz Árpád
Negrucz Árpád 19 napja
@Hanuscsak Illes Még jó hogy sem vallásos, sem pap nem vagyok.
Negrucz Árpád
Negrucz Árpád 19 napja
@Lászlo Ilyés És ez csak nőni fog. Míg el nem fogytok végleg.
Hanuscsak Illes
Hanuscsak Illes 20 napja
@Negrucz Árpád Látom nem az agyad húzott ki az anyádból. Semmi bajom nincs a vallásos emberekkel de ez amit leírtál még egy papnak is siralmas
Béla Lukovszki
Béla Lukovszki 20 napja
Egyik bolygó DRM létezik ezek számítógépes animációk az illuminati NASA hazudik. Ez egy zárt rendszer és nem lehet kijutni. A Holdon sem volt soha senki és nem is lesz. Az összes stúdió Hollywood felvétel ezt elismerte Stanley Kubrick özvegye a férje rendezte a Holdra szállást. Infobuble csatornát nézzetek rengeteg bizonyíték. A Föld lapos a gomb föld képek animációk
Lászlo Ilyés
Lászlo Ilyés 19 napja
@Béla Lukovszki xdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd, nem tudom mit szívtál de adj nekem is gecc jó cucc lehet
Tamas Szily
Tamas Szily 19 napja
Persze, minden összeesküvés elméletbe bele lehet magyarázni valami hülyeséget, de ezt a laposföldet sosem értettem. Az illuminati “világ kormánynak”, mégis miért állna érdekében elhitetni velünk, hogy a föld nem lapos?
Béla Lukovszki
Béla Lukovszki 20 napja
@Lászlo Ilyés Nem szavazok mert minden part illuminati de te total agyhalott zombi biorobot vagy az ilyenek elsőnek mennek majd Elon musk chippeket beültetni és pusztulnak bele és Elon musk jókat röhög majd közben idióta semmit sem tudsz csak azt amit Elon musk mond a média a politika az oktatás a vallások a szórakoztató ipar a tudomány de ezek mind a free mason illuminati kezén voltak mindig is a kémia a fizika matek… stb ezek régen alkimista tanok voltak a druidak oktattak varázslas
Lászlo Ilyés
Lászlo Ilyés 20 napja
és teis szavazhatsz....
RLAngel
RLAngel 20 napja
Terra formálni? menyjél már, az emberiség arra képtelen hogy a saját bolygtóját karban tartsa nehogy egy kihalt bolygót visszahozzon az életbe! :'D
Samuel
Samuel 7 napja
Csakhogy a marson meg pont hogy meg kellene tölteni az atmoszférát szén-dioxiddal, így egy durva üvegház-hatást hozva létre, amiben sajnos már van gyakorlatunk itt, a Földön
Samuel
Samuel 7 napja
@GIBBI MORTON Valójában a mars egykoron élő bolygó volt, sőt, sokkal előbb a földnél és valószínűleg élet is előbb lehetett rajta. Egyes teóriák szerint a földi élet is a marsról származik, mégpedig egy meteoriton a marsról érkező szívós, egysejtű élőlény/baktérium formájában. Az elméletnek pánspermia a neve, ha érdekel
Róbert Tandari
@GIBBI MORTON valójában régen voltak rajta sekély tavak és tengerek meg vízfolyások. Nem volt mondjuk pár száz mieló éve ilyen kietlen, mint ma.... akár valamiféle élet is lehetett rajta akár.
gabi761118
gabi761118 15 napja
@GIBBI MORTON ezt honnan tudod? Még a Mars-kutatók sem tudják biztosan.
GIBBI MORTON
GIBBI MORTON 15 napja
Szia,teljesen igazad van csak a mars sohase volt egy "élő" bolygó mindig is egy üres kietlen hely volt sohase volt rajta élet
jogar33zs
jogar33zs 20 napja
Még az hiányzik hogy odamenjenek kisajátítani. Ezeknek a nyersanyag kell semmi más. Vasban gazdag a bolygó meg egyéb is van. Növekedne a gazdagok száma arra lenne jó. meg még,hogy még több kisemmizett ember lenne utána.,🤑
I_LOVE_CSOKI
I_LOVE_CSOKI 20 napja
8:34 ez a kép egy filmből van!! Megnéztem de nem emlékszek a nevére. De nagyon jó!
Levente Kalocsai
Mentőexpedició.
Attila B.
Attila B. 20 napja
Bár én egyáltalán nem értek a témához de a videó alapján mégis lenne egy kérdésem. Kifejtem. Szóval ... ha jól értem a Mars (elvileg) egy eleve lakható bolygó volt millió évekkel ezelőtt. Volt itt oxigén, víz meg minden jóság. Ám a Mars magja kihűlt és megszilárdult, így megszűnt az elektromágneses mező és az űr és a fizika törvényei szép lassan eltüntettek mindent. Na most ... értem én, hogy terraformálás, de attól, hogy üvegházhatás által felmelegítik a felszínt, attól a bolygó vasmagja még szilárd marad, ergo elekromágneses mező híján az űr ugyanúgy ellenük fog dolgozni és ahogy millió évekkel ezelőtt eltűnt minden, úgy most is el fog. A kérdésem az, hogy mégis hogyan akarják megoldani, hogy stabil maradjon a bolygón megteremtett mesterséges környezet?
bogika98
bogika98 15 napja
@Béla Baksay-Róka A Földön is képtelenek rendes mélyfúrásra. A Marsnál meg ezer kilométeres mélységekről beszélünk. 50-100 megatonna egy bolygó magjának pontosan nulla.
Béla Baksay-Róka
@Vi Le Nem érdemes ezt már túlragozni, de nyilvánvalóan nem nukleáris-töltetű robbanófejes hordozórakétával vinnék a Marsra a nukleáris töltete(ke)t!... Egy űrhajó RAKTERÉBEN szállítanák - különleges rakományként.... (Egy jelenlegi tehcnológiájú űrhajó persze, szigorú értelemben véve raktéta, de mégsem ugyanaz, mint a földi "használatú" ballisztikus /nukleáris-töltetű robbanófejes/ rakéták.) A lényeg: Ebben a formában még (nukleáris) robbanásveszély sem állna elő, mivel a detonátor(oka)t, teljesen elkülönítve szállíthatnák a töltet(ek)től. Nem a Marsra szállítás (volna) itt a veszélyességi faktor, hanem MAGA AZ ÖTLET!... Mondom: valójában nincs olyan tudós, aki kétségbevonhatatlanul meg tudná mondani, mis is történne valójában...
Vi Le
Vi Le 19 napja
@Béla Baksay-Róka Na meg az egésznek az alapja, hogyha a földön baj lesz a hordozórakétával, ami odavinné...
Béla Baksay-Róka
Erre volt egy eszementen realisztikus ötlet: mélyfúrás a Mars magja közvetlen közelébe, és aztán a lyukba "hajítani" egy (vagy több?) 50 (vagy 100?...) megatonna robbanóerejű hidrogénbombá(ka)t, ami(k)től (elvileg) újra beindulhanta a mag forgása, és így a mag (elvileg) ismét gerjeszt(het)ene elektormágneses mezőt ... Mindössze csak egyetlen gond van ezzel, éspedig az, hogy ilyesmit, még sosem próbált senki se!... (Valójában tehát, fingunk sincs róla, mi is történne ténylegesen...)
Spártai Lükurgosz
1:23 a Mars valójában kietlen, nem kies.
Daniella Doro
Daniella Doro 20 napja
Bárcsak Elon Musk azt tűzte volna ki céljául, hogy minden embernek a bolygón legyen tiszta ivóvize és étel az asztalán..... Azon kívül, hogy Musk egy zseni, egy arrogáns bunkó is egyben, hiszen olyan gondokat tudna megoldani a pénzével, amik sokkal sürgetőbbek, olcsóbban, egyszerűbben és kevesebb ídő alatt megoldhatóak, mint ez a Marsos baromság... ( ami egyébként, ha a “földi gondok” nem lennének, nem is lenne baromság. Sőt nagyon menő lenne, de szerintem lenne még dolgunk bőven itt lenn....)
Almási
Almási 20 napja
És mivan kína mesteséges napjával?Azzal nem lehet felmelegíteni?
mihály tamás
mihály tamás 20 napja
Az nem egészen erre valo,Magyarósi Csabának van egy jó videója az ITERről ,érdemes megnézni
Attila Matyas
Attila Matyas 20 napja
Kicsitt pesszimistán és elfogultan csináltad meg a videót.. Szerintem túl szubjektív lett a videó és szerintem rossz megközelítésből nézed. Rossz a kérdés ,miszerint miért ne inkább a saját bolygónkat mentsük meg". Ugyanis igazad van, ezt kellene. Mindazonálltal a mindjárt 8 millió emberből ezen a projekten a 0.1%-a sem dolgozik. Szerintem ha a többi 99,9% a földet mentené akkor minden szép lenne.. De nem teszi .. így nem értem miért baj ha Elon Musk a mutogatás helyett próbálkozik. Egyébként két nagyobb cége van: a spacex (amivel az a célja, hogy megmentse az emberiséget) és a Tesla (amivel a földnek segít az elektromos autóival) És egyébként a jövőben akkora lesz a túlnépesedés, hogy vigyázhatunk bármennyire a földre ,az már nem lesz elég. És lehet , hogy akkor már késő lesz kapkodni.
Attila Matyas
Attila Matyas 20 napja
*milliárd
József Nemes
József Nemes 20 napja
A videó végén a pont! Tipikus emberi mentalitás...Pusztítsunk el valamit( a Földet) utána meg álljunk tovább...Amúgy meg ha ennyire bonyolult tényleg nem érdemes vele foglalkozni szerintem...Legalábbis a mai technikával...Annak meg semmi értelme hogy 100 ember egy burába vagy föld alatt lakjon...Csak azért hogy elmondhassuk hogy meghódítottuk a Marsot! A pénz kérdés meg olyan hogy nem azon kéne múlnia hogy nem telik rá hanem a nemzeteknek összefogni és ami kell vagy kellene azt megcsinálni! Mert ez az emberiség érdeke lenne...Hülye pl ha egy hatalmas Aszteroida tartana a Föld felé és ki kéne lőni vagy eltéríteni vagy valami akkor azt mondanák nincs rá pénz és kész?! Inkább haljunk meg...
Imre Papp
Imre Papp 20 napja
Egyetértek veled. Egy felesleges baromság más bolygókat benépesíteni. Először a Földet kellene rendbe rakni. A népességet meg minimum a felére csökkenteni. Hiába fejlődik a technológia az ember kizsákmányolja a saját bolygóját. Tönkre teszi teljesen. Ez nem jó mikor ember ember hátán van. Éheznek sokan. A természet meg egyre jobban vissza szorul és kipusztul.
Imre Papp
Imre Papp 20 napja
@Zoltan Ivanyos születés szabályozás szigorúan
Zoltan Ivanyos
Zoltan Ivanyos 20 napja
És hogy oldanád meg az 50%-os népességcsökkentést?
Sirato
Sirato 20 napja
És még is hogy oldanánk meg a túlnépesedést? Még mindig humánusabb lenne embereket áttelepíteni más bolygókra, mint hogy háborúkkal egymást mészárolnánk.
Következő