Sötét

MIBŐL LETT AZ ÉLET? | Elméletek az élet kialakulására 

Feliratkozás
Megtekintés 54 E
93% 1 600 103

Támogasd a munkánkat Patreonon: www.patreon.com/tizeslista

Az életnek több nagy kérdése is van, de talán a legnagyobb az, hogy mégis hogyan alakult ki maga az élet. Egy mindenható Istenség alkotott meg minket, ahogy az emberek az Istenhit miatt évszázadokig gondolták? Vagy igazából nem is a Földön alakult ki, hanem egy meteorral érkeztünk meg a bolygóra?

Valószínűleg egyik se igaz és úgy néz ki egyre közelebb vannak a kutatók a nagy kérdés megfejtéséhez. Úgyhogy a mai videóban beszélgessünk is arról, hogy alakulhatott ki az élet.

Instán is fent vagyunk: tizeslista
Tízes lista Facebook: tizeslista/

0:00 Intro
0:41 A nagy kérdés
1:35 A kezdetek
2:33 Az élet alapja
4:09 Foszfor
5:42 Egy becsapódás okozta?
7:27 Nemesfémek
9:03 A becsapódás mindent megmagyaráz
9:57 Tényleg így volt?

Források: pastebin.com/PdPimQps

Zene a videó alatt: audiojungle.net/item/stylish-...

Outro zene: Cold Funk - Funkorama by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license ( creativecommons.org/licenses/ ...)

Közzététel:

 

2021.máj.16.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 346   
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass Hónapja
Jól van, tudom, kicsit megoszlanak a az emberek a vallás terén, de szerintem a vallás nagyon szép dolog, és ezt msot nem azért mondom mert én hiszek benne, hanem azért, mert a középkorban megélték a szihopaták azt akik szerintük szihopaták, de 2021-et írunk, már teljesen emberek vagyunk. És csak msot vettük észre hogy mire is tanút a vallásunk: nem arra, hogy meg kell vetni azokat az embereket akik nem hisznek, vagy meg kell ölni őket, mert akkor még én is azt mondanám hogy ezek nem komplettek, de nem, a vallás azért olyan szép mert pont arra tanít hogy éljünk, szeressük egymást, és tényleg, csakis a rossz és gonosz dolgokat tiltja, pl ne lopj vagy ne ölj, hanem azt tanítja, hogy bármennyire is másak vagyunk, akkor is szeressük egymsát. Szerintem ez nagyon szép dolog, és még aki nme is hisz Istenben, szerintme még azok az emberek szerint is szép dolgok ezek.
Máté Szepesi
Máté Szepesi Hónapja
Ugyis isten teremtett akárki akármir mond
Melinda Homolya
Melinda Homolya Hónapja
A válaszom sok kérdésre, az hogy az élet nem a vegyi anyagokban keresendő. Az élet mindig is volt. Az élet maga az Univerzum, az az ha úgy akarjuk hívni isten, miért ne tegyük? Persze most nem holmi emberszerű lényre gondolok. Mert Zeusz, vagy Odin csak a képzelet szüleménye (vagy tényleg jártak annó idegenek a Földön). Az viszont kizárt hogy az élet másik civilizáció alkotása lenne. Akkor azokat meg ki alkotta? Minden ami létezik része az életnek. Minden "élő" ezen a bolygón csak elkülönült egy zártabb rendszerbe, ez a mi relativitásunk. Persze a nagy számok miatt ez más esetekben is előfordulhatott, nem is biztos hogy pont így. Tehát nem vagyunk egyedi eset igazán. Akárhogyan is jöttünk létre, a bizonyíték, hogy létezünk, tehát vhogy biztos megtörtént. Az meg nem mindenkit érdekel, hogy hogyan. A hit mindenkinek a magánügye. Lehet ateista módon felfogni, de mindig kilyukadunk a véletlenek sorozatára, ami ilyen távlatokban gondos tervezettségnek tűnik. Dehát aki elhiszi azt szó szerint hogy Isten 6 nap alatt teremtette a világot, az nincs képben igazán Istennel. Persze ez sem ér meg egy vitát. A hit nem számokban gondolkodik. De aki valójában hisz, az ne azon vitatkozzon, hogy a tudomány baromság, mert igenis van alapja, de sajnos amit leszűrünk a tényekből, az nem mindig mérvadó. És ha ezen vitázunk évtizedekig, nem értjük a lét értelmét. Számomra mind1, hogy hogyan történt, a bizonyíték magáért beszél, és egyszerre bizonyítja azt, hogy az Univerzum él, és hogy logikusan működik, nem úgy ahogy a legtöbb vallás elképzeli, és ennek okán képes ölni. Legyen béke, és fogadjuk el a világot és egymást ahogy van!
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass Hónapja
Végre! Végre! végre valaki aki egyetért velem! és igen, a Biblia néha nem ugyanazt írja és gondolja. Szóval lehet hogy Isten nem 6 nap alatt teremtette a világot, csak valami napfordulókat számolt, és lehetséges hogy a tökéletes túlvilág igazából az igazi világ, és ez az egész Univerzum csak egy teszt, a halál pedig kitalált és szimulált, hogy Isten eldönthesse: tényleg megérdemeljeük e azt hogy egy felsőbb létezésbe kerüljünk. Ugyan kicsit elrugaszkottam a valóságtól, de valószínűleg a Mennyországnak nevezett hely egy másik, felsőb dimenzió, ahol nincs halál, és abban a dimenzióban egy olyan felsőbbrendű lény van aki teremtette ezt az egész Univerzumot. A Mennyország volt az ős Univerzum, amit tényleg a véletlen hozott össze a végtelenül sok teremtett multiverzum közül.
Márió Király
Márió Király Hónapja
A mindenható magasságos Isten teremtett minden egyes élőlény és az egész univerzumot.
Franky Smish
Franky Smish 2 hónapja
Senki nem tud semmit ez a igazsság! feltételezéseken találgatásokon kivül szart sem tudnak! nekem akkor lesznek hitelesek az úgymond tudosok,ha például a semmiből létre hoznak egy élő organizmust😀
zsutiツ
zsutiツ 2 hónapja
És Isten?
Botond Zsigmond
Botond Zsigmond 2 hónapja
amiota vilag a vilag semmi nem jott letre magatol a mai napig minden ami van a foldon aszt valaki tervezte s valaki megalkotta magatol semmi sem jon letre meg az elettelen dolgok sem akkor hogy jojjenek letre az elolenyek ha mar ijen huje szoveggel etetitek az embereket az a bakterium ami ide jott az csak ugy valahol megjelent nagy a tudomany de meg elo dolgot a mai napig nem tudtak alkotni akkor hogy jott volna letre magatol apszurdum az egesz gondold ujra az egesszet mert akkora baromsaggal eteted az embereket hogy az mar faj bocs az ekezetekert de igy is eltudjatok olvasni mar sok tudos rajott hogy az evolucio elmelet baromsag vannak videok is rolla
András Kálmán
András Kálmán 2 hónapja
Darwinista maszlag!
Imre Kiss
Imre Kiss 2 hónapja
A két aránylag közeli szupernóva robbanás befolyása? Szilícium és egyéb fémek a köpenyben?
Perfect Strangers
Perfect Strangers 2 hónapja
Nem nem nem, a történet egyszerű ! Jött isten és mindössze 6 nap alatt kész is volt minden!
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass Hónapja
:) Rosszul mondod, Isten az evulóciót megtervezt 6 nap alatt, és mint egy eldőlő dominó elindította a folyamatot, aminek azóta sincs vége. :)
Zoltán Kovács
Zoltán Kovács 2 hónapja
A DNS-t meg kell tervezni. A csoda az hogy sokminden működik nélköle is. A sejtek kommunikációja lesz a nehéz dió.
Topi Gameplay
Topi Gameplay 2 hónapja
Ne haragudj tízes lista, szeretem a munkásságotokat, de ez most egy tömör 12 perces marhaság volt. Tudom hogy egy idő után nehéz témát találni, de ez most értelmetlen volt...
Noel Moldvai
Noel Moldvai 2 hónapja
Én keresztény vagyok, nem szégyellem a tudatlanságom, de hiszek abban hogy van egy Alkotója a Világegyetemnek, ami párhuzamosan működik egymással. Számomra nehéz elhinni, hogy egy robbanás tett bennünket.
mrregisterz
mrregisterz 2 hónapja
@GoodFace official Az a gond, hogy a termodinamika 2. törvénye kimondja, hogy az idő előrehaladtával az entrópia nő. Ebből kifolyólag az élet nem csak úgy létrejött magától.
GoodFace official
GoodFace official 2 hónapja
Én még mindíg jobban elhiszem, mint azt hogy egy isten teremtett mindent. De ezt sose tudjuk meg
Hip Hop Bass
Hip Hop Bass 2 hónapja
És ha fejletteb lények hoztak minket ide kísérlet céljából? Vannak régészeti leletek és barlang rajzok amik ábrázolnak ismeretlen repülő objektumokat.
Dávid Erdődi
Dávid Erdődi Hónapja
Tuti, hogy nem így volt!
István Szlezák
István Szlezák 2 hónapja
az ősleves - elmélet kimaradt?
Mihály Pmisi Polecsák
Élet pontosabban a létezés mindig is létezett ami még egy isten szemmel is felfoghatatlan mert az őrőkkévaloság való maga bármily hihetetlen sem őrők sem végtelen viszont ennek ellenére a létezésnek nem volt kezdete a létezés képes létezni idő tér és minden nélkűl sőt maga a létezés maga hozott és hoz létre minden mást ez pedig arra is magyarázat úgymond hogy mit csinált a teremtő 7_8000ezer éve vallásilag vagy tőbb milliárd éve tudományosan a nagy bum a válasz semmit sem mint teremtő nem volt, és ez a válasz hogy mi volt úgymond a nagy bumm előtt szerintem ha volt is nagy bumm azt is a létezés maga hozta létre. A létezés maga spontán is létrehozza a dolgokat nincs úgymond célja vele csak létezni egyre tovább.
Dominik Séllei
Dominik Séllei 2 hónapja
Akkor most nem igaz, Ádám és Éva története? NA NEEEEE
Aisen One
Aisen One 2 hónapja
Számomra az, az egyetlen magyarázat hogyha eléri a "végét" az egész univerzum egyetlen pontba össze szakad ami tartalmazza az összes "hozzávalót a következő nagy bummhoz" Minden egyes ilyen ciklusban egyre több és több információ lesz, mert belőlünk ki indulva nem az első, hogy ki alakult az élet. Következő össze szakadásban, már ez az információ halmaz a része lesz és sokkal gyorsabban ki fog alakulni az élet. Számomra inkább az a kérdés, hogy ezt a rendszert a semmi hogyan alkotta meg. Elsődleges szerintem a tér és az idő lenne amit én elemeznék, mert ezek az első elemei a folyamatnak. Ezen az elmélet mentén maradok akkor nem elég a jelenlegi teljes tágulási, össze roskadási idő egyetlen ciklusban sem, hogy megoldást találjon kialakult életforma. Megoldást talál akkor értelmét nyeri az isten szó, ugyanis képesek lennénk reprodukálni a nagybumm folyamatát.
Gergely Farkas
Gergely Farkas 2 hónapja
A hold létezését/keletkezését is egy másik objektum (a Theia) Földdel való ütközésével magyarázzák
Dávid Erdődi
Dávid Erdődi Hónapja
Csakhogy minden bolygónak van holdja, soknak több is. Azok hogy keletkeztek akkor?
Endave
Endave 2 hónapja
Ez olyan, minthogy én bekapcsolom a számítógépet, és feláll a rendszer, addig nem tudok belenyúlni. de miután kész a rendszer nem fejlődik/dolgozik tovább, mert várja az utasítást. lehet, hogy mi is egy boot folyamat lennénk? a hátttérben futó programok amik segítik a gördülékeny működést. Az sem lehet kizáró ok, hogy mi csak egy szimuláció vagyunk egy sokkal fejlettebb faj számítógépében. :D Amíg meg nem unja, és ki nem kapcsolja. Addig viszont fejlődünk, és figyelik, hogy mi az eget szerencsétlenkedünk. Néha ránk küldenek 1-2 vírust, hogy kevesebben legyünk, mert lehet, hogy nem bírja a proci a sok entitást. Pl régebben is meghaltak különböző betegségekben, vírusokban. Most is így van lásd COVID-19
Elahino Miranon
Elahino Miranon 2 hónapja
Ezek a részecskék intelligensek.
Dizel87
Dizel87 2 hónapja
Akit érdekel a téma annak ajánlom a: Cosmos - Possible Worlds sorozatot. Ebben valamenyik részben kifejtik az élet keletkezésének lehetőséget. Elárulom ez a video nagyon klassz, de egyik felvázolt lehetősége sem tűnik igaznak. Carl Segan által fémjelzett sorozatról van szó, szóval ha valami hiteles, akkor ez a sorozat az. Egyébként a possible worlds (lehetséges világok) a sorozat második évadja, az első évad is erősem ajánlott, iskolákba kéne vetíteni. Az első évad a Cosmos - A Spacetime Odyssey van magyarul is, aki nem akar olvasni.
Tiltott Gyümölcs
Tiltott Gyümölcs 2 hónapja
TE magad mondod, hogy NEM jártak sikerrel!!
Tiltott Gyümölcs
Tiltott Gyümölcs 2 hónapja
Drága! Már rég elismerik a tudósok is, hogy teremtett az élet, a lélek!!
Németh Noel
Németh Noel 2 hónapja
Xdddd
Bálint Kende
Bálint Kende 2 hónapja
Hehehehehe
Geopolius Tábornok hivatalos oldala
Szenzáció, a Casio órám alkatrészeit egy centrifugában pörgették 1 millió évig. A végén lett egy csodálatos kvarc karóra. Az emberi evolúció is ilyen volt. A történelem tanárnő szerint egyik ősünk egy cickány volt. Erre negyed órát röhögtem órán. Ha megsértődik akkor így járt.Egyébként beszéltek őslevesről is ami úgy keletkezett, hogy Varga Irén elcseszte a húslevest, mert túl sok fahéjat rakott bele.
WillyTheKid
WillyTheKid 2 hónapja
A vallás és a tudomány nem zárja ki egymást . A tudomány leírja , ami meg lett teremtve. Mindig mehetünk vissza , a nagy ősrobbanás előttig , bármeddig a végtelenbe és sose tudjuk meg , hogy a semmiből hogy lett valami. Mert azt a nulladik pontban lévő valamit teremtette Isten/Allah/bármilyen fensőbb hatalom
Farkas Egon
Farkas Egon 2 hónapja
Ezek mind feltételézesek a valóságot soha nem fogjuk meg tudni! Ez már a hatodik civilizáció a földön ha jól tudom 😀
bogdán Lali
bogdán Lali 2 hónapja
Előttünk is voltak ezen a földön emberek egy másik emberiség , csak valamiért eltűntek, és vagyunk most mi , bizonyítékok is van arról hogy nem csak mi éltünk itt, és én már láttam 4 millió éves meg kövesedett fát is .
Bálint Kende
Bálint Kende 2 hónapja
@bogdán Lali tesó, nem rosszbún de szövegértelmezéssel bajok vannak. Mondom NEM OLYAN ELKÉPZELHETETLEN. Magyarul ez annyit tesz hogy nyilván teljes mértékben lehetséges
bogdán Lali
bogdán Lali 2 hónapja
@Bálint Kende elképzelhetetlenek tartod hogy egy 4 millió éves fa megkövesedett állapotban meg találják a régészek? És meg is tekinthető múzeumban . Pedig lehetséges! És mi van a piramisokkal? Vagy a földön olyan helyeken lépő építményekkel amit a mai tudomány nem tud meg magyarázni. Sok dolog van amit nem érthetünk mi volt millió évvel ezelőtt, de volt és pont ezért emberek vagyunk és tudni akarjuk a választ hogy miért.
Bálint Kende
Bálint Kende 2 hónapja
Tekintve hogy a dínók csak 65 millió évvel ezelőtt haltak ki nem holyan eljépzelhetetlen egy 4 millió éves fa :D
Tamás Vári
Tamás Vári 2 hónapja
Régen minden jobb volt xD
vanko68
vanko68 2 hónapja
Ez a szöveg is csak a talánokra és az üres feltételezésekre épül, vagyis a nagy SEMMIRŐL szól! Millió zsákutca. Mindez miért? Mert hamis alapvetésből indul ki. Egy pillanat alatt lesöpri az asztalról az elején az értelmet, az intelligens alkotás lehetőségét, és hamisan azt sugallja, hogy ez a gondolat - vagyis hogy Isten teremthette a világot nem lehetséges, mert az nem tudományos. Milyen ostobaság ez? Ha egy nyomozó olyan nyomokat keres a bűntény helyszínén, amit értelmes és intelligens személy hagyott hátra, mert azt feltételezi, hogy valakinek ha kés van a hátába, az nem a véletlen műve, hanem értelmes emberé, akkor az nem tudományos, mert intelligenciának a nyomát kutatja? Ha a SETI értelmes idegen jeleket keres az égen, az sem tudományos? Tehát ha a tudomány nem egyoldalúan és hamisan közelíti meg a kérdést, hanem a lehetőségek között az értelmet és intelligenciát is számításba veszi, akkor az már nem tudomány?
Bálint Kende
Bálint Kende 2 hónapja
Tesó. Csak... Csak ne kezd el. Kérlek.
Lászlo Ilyés
Lászlo Ilyés 2 hónapja
Bevallom, én voltam vita letudva jóéjt
Andy
Andy 2 hónapja
Isten. Egyéb kérdés?
Bálint Kende
Bálint Kende 2 hónapja
Igen, van egy. A Tescoban vagy a Sparban olcsóbb a császárzsömle?
Roland Kékedi
Roland Kékedi 2 hónapja
Itt szerintem nem fogjuk megkapni erre a választ. Először is az élet, és vele a nagy kérdésre megkapjuk a választ a világűrbe fogjuk megtalálni. Először is a Fekete anyag lényegét kell megfejteni, hogy egyátalán miért van világűr, mi alapján mozog, na és ezt mi vezérli. Elsősorban az űrbe meglesz a válasz, ott megkapjuk mindenre a választ. De ez nem most lesz és nem is 1000 év múlva. Egyelőre úgy néz ki a Föld véges forrással bír, ergo az ember sajnos a naprendszerét sose fogja tudni elhagyni.(Szondákkal persze, amik évtizedek,századok lesznek)
gabriel toth
gabriel toth 2 hónapja
Én azon gondolkodtam nemrég,hogy miért csak 1 értelmes(gondolkodó) faj alakult ki?Mi lehetett az a "baleset" az evolúcióban,ami végett az ember az állatvilág élére tudott lépni.Más fajoknak is van szembeforduló hüvelykujja meg sok más hasonlóság,de miért "csak" a humanoid tud pl.az űrben utazni meg ilyesmi.Épp egy galambot figyeltem,rárepült az antennára,szarott egyet aztán fogta magát és elröppen!!! :-D.Ezek annyival "fiatalabb fajok lehetnek,hogy még kell nekik pár millió év fejlődés?
gabriel toth
gabriel toth 2 hónapja
@Topi Gameplay Eltudom képzelni,hogy milyen pofát vághattál,amikor megnézted ezt a videót és nem volt benne se oldalborda,se kígyó,se tudás fájáról való alma!!! :-D Csak simán elpazaroltál az életedből 12 percet!!! :-D Hát mit mondjak sz@r lehet!!! :-D Így jártál barátom!!!Majd legközelebb!!!Vagy egy másik életben!!!Ja nem az a Butthizmus (bocsi néha keverem ezeket a "tanításokat")... :-D
Topi Gameplay
Topi Gameplay 2 hónapja
@gabriel toth Baj hogy ezek után még magad mellé mered tudni istent. Nem gondolod hogy ez képmutatás, és istenkáromlás? Mellesleg az igazad meg mindig nem bizonyítottad amit megértek, mert nem is lehet.
gabriel toth
gabriel toth 2 hónapja
@Topi Gameplay Aha,szóval Te valamiféle papocska lehetsz!!!Vagy akár még bíboros is!!!Azoknak pedig elég tekintélyes a "nyájuk" :-D Engem nem kell(nem is tudnál) meggyőzni a salyát "igazadról" amúgy vallásos vagyok,katólikus (mondjuk ezt manapság veszélyes csak úgy bevallani)!!!Jó volt itt eszmát cserélni,addig is AZ ÚR AZ ÉN PÁSZTOROM!!! ;-)
Topi Gameplay
Topi Gameplay 2 hónapja
@gabriel toth Illetve csak egy kérdés. Ha te minket, istenfélő embereket naívnak nevezel, a saját álláspontodat, az evolúciót, mivel tudnád alá támasztani. Mert hogy amit a Biblia le írt proféciák maximálisan teljesednek, így tudjuk hogy tény. (Érdekes hogy az emberek nagy része ebből sem veszi észre, sőt pusztán az ember felépítése sem mond nekik semmit, de hát tudjuk, ez a világ Sátán kezében van, aki pedig nem tiszta szívű, lehet bármit mondani.) És az evolúció, tudtommal találgatások sorozata, egyetlen bizonyíték nincs rá. Arról nem is beszélve hogy a puszta hallatán is el fog a nevetés.
Topi Gameplay
Topi Gameplay 2 hónapja
@gabriel toth Kérlek említs egy pontot ahol fikáztam. Én tudnék idézni tőled olyan kijelentés ami sértő, és szomorú hogy ezt nem vetted észre.
Norbert Megyesi
Norbert Megyesi 2 hónapja
Einstein ,,az Isteni formula,,azaz a teremtő intelligencia
albino478 gaming
albino478 gaming 2 hónapja
Szerintem minkettő igaz valamennyire. A Föld élete elején kapta a meteorzáport olyan iramban mint ahogy a kommentem olvasása közben gyűjtöd az oxigént, a készletek felhalmozódtak, és egy ideiglrnes Földet védő réteg jött létre. Majd a meteorok átadták a terepet az időjárásnak, és már tényleg csak 1-2 csapódhatott bele, és a villámok folytatták a munkát az aktív foszfor-utánpótlással. Majd ez az ős-ózonréteg eltűnt, de már a vízben az az egysejtűek életét nem zavarta
Seby Biro
Seby Biro 2 hónapja
Lehet hogy volt meteor vagy villam csapas de azt is Isten kuldte. A legtobb tudos es fizikus is kereszteny, nem veletlen. Mindent o teremtett. Johetnek itt az istentagadok azzal a szoveggel, hogy meteor, osrobbanas csak akkor utana en teszem fel a kerdest: Es azt mi idezte elo? Ha tudna is valaszolni, ugyan igy visszakerdeznek. Isten van, volt es lesz is.
Kazuto
Kazuto 2 hónapja
Mindenki abban hisz amibem szeretne, a vallásos emberek az istenükben, a tudományt preferálók pedig a felfedezésekben.
bbarna
bbarna 2 hónapja
kérem jelentkezzenek, akik fogtak már elektront!:)
bbarna
bbarna 2 hónapja
@Attila Kelemen Helyes válasz, köszi! Csak elektront tudsz fogni, látni, amik folyamatos mozgásban vannak.
Attila Kelemen
Attila Kelemen 2 hónapja
✋🏻Én fogtam. Sőt, most is. A levegőt alkotó atomoknak mind van. Szóval nem is tudnék nem fogni.
Kolompár Cigány
Kolompár Cigány 2 hónapja
Miért zárjuk ki Istent? Az emberek mindent meg akarnak magyarázni, de mi van ha nem kell?
maladasz Voja
maladasz Voja 2 hónapja
Az egesz eletet isten magyarazza meg!! nem vagyok egy hivo de hiszek istenben!! Gondolkozzatok kicsit egy nagy semmibe egy golyon eltek emberek hihetetlen nem??akkor isten miert hihetetlen??
Ferenč Horvâth
Ferenč Horvâth 2 hónapja
Isteni létezett előttünk is. Most is. Örökké!
Kolompár Cigány
Kolompár Cigány 2 hónapja
@Eredeti LebLek Meg mutatja magát, csak nem szemmel látható dolgokban, értsd hétköznapi dolgokban vagy csodákban. A hit a nem látható dolgokban való megbizonyosodást jelenti. Attól még hogy nem látod, érzed a jelenlétét
Eredeti LebLek
Eredeti LebLek 2 hónapja
Mivel "isten" meg mindig nem mutatta meg magat. Ha annyira nagyon letezne, biztosan hagyna valamilyen jelet, amivel tudatja velunk letezeset. Nem akarlak leszolni, de ez a tulzott istenhit inkabb csak egy szep mese, amibol az egyhazak jo penzt termelnek szerintem.
JózsefAttila Lőczi
Sorry.Egy baromsàg van a videóban,ami a becsapódàsról beszèl.Itt abba is hagytam a megtekintèst.Birom a sràcot,de ez kiverte a biztosítèkot nàlam.
53evi
53evi 2 hónapja
Nagyszerű videó👍, köszönöm szépen!😍😍😍
István Barcsánits
Eleve Istenből származik minden. Hiszen Isten maga a Mindenség. Aztán, hogy milyen folyamatok zajlanak és zajlottak az már csak a lehetséges lehetőségek a végtelen varációk közül. Persze, hogy mindenki félreérti mikor úgy képzelik hogy Isten egy személy aki teremtget össze vissza. Egyszerűen Isten minden ami van.
Só
2 hónapja
10/10-es téma
Black Phant
Black Phant 2 hónapja
A kisbolygó ütközésre van bizonyíték. Annak következtében jött létre a Hold.... Ott a bizonyíték a fejünk fölött... ha nem hiszi el valaki, keressen rá arra, hogy hogyan jött létre a Hold. Ajánlom az "Űrkutatás magyarul" legújabb videóját.
Dávid Erdődi
Dávid Erdődi Hónapja
És akkor a többi bolygó holdjai hogy jöttek létre?
Sanyi Jutuber
Sanyi Jutuber 2 hónapja
Ami szntén csak feltételezés. De, az.
László Jánosi
László Jánosi 2 hónapja
Igaz csak elmélet, de egyre inkább népszerű elmélet a Gánti Tibor féle Chemoton-modell. Nem kezdem vázolni (régen volt már az egyetem 🤣), de alkotott egy olyan kémiai modellt, ami ki tudott alakulni az ősi Földön. Nem sejtszintű rendszer, hanem inkább molekula szintű. Ez a rendszer képes saját magát generálni, szaporodni/osztódni, és nagyon jó alkalmazkodás jellemzi. Ez a modell lehetett talán az élet igazi alapja. Elmélet, de tudományosan megalapozott. 🙂
László Jánosi
László Jánosi 2 hónapja
@Bálint Kende pontosan 🙂
Bálint Kende
Bálint Kende 2 hónapja
Konyhanyelven ősleves
Jeno Farkas
Jeno Farkas 2 hónapja
Koszi☺maradok a Biblia elmeletnel
Soma Tanai
Soma Tanai 2 hónapja
Aválasz... A kérdésre, hogy az élet, a mindenség.... Meg minden... 42
♥Csillámcica♥
♥Csillámcica♥ 2 hónapja
Erre konkrét választ sose fogunk találni :D ha mégis meglesz a válasz, honnan tudjuk, hogy tényleg úgy volt? :D
Shep Gaming
Shep Gaming 2 hónapja
Ekkora baromságokat komolyan. Egyértelmű, hogy Isten teremtette az embert és a Földet is. Majd koppantok ha eljön az idő 😉
Sanyi Jutuber
Sanyi Jutuber 2 hónapja
És Istent? (elárulom, az ember...)
Life
Life 2 hónapja
Erre még lehet adni valami választ de arra hogy mi volt a kezdetnek a kezdete arra már senki mi volt az ősrobbanás előtt ? Mi hozta létre és azt mi hozta létre ?Xd
Endave
Endave 2 hónapja
@Sanyi Jutuber jaaaa, akkor félre értettem.
Sanyi Jutuber
Sanyi Jutuber 2 hónapja
@Endave Én úgy gondoltam, hogy a format space a big boom.
Endave
Endave 2 hónapja
@Sanyi Jutuber vagy esetleg "FORMAT SPACE" és utána SPACE:\> BIG BOOM.exe :D
Ricsi J
Ricsi J 2 hónapja
@Sanyi Jutuber 😂😂😂😂😂
Sanyi Jutuber
Sanyi Jutuber 2 hónapja
Na ez úgy volt, hogy FORMAT SPACE: SPACE:\> EARTH.EXE
Bence Zsigmond
Bence Zsigmond 2 hónapja
Én azt nem értem, ha az egyik elmélet a dolgok egyik részét, a másik egy másik részét támasztja alá, akkor miért vagy-vagyról beszélünk miközben fel sem merül, hogy mindkettő együttesen lenne épp a logikus válasz?
Vincent LorĐ
Vincent LorĐ 2 hónapja
kitudja egyik másik tudós úgy beszél róla mintha ott lett volna és elméketet pedig normál ember tényként fogja fel
jozska pista
jozska pista 2 hónapja
Tuti hogy ufók hoztak létre 😁💩
Dávid Erdődi
Dávid Erdődi Hónapja
Biztos, hogy nem!
Hard Player
Hard Player 2 hónapja
Ez mind bulshit!Az ember a legcsodálatosabb ''szerkezet'' hihetetlenül összetett,kizárt,hogy ilyen hülyeségekböl jöttünk létre.
Sanyi Jutuber
Sanyi Jutuber 2 hónapja
A számítógép, amin ezt beírtad is egy hihetetlenül bonyolult szerkezet. De az alapja gyakorlatilag az abakusz.
Mazloum Kobani
Mazloum Kobani 2 hónapja
Ezt ugye nem gondolod komolyan?
Hendre Emil
Hendre Emil 2 hónapja
En nem ertem az embereket hogy nem tudnak pontos dolgokat meg alapitani es megis kiraknak minden ojan dolgot aminek nics alapja minden ami van a foldon vagy fold alat vagy a menyekben minden isten atal jotek letre veletlenul semi sem let vagy jot letre
Arkoth
Arkoth 2 hónapja
Remek video lett ez (is)! Kár hogy a pánspermia elmélet nem lett említve, ami nem menne szorosan a vidi tartalmához vagy akkor a címet kellet volna változtatni, ugyanis az említett két teoria a Földre vonatkozik. Mi a helyzet ha egy teljesen más környezetbe, körülmények között, más égitesten alakult ki az élet? Szerintem ezért sem lesz ebben a kérdésben soha 100% biztos válasz. Egyszerűen túl kevés az adat és rengeteg a változó.
Mr. Anti
Mr. Anti 2 hónapja
Intro: valszeg nem egy meteor becsapódás miatt létezünk. Pár perccel később: lehetséges h egy meteor becsapódás miatt létezünk. Néha azért nem ártana átfutni azt a szöveget mégegyszer még a felvétel előtt...
vanko68
vanko68 2 hónapja
@Tízes lista Persze, csak éppen nem szól semmiről! A végső konklúzió mindig az, hogy nincs jó válasz. Tegnap este írtam, vagyis 2 órája, hogy szerintem totál téves úton indul el ez a tíz perces összefoglaló. Ugyanazt a hibát követtétek el, mint általában mindenki, aki a kizár mindent a materializmuson kívül. Márpedig a tudomány tudomány marad akkor is, ha értelmet és intelligenciát feltételezünk a dolgok mögött!
Tízes lista
Tízes lista 2 hónapja
a "valószínűleg nem" és a "lehetséges" nem zárják ki egymást
Róbert Ábel Mészáros
Szervusz, Márk! Szerinted egy ember tudna reinkarnálódni? És ha igen, akkor vajon emlékezne is az előző életére?
Dombi László
Dombi László 2 hónapja
Szerintem tud! :) Songoku is képes volt erre. Ha jol emlékszem. Vagy bubu? :) Nem tudni. De ök képesek voltak erre. Persze ök szuper csillagharcosok voltak! :) Nem közönséges beteg emberek. :)
Bestfeelings Ever
Bestfeelings Ever 2 hónapja
Igen. Állítólag gyerekkorban egy darabig emlékszel előző életeidre vagy álmodhatsz róla. Különben nem. Meg is őrülnél...
Black Phant
Black Phant 2 hónapja
Én láttam egy hobót aki magában beszélt az utcán (beteges szinten) és valami tábornoknak képzelte magát? ő reinkarnálódhatott?
♥Csillámcica♥
♥Csillámcica♥ 2 hónapja
Elképzelhető, hogy reinkarnálódik valaki,de biztos nem emlékszik az előző életére. Én azt tartom lehetségesnek, hogy esetleg vannak olyan képességei, amit sose tanult (csak az előző életében) mégis megy az illetőnek. Vagy például ha jár egy helyen és ismerősnek tűnik, de sose volt még ott. Ez is lehetséges az előző élete alapján. De konkrétan úgy biztos nem emlékszik az előző életre, mint te vagy én hogy mit csináltunk tegnap :D
Tibor Nógrádi
Tibor Nógrádi 2 hónapja
Bizony. Ki is volt hamarabb? Az RNS, vagy a fehérje? Hé, a foszfor fontos, de korántsem .. Mi is van a szénnel? Mikő? Műkő? És mi is működik? Csak úgy. Ukk mukk fukk. (Fuck... :D)
Sanyi Jutuber
Sanyi Jutuber 2 hónapja
A tyúk.
Tibor Nógrádi
Tibor Nógrádi 2 hónapja
Én jobbat tudok. Lovebites. Öt Istennő. :DDD
Paxxxable
Paxxxable 2 hónapja
gyermeteg ez ...amugy.. ...lehet stonci néni szoknyájából rázódtak ki az RNS-ek a DNS-ekkel meg a varngyosbékákkal osztan lám lött az embör .. a természettudomány sose fogja megérteni az életet .. mivel eleve nem a helyén kezeli a dolgot .. úgy akarja megérteni az életet mint ahogy élettlenen anyagokból össze lehet gyárni egy vákumszivattyút vagy épp egy ütvefúrót .. a kreacionizmussal meg az a baj .. ami főleg a katolicizmusról szól .. (mondjuk más vallásoknak is van teremtéstörténetük ) hogy olyan virágnyelven beszél ami semmilyen racionalizással nem áll összhangban .. majd ha lesz valaha olyan Teozófia -- amit az emberek meg is értenek .. meg át is látják .. akkor az összes cucc ami a videóban elhangzik tárgytalanná válik ..
Norbert Juhász
Norbert Juhász 2 hónapja
Nekem továbbra is az Istenes verzió a leghihetőbb. Aki egyet ért Like, aki nem Dislike.
Bálint Fábrik
Bálint Fábrik 2 hónapja
Kedves Márk úgy hogy Isten megteremtette a földet és mindent ami itt van!
Zoltan Gyori
Zoltan Gyori 2 hónapja
Egy meteor vagy egy villám becsapódásának köszönhetjük azt hogy most nézhetjük a HUtown-ot. 🤣
gabriel toth
gabriel toth 2 hónapja
A "narrátor" azt mondta,hogy " ... bámulhatjátok a jutyubot" !!!Kicsit lealacsonyító mondat volt!!!
Ákos Molnár
Ákos Molnár 2 hónapja
Én hallottam olyan elméletről is, hogy a Vénuszról vagyunk (valahogy idefújt a nap vagy mi)
Ricsi J
Ricsi J 2 hónapja
És Andersen becsukta a mesekönyvet😂
kérem szépen ? Mi a probléma
🌌idefújt a nap🌌
geoerjgu292
geoerjgu292 2 hónapja
Öhm... Oké?!
KUI DAVID_MATE
KUI DAVID_MATE 2 hónapja
Meg botlot az ujjam csak egy isten van
fájdalom csillapító
A hited szerint. Nem minden hit egyforma, sőt! Ne akard h mindenki higyjen abban amiben te, mindenkinek joga van hinni
Laci-Gaming
Laci-Gaming 2 hónapja
Sztem kívülről jött az RNS
mrregisterz
mrregisterz 2 hónapja
Az RNS élet nélkül még csak egy döglött nukleinsav. És a többi szerves cucc is. Mi az a funkció, amitől az egyik pillanatban még él, utána már halott?
R István
R István 2 hónapja
Én is arra gondoltam. Érdekes, hogy ez nem került szóba a videóban. Mivan, ha egy aszteroida hozta a földre? Elég ilyesztő 😃
KUI DAVID_MATE
KUI DAVID_MATE 2 hónapja
Nem csak egy isten van
KUI DAVID_MATE
KUI DAVID_MATE 2 hónapja
Fére írtam csak egy Isten van
FIRE HUN
FIRE HUN 2 hónapja
Nem. I think
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass 2 hónapja
Ezt hogy érted.
KUI DAVID_MATE
KUI DAVID_MATE 2 hónapja
Isten volt az?!
dunai george
dunai george 2 hónapja
@dalszöveg és az a por amiből lett a nagy bumm az honan volt? Olyan tökéletes minden hogy ezt valaki teremtette hivahatod akár minek....én istenek hívom!
dalszöveg
dalszöveg 2 hónapja
Isten akkor honnan van 🤣🤣🤣
András Ferencz
András Ferencz 2 hónapja
Jaa...,,,hold-csapódás””peerrsze.....lyuk mög séhun((((hajrá Isten !!!-nek
R István
R István 2 hónapja
Na de melyik? Van egy pár 😅 Mindenható? Zeusz? Allah? Ronaldo? 😆
Sarkadi Bela
Sarkadi Bela 2 hónapja
Az biztos
Krisz
Krisz 2 hónapja
Nekem is van egy elméletem: A végtelen háború végén Thanos győzött és mindenkit megölt. Teremtett egy új földet saját magát pedig Elon Muská változtatta.
Dombi László
Dombi László 2 hónapja
Thanos az egy csicska! :) Songoku a király! Meg Béla szobatársa! Ök simán elverik a hulladék marveleseket!
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass 2 hónapja
Xddddddddddddd
Andrea Frond
Andrea Frond 2 hónapja
Ha tobb mint 100 ev alatt meg ra sem tudtunk jonni hogy alakult ki akkor hogy lehet azt elhinni hogy valami csak ugy kialakult?? H a fizikaban megvan az a torveny h semmi nem vesz el csak at alakul mar ebbol el lehet gondolkodni hogy valami nincs „csak“.. egyetlen vallashoz sem kotom magam.. de az en paraszti eszemmel nem tudom felfogni azt hogy valami “csak” van.. de olyan szemelyeknek akik hisznek a horoszkopban es a veletlenben nem tudom ezt megmagyarazni.. egy szo mint szaz.. ha azt sem tudja senki meg hogy az rh- ver honnan van akkor a tobbi csak bla bla.. feltetelezesek.. es ez igy van miota az ember probalja kitalalni a nagy kerdest.. szerintem ez olyan hogy “ kerdezd meg mici mackot ki rajzolta meg” . Visszaterve az elso kerdesre .. ha meg azt sem ertjuk hogy mukodik valami hogy lehet egyaltalan feltetelezni hogy alakult ki?? A big boom teoria is megdolt regen.. miutan Einstein megalkotta az e=mxc2 sajat szajaval mondta h ez nem lehetseges es azota az is megdolt bizonyitva tobbszor.. szoval .. becaulom es ertekelem amit csinaltok.. de ezzel nem ertek egyaltalan egyet.. peace
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass 2 hónapja
Annyit tudok hogy ez a világ nem véletlen jött létre.
Topi Gameplay
Topi Gameplay 2 hónapja
@Időtálló Nézz körül... A saját szemed támasztja alá...
Botos János
Botos János 2 hónapja
Allah hatalmas, és Mohamed az Ő prófétája testvérem. Hinni de hinni kell...és elnyered jutalmad Allah jobbján..
R István
R István 2 hónapja
@kérem szépen ? Mi a probléma csak mert véletlen, még lehet értelme. Ez olyan, mint a számok közt a nulla. Semmi mégis valami, elhelyezésétől függ.
Tamás Vári
Tamás Vári 2 hónapja
Muhahahahaha xD
Black Phant
Black Phant 2 hónapja
Attól függ mit nevezünk véletlennek.
Edit Kiss
Edit Kiss 2 hónapja
Mi a lényeg az emberiségnek ; Porból lettünk, porrá leszünk. Ez legalább biztos pont az életünkben.
Edit Kiss
Edit Kiss 2 hónapja
@Eredeti LebLek Jó, akkor előbb volt a tyúk mint a tojás.!? Ha az elmélet igaz , akkor mi tulajdonképpen egy csillagporbol összeállt hús vér emberek vagyunk. A tudósok sem tudnak megbirkózni ezzel a kérdéssel, az ő elmeletukben is a por jelenik meg, ami lényegében a DNS unket alkotja. A szaporodás az már más, ebben lehet neked igazad.
Eredeti LebLek
Eredeti LebLek 2 hónapja
Nem inkabb folyadekbol? 🤨
Elizabeth Ötvös
Elizabeth Ötvös 2 hónapja
Érdekes a téma, de nagyon unalmasan és vontatottan van előadva.
Belescus
Belescus 2 hónapja
Meg a hangja is hihetetlenül irritáló.
Gergo Pamer
Gergo Pamer 2 hónapja
Ez mind kamu srácok..ne higgyetek neki.pls Tuti az Isten volt az..!
Gergo Pamer
Gergo Pamer 2 hónapja
Valószínüleg igazad van.🤔 azt hittem mókás lesz, de nem. Talán jobb, ha törlöm is (Remek videó! ->👁)
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass 2 hónapja
@Tízes lista Tök rendes tőled, ugyan nem tudom hogy te vallásos vagy, de akkor sem kezded el zargatni, hogy persze, az Isten volt......
Tízes lista
Tízes lista 2 hónapja
tuti
Benjamin Jánoska
Benjamin Jánoska 2 hónapja
"lehet, hogy a földi élőlények igazi közös ősei a baktériumok voltak" de a baktériumok miből jöttek létre?
Samuel
Samuel 7 napja
@Jozsef Kun Nem. A tudósok valódi válaszokat keresnek nehéz kérdésekre és nem elégszenek meg azzal, ami egy bronzkori könyvben van leírva, csak hogy nyugodtak legyenek
Nemeth Ferenc
Nemeth Ferenc 2 hónapja
@Attila Rattner Az baj tudomány csak mindig jelen pillanatra tud választ adni múltra talalgatnak de az rejtély marad főleg ami 1 millió meg milliárd év ☺
Jozsef Kun
Jozsef Kun 2 hónapja
Meg, mindig, észt, akarják, az, emberek, lelkébe, hogy, nem, lsten, teremtette, a, földet, és, az, embert,,,, férfivá,,,,,, és,,, asszonnyal,,,, és, nem, valami,,, hibridnek,,,, amit teremtett, az, tökéletes, volt,, de, a, bűnbeesés, torzitottael,az, emberiséget,,
Benjamin Jánoska
Benjamin Jánoska 2 hónapja
@alex madar egyikőtöknek sincs igaza. De mindkettőtöknek igaza van. Nekem sincs igazam, de még is igazam van. De azok a kémiai anyagok sem jöhettek létre a semmiből. Olyan meg nincs, hogy csak úgy lett a semmiből. A kémiának, biológiának, a tudománynak igaza van. Mert amikor már voltak vegyi anyagok és azok keveredtek, persze, hogy bármi létrejött. De a kémiai anyagok előtt mi volt? De legyen nektek igazatok. Csak ez, hogy vegyi anyagokból lett ez meg az olyan mint ha azt mondanám, hogy anyám hasából születtem meg, közben előtte apámnak meg anyámnak közösülnie kellett, de előtte meg nekik a szüleiknek, meg nekik a szüleiknek, meg nekik...... és ez nem is egy jó példa, mert erre nem is igazán lehet jó példát mondani. Ember csak a végeset tapasztalta valószínű ezért nem tud a végtelenségbe belegondolni. Mindegy erről lehetne éveket beszélni, én megadom nektek az igazat, legyek buta nekem mindegy, de én lépek ebből a beszélgetésből, mert az agyamnak sok már.
alex madar
alex madar 2 hónapja
@Nemeth Ferenc a kovalens kötés nèpbutítás?
Kem DepLam
Kem DepLam 2 hónapja
Egyik sem zarta ki istent
Tibor Hadnagy
Tibor Hadnagy 2 hónapja
Erre soha nem fognak rájönni a tudósok de én most elmondom. Soha nem volt kezdet és nincs végzet a világegyetemben. Ami van az mindig is létezett viszont ezt nehéz elképzelni. Itt csupán a korszakok és az élőlények változnak. Ja! És néha megnyomják azt a bizonyos reset gombot ( jelképesen ) és kezdődik valami új élet.
Tibor Hadnagy
Tibor Hadnagy 2 hónapja
@Endave Ha ez így van akkor nem lehetne azt a programot törölni a rendszerből hogy Munka? Esetleg elegendő fizetőeszközt létrehozni?
Endave
Endave 2 hónapja
Ez olyan, minthogy én bekapcsolom a számítógépet, és feláll a rendszer, addig nem tudok belenyúlni. de miután kész a rendszer nem fejlődik/dolgozik tovább, mert várja az utasítást. lehet, hogy mi is egy boot folyamat lennénk? a hátttérben futó programok amik segítik a gördülékeny működést. Az sem lehet kizáró ok, hogy mi cak egy szimuláció vagyunk egy sokkal fejlettebb faj számítógépében. :D Amíg meg nem unja, és ki nem kapcsolja. Addig viszont fejlődünk, és figyelik, hogy mi az eget szerencsétlenkedünk. Néha ránk küldenek 1-2 vírust, hogy kevesebben legyünk, mert lehet, hogy nem bírja a proci a sok entitást. Pl régebbben is meghaltak különböző betegségekben, vírusokban. Most is így van lásd COVID-19
Edit Kiss
Edit Kiss 2 hónapja
@kérem szépen ? Mi a probléma Ha a világegyetem végtelen, az élet is az, akkor mi fog hamarosan befejezodni? Vagy kire, mire utaltál?
Tibor Hadnagy
Tibor Hadnagy 2 hónapja
@kérem szépen ? Mi a probléma Szerintem is
kérem szépen ? Mi a probléma
Sztem simán lehetséges hogy lassan befejezzük
Norbert Gyurika
Norbert Gyurika 2 hónapja
BAKHTÉRIUM
Zsolt Budai
Zsolt Budai 2 hónapja
Mit mondanak a tudósok Szerintem az egy baromság Azt mondják hogy a semmi felrobbant és a semmibe tágult mint egy lufi ez volt az ősrobbanás És miután létrejött a bolygónk a semmiből létrejött az egysejtű lény a vizekből és azokból fejlődtünk Miki és a tudomány szerint az a tudomány amit lehet mérni megvizsgálni satöbbi és ezeket nem lehet egyáltalán és mégis ez az elfogadott
László Nagy
László Nagy 2 hónapja
@mrregisterz Sok osszefuges van amiket nehez megerteni ....Az ISten maga kemia fizika ezek magas szintje , meg kell vagy 123 ev hogy megertsuk ....A bibliai Istenke praktikus elmelet , barki megertheti , meg anyosom is
mrregisterz
mrregisterz 2 hónapja
@László Nagy A kémia csak azt mondja meg, milyen anyagból, milyen anyag, vegyület keletkezik, stb, bár igen magas szinten. De mi “lehel” az élettelen anyagba életet?
Kazuto
Kazuto 2 hónapja
@Zsolt Budai Gondold végig, hogy miért vannak hittan órák az iskolában, miért prédikál a pap. Mert hisznek benne, és hinni is fognak amíg valaki ezt 100%-osan megnem cáfolja. Az iskolában is ha olyat mond a tanár, ami még csak elmélet, biztos le is szögezi, hogy "elméletileg" Ha mégsem az a saját butaságára vall. Nem tudom tanulsz-e még vagy sem, de nem tul komplikált ezt megérteni. Azért tanítják mert hisznek benne, vagy meg van az alapja.
Zsolt Budai
Zsolt Budai 2 hónapja
@Kazuto teljes mértékben egyetértek veled csak azt nem értem ha valami nincs bebizonyítva azt miért kell tanítani az iskolákban
Kazuto
Kazuto 2 hónapja
@Zsolt Budai Ahogy te is írtad hipotézis. Tehát olyan dolog amit be lehet bizonyítani vagy meglehet cáfolni. Ahogy egy ideig a dinoszuroszok létezése is csak egy hipotézis volt ahogy az is, hogy léteznek más bolygók vagy égitestek, igy mondjuk az ős robbanás is az most. De a dinoszauroszok létezését is be bizonyították év tizedek, év századok alatt és a bolygok/égitestek létezését is és igy lett egy feltevésből mára el fogadott tény. Az hogy te, én, vagy akàrki más most nem értjük, hogy miként következtetnek az ősrobbanásra nem jelenti azt hogy baromság vagy értelmetlen. Biztosan meg vannak a megfelelő mérések arra hogy fel állítsanak egy ilyen elméletet. Amugy alapjában szinte minden két szakágra van osztva, van az elméleti és van a gyakorlati. Az elméleti fel veti az öteltet a hipotézist, a gyakorlati pedig be bizonyítja vagy rá cáfol. Ilyen egyszerű az alap működése.
Citr Ohm
Citr Ohm 2 hónapja
Egy elmélet kimaradt: ALIENS? 😂
Dávid Erdődi
Dávid Erdődi Hónapja
Nem véletlenül maradt ki!
Tibor Berta
Tibor Berta 2 hónapja
Jó videó
Bertalan Takács-Benyhe
Egy apró hiba: Azt tudjuk, hogy a földön ekkoriban hatalmas vulkánosság volt. Amiből hidrogén gáz fejlődöt(meg még az óceánokból is) ezért is hívjuk az őslégkört redukáló légkörnek. Amiben szintén volt nitrogén amiből nitrogén vegyületek villámhatására könnyen létrejöhetet. Meg már 1953ban csináltak egy kisérletett ami bebizonyította hogy az élethez nélkülözhetetlen fehérhék létre jöjjenek(villámcsapás hatására) De nagyon szépen ki volt dolgozva a videó Csak így tovább!
Attila Rattner
Attila Rattner 2 hónapja
@András Valent jogos! Fehérjéket eloallitani összetett és érzékeny folyamat, amire baktériumok és növények sem képesek, pedig akkor még bőven nem lehettek ilyen komplex organizmusok.
András Valent
András Valent 2 hónapja
Nem jöttek létre fehérjék, szerves vegyületek jöttök létre, aminosavak. Óriási a különbség.
Levente Szücs
Levente Szücs 2 hónapja
Így igaz, maga az élet is valószínűleg az óceán kialakulásához kötődhet, amit a vulkanizmus és a meteorok víztartalma együttesen alakított ki. Miután kialakult az óceán, az úgy nevezett "black smoker"-nél alakulhattak ki az első szerves molekulák. Nekem még olyan felvetésem volt, hogy említette a Tízes Lista hogy az RNS-nek el kellett volna egyszer tűnnie. Ami lehetett is a Theia becsapódásával, mert előtte elindult egy lehűlés. Ami a Theia becsapódását követően kis idővel másodjára is bekövetkezhetett.
Adrian Kecso
Adrian Kecso 2 hónapja
Momdhatnak a kutatók bármit. Hiszek istenben, a veletlenekben meg nem. Az evolucio szerintem nagyon nagy hulyeseg tömik a hulyesegekkel a fejeteket. Az istenhivoket kicsit jobban kellene tisztelni, minthogy azt mondd "biztos nem az istenek teremtettek". Mindenki ossze vissza beszel senki nem tudja mi az igaz. Ezert hagyjunk a hitre mindent🙂
Adrian Kecso
Adrian Kecso 2 hónapja
@Lőrinc Vass pontosan ezt akartam megfogalmazni. Csak TISZTELNI kell a vallást, nem MEGCAFOLNI, hiszen nincs mivel. (johetnek a tudomany altal elismert evolucios dolgok). Az emberek azt hordanak össze amit akarnak majd a nagy emberek rafogjak a tudosokra, ok meg csak bolintgatnak. Nem ugy mukodik sajnos a vilagunk ahogyan azt hisszuk. Orrunknal fogva mint a baranyokat vezetnek! :). Egyszeruen csak tiszteljuk es szeressuk egymast.
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass 2 hónapja
Figyelj, én bevallom örülök valamiért hogy így gondolkodsz. Én hiszek Istenben, de próbálok a tudományban is hinni, ugyan a kettő néha keresztezi egymást, de jól vagyok mégis. Igazad van, jobban kéne tisztelni azokat is akik hisznek valamiben.
Levente Szücs
Levente Szücs 2 hónapja
@Adrian Kecso nem kaptam választ a kérdésemre. A próféciáknak ehhez nem sok közük van. Mi a véleményed a dínókról, a hegyekről?
Izé Bizé
Izé Bizé 2 hónapja
​@Adrian Kecso Egy prófécia vagy jóslat akkor teljesül be, ha meghatározott időintervallumot adtak meg egy konkrét történésre olyan megfogalmazásban, amely csak egyféleképpen értelmezhető. A példádra akkor is azt mondanák a hívők, hogy beteljesült prófécia, ha a rómaiak masíroznának sassal a zászlajukon. Ha a repülőgépekre gondoltál, azok nem madarak.
Adrian Kecso
Adrian Kecso 2 hónapja
@Levente Szücs Szó nem esett hegyekről, dinoszauruszokról. Jelenleg a bibliai előírások beteljesednek. Mint a vasmadár az égen több ezer évvel ezelőttről.
Péter Kelemen
Péter Kelemen 2 hónapja
Nekem csak egy furcsaság van. Miért állt le az élet kialakulása? Most is vannak kisebb nagyobb meteor becsapódások, kerülnek baktériumok a Földre, de a folyamat nem ismétlődik.
László Nagy
László Nagy 2 hónapja
Gyere vissza kb. 7 milio ev mulva..
Péter Kelemen
Péter Kelemen 2 hónapja
@Zoltán Varga akár ez is lehet a megoldás. Nem ez a szakterületem :)
Levente Szücs
Levente Szücs 2 hónapja
Igen, de a mennyiséget kell nézni. Most ami egy év alatt leesik, az azért van, mert a légkörben nem ég el. Régen ez a légkör nem létezett és 1 nap alatt leeshetett annyi, mint ma 1 év alatt.
Dévid Szabó
Dévid Szabó 2 hónapja
Azért egy-két meteor becsapódásnál több kell. Egyrészt ma már he létre is tudnának jönni a már meglévő organizmusok elpusztítanák őket. Másrészről leginkább a hőmérséklet és a villámlások száma túlságosan alacsony hozzá.
Zoltán Varga
Zoltán Varga 2 hónapja
Honnan tudod, hogy nem ismétlődik? Kialakul, csak egyből el is pusztul, mert már van konkurencia.
Zsolt Pirkó
Zsolt Pirkó 2 hónapja
Villámok ÉS meteor 🤷 kérem a nobelt
Nimród Roy
Nimród Roy 2 hónapja
Szerintem nem fogjuk megtalálni a teljes igazságot.
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass 2 hónapja
@R PS Egyszer talán.... De mi már azt nem fogjuk látni.
R PS
R PS 2 hónapja
De hogy nem
MrBrownie
MrBrownie 2 hónapja
a 12 diszlajkolóból 10 vallásos lol
Marci Nagy
Marci Nagy 2 hónapja
Ém is keresztény vagyok de én nem úgy gondolom az életkialakulását hogy isten teremtette stb. Hanem inkább úgy ahogy itt a videóban van.
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass 2 hónapja
Én azért nem dislike-oltam, mert ugyan vallásos vagyok, de szerintem nem kéne lenézni egy embert csak azért mert ő nem hisz abban amiben te.
Istvánné Murányi
Jó elméletek és még számtalan felsorolható, de lehet, hogy az igazságot sose fejtjük meg.
Sanyi Jutuber
Sanyi Jutuber 2 hónapja
@Andrea Frond Na, úgy tűnik, te tudsz vmit. Fejtsd ki! :)
Andrea Frond
Andrea Frond 2 hónapja
Nem lehet.. biztos.. vagyis itt a foldon biztos nem..mi benne vagyunk valamiben..
Nimród Roy
Nimród Roy 2 hónapja
Szerintem is így van
koldulóbarát x
koldulóbarát x 2 hónapja
Köxx1oes
Alex Jagodits
Alex Jagodits 2 hónapja
Legalább vannak értelmes emberek, akik értelmes témákat latolgatnak. Köszönet a videóért.
Negrucz Árpád
Negrucz Árpád 2 hónapja
@Bálint Kende Szerintem a vita, segíti a gondolkodást, és elősegíti a valóság felismerését. Ha valaki egy vitában csak "hülyézni" tud, vagy más emberek véleményét idézgeti, annak nincs szilárd álláspontja.
Bálint Kende
Bálint Kende 2 hónapja
Emberek, nézem ezeket a kommenteket és elfog a hányinger. Nincsen jobb dolgotok? A vallásosak, az ateisták és az egyebek sose fognak egyetérteni. Tegyétek félre az utálatotokat. Akik istenhívők azok azért mert meg lett mondva nekik, akik ateisták azok azért mert ez a logikus. Vitázhattok az idők végezetéig, úgyis mindig a másik lesz a faszfej. Nekem meg nincs sok kedvem azt nézni ahogyan értelmetlen dolgok miatt marcangolják szét egymást az értékes emberek. Aki meg direkt keresi a balhét az megrohadhat ott ahol van. Egy ateista szólt.
Negrucz Árpád
Negrucz Árpád 2 hónapja
@Izé Bizé Király, hogy ilyen cifrán tudsz választ írni! :) De a lényegen nem változtat.
Izé Bizé
Izé Bizé 2 hónapja
​@Negrucz Árpád Ez a "cáfolhatatlan, tehát logikus" miféle seggel előre, arccal hátra megközelítése a dolgoknak? Az összes vallás és konteó cáfolhatatlan, tehát e filozófiád szerint logikus.
A.V.E. Retro Gaming Productions
@Ádám Mráz a vallás csak egy dolog. Van aki egy istenbe hisz, van aki nem, van aki teljesen más dolgokba. Nem a vallás miatt lesz hülye valaki. Maga az ember ha hülye akkor lehet ateista is, akkor se lesz jobb. A papok közt is vannak normálisak. 🙂
Bertalan Papp
Bertalan Papp 2 hónapja
Nagyon szeretem a videóitokat, DE ezeket nehezebb elhinni és megmagyarázni, mint a valóságot, hogy egy darab Isten teremtett mindent 🙌🏻🔥
István Mészáros
István Mészáros 2 hónapja
@Richard Soltesz rossz helyre ment a válaszom...🤣
Edit Kiss
Edit Kiss 2 hónapja
@Bertalan Takács-Benyhe Épp pénteken este láttam a Discovery science csatornán ahol épp ezzel a témával is foglalkoztak. Tehát nem csillagrendszerek távolodnak, hanem az univerzum tágul. Csak az a kérdés ha tágul az univerzum akkor hova vándorolnak a csillagrendszerek, talán újból egy pontba tömörülnek és akkor lesz a reccs? Hát a tudósok is úgy nyilatkoznak hogy " elképzelhető". Sajnos náluk sincs a bölcsesség köve.
Edit Kiss
Edit Kiss 2 hónapja
Igen, mert az Istent is teremtette valaki, a valakit is teremtette valaki. Nehéz ebben a témában állást foglalni.
László Nagy
László Nagy 2 hónapja
A hindu vallas szerint a Fold az elet mindig volt es mindig lesz . nem teremtette senki ....
Richard Soltesz
Richard Soltesz 2 hónapja
@István Mészáros potosan azt irtam en is hogy felfoghatatlan, de mit akarsz ezzel mondani? Hallgatlak :)
Máté Bitay
Máté Bitay 2 hónapja
Az életre egyszrerű a válasz és az egy szó. KÉMIA Ez a téma mint a többi is nagyon jó lett és csak ajánlani tudom másoknak is ezt a csatornát.(ha ezért nem leszek e bannolva máshol is) :D
Levente Szücs
Levente Szücs 2 hónapja
Meg geológia, ez a kettő együtt
Tibor Bertalan Kecskés
Jó lett a videó csak így tovább
I_LOVE_CHOCOLATE [HUNMADEVIDEO]
Alaphai Valák Az örök jég vége és a makk erőssége I.Mindenek előtti sötétség és Alapha 1.Míg Rügy, Nimfók, Türthüros sem vala, nem létezett sem ég, sem fa, s nem vala fent fény, alant borzalom. 2.Rügyek, Nimfók és Türthüros előtt vala jég, alant mélyen, hol nem járt még Thonosz, s hova nem ásta magát még Törp nemzedék, ott nem vala akkor ős, ki harcolt. 3.Vala viszont sötét, mit mint sziklát, nem hatolhat át senki még, de vala ott mélyben jégben makk, mit rejtett a jég. 4.Ősibb időkből való, más korok fája nemzette, hol Narvana még nem ontott szót, hol más korok népe pusztult el. 5.Alaphának nevezénk mi mind, kik rügyről valók sarjadtunk, e makkot, mely megpattant, kiszállt belőle az izzó Nap. 6.Fény hasított jégbe és sötétbe, forró lélegzete olvasztotta vízzé, gőzzé, és hajtott Alapha gyökeret, sarjasztotta magasba első levelét, hol honol a Hold. 7.Hold viszont anya, ki első nő vala, dalolt Napnak, kinek tetszett az ének, s áldani kezdte Alaphát is Hold, erőssé így nőtt a makk.
Davey Skinhead
Davey Skinhead 2 hónapja
Valamint bár nem konkrétan ezen videó témájához köthető, ezért szeretem ezt a csatornát, mert mindíg érdekes témákat dolgoz fel, és kortól, valamint nemtől függetlenül leköti a nézőket. :)
Máté Bitay
Máté Bitay 2 hónapja
@Sanyi Jutuber nemek inkább biológiailag érthető
Sanyi Jutuber
Sanyi Jutuber 2 hónapja
Nemtől? Nincs is olyan, hogy "nem". Ne haragudj már, de nagyon kirekesztő vagy! Szokj hozzá, jön karigeri 22-ben, és ha ilyet írsz, hogy "nem", mehetsz a böribe. Na majd ők elmondják, hogy alakult ki az élet. De abban olyan biztos nem lesz, hogy hím meg nőstény.
Davey Skinhead
Davey Skinhead 2 hónapja
Valamint a szervezetünk rengeteg természetes kémiai anyagot tartalmaz mint pl. : vas, cink, arany.
Davey Skinhead
Davey Skinhead 2 hónapja
Tegyük fel, hogy a baktériumok szolgáltak alapjául, a mai előlények, és az emberek megalakulásában. Ez magyarázatot adhat arra is, hogy a baktériumok egy bizonyos fajtáira, és mennyiségére immunisak vagyunk illetve szükségünk van rájuk? Nézzük csak az alapokat, a végtermékünk megalakulását. Ahhoz is szükségesek a baktériumok egy része. Bár ez csak egy elmélet, és az is meglehet hogy hülyeség, de ezek alapján, erre jutottam, mint egy fajta magyarázat.
Zoltán Labant
Zoltán Labant 2 hónapja
Persze hogy vannak emberben is baktériumok: probiotikumoknak nevezik ezt és közel 400 féle baktérium törzs (!!!) él bennünk.
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass 2 hónapja
Én azt hiszem amit talán még a tudomány is elfogad, meg a vallásos emberek is: Isten a fizika törvényeit betartva vezette láthatatlanul az evulóciót.
Dévid Szabó
Dévid Szabó 2 hónapja
@Lőrinc Vass Ó, így mindjárt más. Igazából annyira nem volt nehéz. Sőt már egy ideje azt éreztem jó lenne megosztani valakivel. Én úgy érzem pont inkább visszatartani volt nehéz.
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass 2 hónapja
@Dévid Szabó Bocs, elírtam: nem válalni hanem vallani.
Dévid Szabó
Dévid Szabó 2 hónapja
@Lőrinc Vass Mármint melyik helyzetre gondolsz? Arra hogy hinni a jóban, vagy hogy a racionálisnak maradni?
Dévid Szabó
Dévid Szabó 2 hónapja
@Izé Bizé Az élet értelmével kapcsolatban teljesen egyetértek, és szerencsére a nihilista világszemléletem már átváltott a pozitívba, ami egyszerűen kifejezelve pontosan az, amit leírtál. Ennyire nem drasztikus a helyzet, nekem is vannak boldog pillanataim, csak időnként mikor valami rosszról van szó, akkor nem tudok pozitív maradni. De ettől függetlenül hasznos tanács, amit adtál. Köszönöm. Megpróbálok eszerint élni.
László Nagy
László Nagy 2 hónapja
Vagy forditva , ezt meg a szomszed asszonypm se tudja.
Norbert Lukács
Norbert Lukács 2 hónapja
Amikor a hulye okoskodik....
Ajmal Kristóf
Ajmal Kristóf 2 hónapja
xD
Vid
Vid 2 hónapja
Nagyon helyes, hogy a tudomány foglalkozik az élet eredetével, ez egy küldetése kell legyen és nagyon jó, hogy ezt a témát érthetően át tudjátok adni a laikus nézőknek, de: Tudománytalan elvetni az isteni teremtést azért, mert jelenleg nincsen rá természettudományos bizonyíték! Isten maga a lét.
Zoltán Labant
Zoltán Labant 2 hónapja
@Lőrinc Vass én nem kenem rá mindent a vallásos emberekre, de a tudomány, attól még tudomány, a hit, meg hit. Kettőt ne keverjük össze és igen, az evolúció kizárja a teremtés történetét. Ez nem most dőlt el, főleg nem egy HUtown komment szekciójában, hanem elég régen, Darwin idejében és azóta tart. Én viszont, semmilyen hitet, nem erőltetek rá, senki másra, kár ilyenekkel jönni (főleg amiatt, mert nem vagyok hívő [de vallások között is vannak különbségek az irányzataikról nem is beszélve]).
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass 2 hónapja
@Zoltán Labant Ez a baj, mindent rákennek a vallásos emberekre: a lapos föld elméletet, azt hogy a nap a föld körül kering, stb
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass 2 hónapja
@Vid Igazad van.
Zoltán Labant
Zoltán Labant 2 hónapja
@Bertalan Takács-Benyhe 1. Igen. 2. A tudománynál az a szép, ha megoldnak egy kérdést, sokkal több kérdés jön elő. Nem lehet tudni, mi lesz a vége - emiatt is, sokkal izgalmasabb. Ettől függetlenül, nem tudok róla, hogy valami is bizonyítsa a teológia állításait, de nem is ez a dolga neki. 3. Darwin volt az elsők között, aki az evolúcióval foglalkozott. Szövetségesek nélkül, semmire sem ment volna, ráadásul több ember is, feladta Isteni teremtésbe való hitét. Most másoljam ide, Wikipédia cikkét? Arról meg ne is beszéljünk, hogy a maga idejében, mennyi ellenlábasa volt, az egyház felől. Az idők próbáját, mégis az evolúció állta ki, szembe ment az Isteni teremtéssel. 4. De attól még, teljesen kizárja a tudományt. 5. Azért hadd tegyem hozzá - sok más, tudományos ismereteink vannak, de nem mindegyik keresztény, katolikus hívőktől származik. Fura is lenne, mert a Föld gömbölyűségével kapcsolatban nem a keresztények kezdtek el foglalkozni az ókorban. Számokból meg több félét használtunk, de manapság, ami elterjedtebb, az India területéről való (arabok hozták be, emiatt nevezzük arab számoknak azt). Ezen kívül, vannak még római számok, de azzal az a gond, hogy nincs benne a 0.
Vid
Vid 2 hónapja
@Lőrinc Vass Istenben nem reménykedni kell, hanem hinni.
alger_33
alger_33 2 hónapja
Egy kis vicc Apa:Kis fiam szerinted ki a legrégebbi rokonok Gyerek : anya Apa : de hogyis a baktérium Jézusom mit tanítanak a gyerekeknek a suliba
Bence Zsigmond
Bence Zsigmond 2 hónapja
Hát a kommentedet olvasva nem helyesírást...
Andrea Frond
Andrea Frond 2 hónapja
A nagy semmit..
Következő
A Nagy Fafilm
52:53
Megtekintés 267 E
What the Trees Whisper About
1:18:05
JETSKI WAX PRANK!! 🤣 - #Shorts
0:44
Måneskin - Beggin' (Lyrics)
3:31