Sötét

Léteznek párhuzamos univerzumok? | A multiverzum elmélete 

Feliratkozás
Megtekintés 98 E
97% 2 400 55

Támogasd a munkánkat Patreonon: www.patreon.com/tizeslista

Instán is fent vagyunk: tizeslista
Tízes lista Facebook: tizeslista/

0:00 Intro
0:54 Az univerzum
2:08 Mi lehet odakint?
3:35 Ősrobbanás
4:45 Tükrözött univerzum
6:09 A kamu felfedezés
7:52 A multiverzum szintjei
11:24 Kételyek

Források: pastebin.com/4y0PMRyp

Zene a videó alatt: audiojungle.net/item/stylish-...

Outro zene: Cold Funk - Funkorama by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license ( creativecommons.org/licenses/ ...)

Közzététel:

 

2021.jún.23.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 183   
Viktor Feke
Viktor Feke 9 napja
vagy mi lenne ha elérnéd az univerzum szélét mert semmi sem végtelen és jóval tovább mész ahol találsz másik univerzumot ? :D minden lehetséges ha nem bizonyítható
Viktor Feke
Viktor Feke 9 napja
mi van ha az ugynevezett féreg lyukak egy másik univerzumba vezet vagy akár a mién van egy nagyobban és igy tovább?
Dávid Zsilinszki
Ez a videó bánat volt. Nemcsak hogy fingod nincs az egészről, de még nem is érdekel. Ha fel lennék iratkozva most "menne az unfi köcsög". Csináld inkább a végtelen számú tizes listákat, hátha egy paralel kozmoszban valakit is érdekel, mert valami egyedit tettél le a kecskére.
Rendszer Norma
Rendszer Norma 21 napja
28 mrd fényév átmérő helyett 96 mrd fényév a világegyetem átmérője. A paradoxon csak a benne lévő térben tűnik annak, a világegyetem egyre gyorsulva tágul, és nem érvényes a fénysebesség mint abszolút sebességjhatár a táguló univerzumra, annak sajátos fizikai törvénye van.
Norbert Toth
Norbert Toth 21 napja
A téma engem annyiból érdekel, hogy szeretek agyalni, hogy vajon milyen párhuzamos világok léteznek. Egyik kedvenc sorozatom a Sliders, pontosabban inkább csak az első három évadja. :)
Szaniszló
Szaniszló 21 napja
Remélem, legalább egy párhuzamos világban, sikerült megdugnom a szomszédasszonyt!
Antal Molnár
Antal Molnár 23 napja
És az ilyen haszontalan elméletekért a 'tudósok' - az új papság - pénzt vesznek fel a mi adnkból.
Antal Molnár
Antal Molnár 19 napja
@Viktória Szász A tudomány megfigyeléseken és nem eleméletgyártások.on alapszik. Például megfigyeled, hogy addott növénytől meggyógyul valaki és megpróbál a tudós rájönni, hogy a növény mely összetevője a kulcs a gyógyuláshoz. Mondj kérlek egyetlen egy tudóst, aki megfigyelt párhuzamos univerzumot akárcsak egyet is!!! Lécci, lécci, lécci!!!
Viktória Szász
Ez a hozzászólás értelmetlen, tegyük fel, ha így gondolkodtak volna az emberek ezelőtt 100 évvel is, akkor egyik tudomány ág sem állna sehol, sem az orvostudományi, sem a gyógyszerészet, sem a biológia, sem semmi. Gondolja ezt át kérem.
László Majorszki
A tudomány alapja a szkepticizmus (kétkedés), nem pedig az elméletgyártás. Amit nem tudunk bizonyítani, az nem létezik.
Jzsef Vgh
Jzsef Vgh 27 napja
Én azon gondolkodtam, hogy úgy tünik, hogy minden egyre kisebb egységekre osztható, hisz sorban fedezik fel az egyre kisebb, már-már nem is észlelhető, detektálható apró részecskéket, míg az Univerzum mértét is egyre nagyobbnak látjuk. Én azt gondolom, hogy ez a végtelenségig így bővíthető. Az egész ismert Univerzumunk csak egy apró kis eleme valami sokkal nagyobbnak, mint ahogy az általunk még nem is igazán értett sötét anyag is a végtelenségig kisebb dolgokra bontható.
Zotya 89
Zotya 89 27 napja
Én aki a Sliders-en nőtt fel és 32 évesen Rick és Morty-t néz 🤷🏻‍♂️
Emese Gábor
Emese Gábor 29 napja
Letezik tükör univerzum auzt éljük meg zold sarki fény örök a is ek ha a duma meg nem is tu meg
Ipszilon Iksz
Ipszilon Iksz 29 napja
Jó sok badarságot sikerült összegereblyézned, de jó az irány. 1. a Világegyetem az ami az ösrobbanással robbant szét. 2. egy master fekete lyuk robbant fel ami egy előző Univerzum összeroskadásából jött létre 3. a hajtóerő a gravitációs sugárzás amely gravitonpárokból áll, a sebessége kb 1 Mc. 4. a sugárzás nyomóereje horribilis, de nem érzékeled mert nem a bőrödet hanem az atomok alkotórészeit, az elektronokat és a protonokat nyomja minden irányból csaknem egyformán. 5. a Föld nagyon keveset nyel el belőle, a felszínen ez okozza a gravitáció jelenségét, mert alulról egy iciri picirivel kisebb a nyomóerő mint felülről (= nyomó gravitáció) 6. a Föld középpontja felé közelítve a gravitáció a nullához tart. Bármely test esetén ez a helyzet, a szingularitás matematikai fogalma értelmetlen az anyagi világban, ez a relativitáselmélet bődületes tévedése. A fekete lyuk középpontjában is nulla a gravitáció. 7. Tér és idő valamint téridő nem létezik, ezek kitalált fogalmak, így görbíteni sem lehet, nem keletkeztek, nem tágulnak és nem füvódhatnak fel. 8. Végtelen számó Univerzum létezik, a buborék Univerzumok a helyes közelítés. 9. dimenziók nincsenek, ez is matematikai fogalom. Nincs sem 3, 4 vagy akár 11 dimenzió sem. A többi Világegyetem máshol van, nem pedig másik dimenzióban. 10. az anyagi világot összesen kettő féle elemi energiarészecske (kvantum) építi fel. 11. az egyik a graviton, örökmozgó, ő maga az energia, a mozgató 12. a másik az elektromos energiarészecske 13. mindkettőnek van tükörpárja. 14. így ezek négyen építik fel az összes többi anyagfajtát, részecskét, sugárzást. 15. a végtelen gravitonsugárzás tengerben az Univerzumok ott vannak ahol az elektromos töltésrészecskék koncentrálódtak. 16. az elektron és a proton hasonló felépítésű, kétkomponensű, tóruszfelszínt bejáró stabil részecske. 17. a fény foton mind a 4 elemi részecskét tartalmazza (= a kétféle gravitont és a kétféle elektromos töltésrészecskét). Ha valaki képes felfogni amit írtam, örömmel állok rendelkezésére. astrojan.ini.hu
tibor szabo
tibor szabo 17 napja
A kommented végigolvasása alatt sok és érdekes dolgot tudtam meg. (köszi)
Géza Szabó
Géza Szabó 29 napja
Még a saját világegyetemünket sem ismerjük, de már sokan egy másik világban gondolkodnak! Egy háznak sem a tetejét építik meg először, hanem az alapoknál kezdik! 😃
Gabor Hajdu
Gabor Hajdu Hónapja
Jó téma. Gondoljunk bele... Emélet: Ha lenne egy olyan teleszkópunk, mint ami a végtelenségig ellátna. Egyszerű lenne olyan irányba álítani, ami olyan bolygók határát súrolja, és a görbūlete visszatérne a kiindulási ponntra. A bolygóknak van tömegvonzása, ami a fényre is igaz. Egy megfelelő beállítás esetén a fény sebességével tudnánk kitekinteni az univerzumba, felhasználva a bolygók tömegvonzását . Tegyūk fel, h ez által a beérkező kép a földūnkről, nem más lenne, mint a jövő. És ha a jövőbe látunk, párhuzamosan a jelennel, az bizonyíték a párhuzamos világok létezésére. CSAK NEM EGÉSZEN ÚGY AHOGY GONDOLJUK. ugyan az a világ. Csak az idő a kulcs.
János Biró
János Biró Hónapja
Szerintem 6 univerzum van , 5 elpusztítottak a 6 pusztítása folyamatban van .
János Biró
János Biró 25 napja
@Géza Szabó A semmi üreséggében a szentség télen 3 váltakozó tömeggel , energiával és sebességgel : erővel : tudattal: akarattal: emlékezettel: fantáziával: éber kómában zombiként a bűzös vízben ön és közveszélyesen , hátráltatással ,tiltással, iránymutatással a kapun kívűl rekedve egymás ellen a szolgáival deformált torz alaktalan szilárd tömeg képében tervez és várakozik . Hogy a végső pusztítást a 6 univerzum elpusztításával létrehozzák a pentónium ; zárt rendszer birodalmát .
Géza Szabó
Géza Szabó 29 napja
Infód van esetleg közvetlenűl, vagy mások elmélete alapján gondolkodsz erről??? 🤨
Lőrinc Vass
Lőrinc Vass Hónapja
Nagyon jó lett a videó! Gondoljatok bele: ha tükrözött univerzum létezik, akkor a keresztényeknél Isten gonosz, (vagyis hát igazából jó mert ott minden fordítva van), a sátán pedig jó (vagyis gonosz mert uye minden az ellentét jelenti.
Adammo50 Ferenczy
Akkor kell lennie,időkapunak is..
Lászlo Ilyés
Lászlo Ilyés Hónapja
áhh ezt hajnal 2-kor egy éjszakás után fáradtan hallgatni igazi eksztázis volt
Balázs Ács
Balázs Ács Hónapja
Mi van akkor ha van több univerzum és ezek a tágulás hatására majd egybe olvadnak?🤔🤔
Bence Tőkés
Bence Tőkés Hónapja
Engem már régóta érdekel ez a téma és szerintem sikerült egy igazán érdekes összefogalót csinálnod a témából. :D
Zsolt Markó
Zsolt Markó Hónapja
Az a baj a tudósok logikájával,hogy csak azt fogadják el amit látnak. Azt hiszik hogy mindent tudnak az univerzumról,és nem fogadják el azt hogy létezhetnek olyan dolgok amiket még csak elképzelni se tudnak,nem hogy megfigyelni.
Gàbor Nagy
Gàbor Nagy Hónapja
Sosem fogjuk megtudni az igazat....
Bunny Mr.
Bunny Mr. Hónapja
Ez csak olyan mint, a minecraft világa...
Laszlo Györi
Laszlo Györi Hónapja
Ezek azok a kérdések amelyeket az emberi elmével megmagyarázhatatlanok. Az emberi lény lényege nem az, hogy megmagyarázzuk a világ egyetemet, hanem azt a pici valamit amit földnek hívnak, megbecsüljuk. Sajnos ezt a feladatot ez fehérjehalmaz amelyet, emberiségnek nevezünk, civilizációrol civilizációra, elcseszi. Ha sikerül egy harmonikus emberi létet teremteni, akkor talan megkapjuk a választ.
Attila Maschler
Attila Maschler Hónapja
Helo :)
Husaraki-san Akira
A neutrinok siman atutik a Foldet ugy, hogy semmi kolcsonhatasba nem lepnek vele.
Valter Kis-Géczi
@Bence Tőkés Szerintem is neutrinó lehet a megoldás kulcsa. Úgy szokták leírni, hogy ha volna egy 1 fényév vastag ólomfal akkor egy nyaláb neutrinónak az 50%-a még képes rajta akadály nélkül keresztülhatolni. Amúgy, ha volna olyan részecske, ami semmilyen kölcsönhatásba nem lép semmivel, azt megfigyelni sem tudnánk :) Valószínűleg egy eltorzított hír kacsa verziója lehet.
Bence Tőkés
Bence Tőkés Hónapja
Bár a neutrínó valóban eléggé közömbös a hagyomásnyos anyaggal és a kölcsönhatásokkal szemben (kivéve a gyenge kölcsönhatást), nem képes áthatolni a Földön annélkül, hogy legalább nagyon kis hányada ne ütközzön a Föld részecskéivel. Ráadásul azt a tudósok ki is tudták volna mutatni, hiszen már "régóta" ismert részecskéről van szó és kölcsönhatásai által kimutatható.
Zsuzsanna Nagy
Zsuzsanna Nagy Hónapja
Az hogy a tudomány mit (tud) bizonyít szerintem egyáltalán nem számít! Hisz a tudomány mindig a jelenlegi fejlettségi szintje szerint tud és képes csak megmagyarázni és bebizonyítani dolgokat. Szóval, az hogy például valaki nem tud vagy nem lát vagy nem tud elképzelni valamit, attól az még létezhet. Ráadásul a tudomány megbízhatatlan, mert számtalanszor volt rá példa hogy tévedett. Sajnos a tudományos gondolkodás korlátolt, mert a saját fejlettségi szintjétől függ.
Dóra Dávid
Dóra Dávid Hónapja
Azért elég furcsa és szegényes ítélkezés ez. Tudomány nélkül ott lennénk ahol az a szerencsétlen Ádám és Éva, ahol kezdük. Ez csak egy módszertan, lehet valaki hivő tudós, szerencsére nagyon sokan is voltak/vannak a világon. Semmi feszültség nincs a tudomány és a vallás között, lehet egy ember mind a kettőnek művelője, tisztelője. Az egyén ostobasága persze nem minősíti az ideológiát vagy teológiát, de azért elég gyakori hogy egy teista hasonlóan nyilvánul meg. "Halljátok meg, fiaim, atyátok erkölcsi tanítását, és figyelmezzetek az értelemnek megtudására." Példabeszédek könyve 4,1
Sándor Jánosi
Sándor Jánosi Hónapja
Ennyi elméleti fizikus tudós. Én is felteszek egy teóriát. A nagy mindenségben több milliárd világegyetem van. Nem kell hozzá kapu, csak kilépni a határán úgy mint mi a naprendszerből vagy a galaxisunkból. Egyik határa után jön a következő. Így van az Univerzumokkal is.
Rubina anibur
Rubina anibur Hónapja
Ha van fordított univerzum, akkor én irányítom, hogy mi történik ott velem, vagy fordítva?
Géza Szabó
Géza Szabó 29 napja
@László Botond rendben! 😊
László Botond
László Botond 29 napja
@Géza Szabó Ok, de téged se hagylak itt . :D
Géza Szabó
Géza Szabó 29 napja
@László Botond menj oda, azt megtudod! 😃
László Botond
László Botond Hónapja
Logikai zsákutca , más premisszák kellenek.
Rubina anibur
Rubina anibur Hónapja
@Gergő Jesztrebi De ha így van, akkor nem-ottban nem-én nem-ezt a nem-kérdést nem-tettem nem-fel. Ebből 2 dolog következhet: hogy vannak irányító univerzumok, amik meghatározzák, hogy mi történjen egyáltalán, és követő univerzumok, amik bináris faként negálják az itteni eseményeket. De ebből az következne, hogy egy követő univerzum egyre jobban különbözik az irányíítójától, hiszen a dolgai másképp történnek meg. Vagy mi különbözteti meg, hogy egy esménynek mi az ellentétes párja? Mi garantálja, hogy egy döntésnek csak 2 kimenetele lehet? A buddhisták pl. ismerik a négyrétű logikát: igen -nem - nem igen - nem nem. Akkor ez egy magasabb dimenziószámú világból származik? Ha valakinek 2 randija lenne egyidőben, az világos, de ha 3, akkor 2 követőt generál egyetlen döntéssel? Egy lottószám húzás többmilliárdnyi univerzumot generál? Ezeket csak azért írom le, hogy elképesztő agymenéseket generálhat ez a teória, amiből nem következik hogy nem igaz. Lehet, hogy csak annyi, hogy nem tudok gondolkozni benne. Vagy pont rámutat, hogy Istennek mennyire végtelen a gondolkása, megvalósítása. Ha vannak válaszaid, az persze érdekel. Köszönöm :))
Botond Gábor
Botond Gábor Hónapja
És miből indult minden? És amiből indult minden, az miből indult? És az? És az? Hogy keletkezett az úr? A világegyetem? A protonok, neutronok? Misztikus, és emberi aggyal fel sem foghatatlan. Mi az az idő? Mi az a tér? Mi az a téridő? Hogyan működik pontosan?
Kovács Márta
Kovács Márta 26 napja
Keŕesd meg Kisfaludi György videóit.
László Tallódi
Ez nem tudomány, hanem hit kérdése.
Tibor Nógrádi
Tibor Nógrádi Hónapja
Nem rossz a videó, de elég sok benne a félreértett, és félreérthető tartalom. Ezzel semmi baj, hiszen nem kell nagyon szigorúan tudományos igényűnek lennie egy érdekességeket tárgyaló vidinek. Ám. 13:00-nál van benne egy nagy tévedés. (Előtte is, de azokra nyugodtan spongyát tehetünk.:) Igenis van olyan sugárzás, amelyik áthatol - szinte gyengülés nélkül - a Földgolyón. Bizony. Ez a neutrínó sugárzás, azaz a neutrínók árama. Egy fényév vastag ólomfalon a neutrínók kb. fele haladna át. Egy neutrínó át tudja szelni az egész földgömböt anélkül, hogy kölcsönhatna a Földet alkotó atomok bármelyikével. Egyébként meg a testünk felületének minden egyes négyzetcentiméterén 60 milliárd neutrínó halad át másodpercenként. Észre se vesszük, mert nincs kölcsönhatás. Nem "találkozunk". :) Javaslom megnézni Dávid Gyula "Precíziós Kozmológia" című előadását, amely végén tárgyal egy "multiuniverzum" elmélet fajtát.
Amira Bernadett Sulyok
Imádom Dávid Gyulát! Hatalmas tiszteletem iránta! ❤❤
Gábor Lénárt
Gábor Lénárt Hónapja
Fordítot univerzum? Tehát míg itt erőt kell kifeljtenem hogy felemeljem a lábam a bolygóról az ott lévőknek erőt kéne kifejteni hogy a bolygón maradjanak de addigra már rég elszálltak a francba?
Dávid Erdei
Dávid Erdei 27 napja
Nem ott a föld gömbölyű!!!
Zsolt Sárközi
Zsolt Sárközi Hónapja
Nem,mert ott a föld fejjel lefelé van.
Hajdú Dániel
Hajdú Dániel Hónapja
Vicces vagy.
Dániel Farkas
Dániel Farkas Hónapja
Egyébként direkt túl van bonyolítva a tudósok miatt a multivezum elmélet hogy senki se értse meg mert hogy ha túl bonyolult akkor senki sem foglalkozik vele.
MarkY :D
MarkY :D Hónapja
Szerintem ezt csak így bírták ábrázolni mivel sok dolog van :D
Melinda Homolya
Melinda Homolya Hónapja
Szerintem egyszerre létezik egy és sok Univerzum. Azaz ezek egymásban vannak, nem egymáson kívül, mellett, stb. Én inkább idősíkokban gondolkodom, nem térben elhelyezkedésre. Furcsa hogy ez a nézet nem került elő, pedig azt hittem hogy a Rick és Morty Multiverzuma is így működik...
Melinda Homolya
Melinda Homolya 28 napja
@Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű Húzd le magad a WCn te nyomi troll... XD Annyira sem tisztelsz, hogy felvállald az arcod, vagy neved. Mellesleg nem kell kifejtenem semmit. Ez hit és érzés, de nem is írtam azt, hogy tényeket közlök. Nem tudós vagyok, hanem filozófus. Meg szerinetem szimplán nem is fogtad fel, mit is írtam.
Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű
Fantasztikus elmélet, de megint csak okoskodàs van, ahelyett hogy modelleznéd....ja azt nem tudod, mert gőzöd sincs miről beszélsz...viszonlàtàs
Melinda Homolya
Melinda Homolya Hónapja
@Hajdú Dániel Köszönöm, szeretek másokat meghallgatni, de többnyire elmélkedő típus vagyok, nem annyira kommunikatív. Sajnos nem igazán tudok mindent jól elmagyarázni. És nincs is mindig időm. De facebookon ugyanezen néven fent vagyok, ott leírhatja gondolatait nekem messengeren. Amint tudok válaszolni is fogok.
Hajdú Dániel
Hajdú Dániel Hónapja
Hú, te nem semmi vagy. A szívemből szólsz! Pontosan ez az igaz, az idő az Univerzum határa. El csevegnék veled erről privátban, mert itt elég sok a TROLL.
Rohác Alexey
Rohác Alexey Hónapja
Mivan akkor . Vagyis . Najó . Álljunk meg . Minden ami ott-kint létezik csak feltételezés ! Amíg nem járunk odakint ki tudja mi lehet ott a távolban . Furcsa dolog ez a létezés . Általában azt hiszem el amit a saját szememmel látok. Mindennek az alapja a Rezonancia . Próbálom megérteni a miértet . Vajon ki vagy kik állhatnak a tápláléklánc csúcsán . Vagyis 1 el felettünk . Mivan akkor ha...... A gondolat energia ,egy hullám . Netán a Plazma vagy a Nidridium kell nekik a létfentartáshoz ?! Sok a ha meg a mi lehetne . Megrekedtünk egy szinten az egész fajunk . A kérdés az hogy miért gátoltak le ennyire minket . Tán a Tudás kell nekik ,mint kisérleti faj vagyunk . A gondolatokat ki sugározzuk az atmoszférába és egy jeladóval veszik . Talán egy játék ? Ez megint a ha része..... Létezes ,elmúlás . Mi értelme ,mi célja az életnek . Tehát létezünk itt vagyunk de ki teremtett minket és ha ő megteremtett akkor őt ki teremtette de őt is elő kellett hogy állítsa valami......Ez a végtelen spirál . Blokk! Spontán pillanatnyi szerveződés a véletlenben . Vírusok vagyunk a bolygó számára ,élve szépen lassan felfal minket . Azért durva lenne 1 életnyi tapasztalatnyi teljes én-tudatot átvinni egy párhuzamos univerzumba egy vadonat-újonnan születő testbe Ezért mérlegeljük hogyan élünk . 3 opció létezik ezutànra . 1. Az elmúlás örökre . A van és a nincs mielött lett majd elmúlt örökké . 2. A szellem örök álomban ragadása halál után itt a bolygón amely a végtelenségig emészt . 3. TANULJ MEG ÉSZLELNI ! Ott lessz a válasz ! Najó . Elfàradtam 😄😅 De a végére még annyit . Mi az ami születésünkor és halàlunkor keletkezik ,felszabadul ?! DMT 😂😂
Csaba Varga
Csaba Varga Hónapja
Ha azt nézük hogy a valóság minden kreatúrája kisebb elemekből épűl fel, amik még kisebb elemekből épűlnek fel és a tér minden irányba végtelen, akkor a párhuzamos univerzumokat közelebb kéne keresni mint gondolnánk. Amelyek valójába a mi univerzumunk részei de mégse mivel olyan kicsik hogy érzékelni nem lehet se belenyulni, se reakciót létrehozni vele.
Hajdú Dániel
Hajdú Dániel Hónapja
Vagy, éppen, olyan nagyok.
löty channel
löty channel Hónapja
mivan hogyha elérem az univerzumunk szélét? szilárd fal vagy mi?
Andre83925
Andre83925 Hónapja
Ott áll a "Szia uram!" cerkóf és le fog venni egy cigivel.
loserock1
loserock1 Hónapja
Igazából nincs neki széle, amit el tudsz érni. Nem úgy néz ki a téridő, hogy úgy vannak szétszórva a csillagok meg galaxisok, és egyszer csak nincs belőle több. Ha hasonlítani szeretném ezt valamihez, akkor olyan ez, mint mondjuk a Föld golyó. Hol van a Föld széle? El tudod azt érni? Hát így rajta jársz-kelsz, bemész barlangokba, felmászol hegyekre, de nincs egy pont, ami a széle lenne. Az Univerzum is valami hasonló, csak a gömbnél még összetettebb topológiai forma. 3D-ben mozoghatsz rajta, mehetsz ide-oda, térben, sőt, térben és időben előre, de sehol sem fogod megtalálni a szélét. Sőt, a közepét sem, ami körül tágul.
Z Lengyel
Z Lengyel Hónapja
Soha nem tudnád elérni az univerzum "szélét", mivel az univerzum a fénynél gyorsabban tágul, ezért képtelenség elérni a "szélére".
Hajdú Dániel
Hajdú Dániel Hónapja
Az Univerzum széle az idő. Ha ott már nincs idő, az valóban szilárd fal ként hatna.
Vezér Trójai
Vezér Trójai Hónapja
És mi van két táguló univerzum között?🤔
MarkY :D
MarkY :D Hónapja
hát mondjuk úgy "semmi"
Maganyos
Maganyos Hónapja
Most akkor, ha tényleg létezik egy másik univerzum ami nagyon hasonló a mostanihoz és ezt be is bizonyítják és elfogadják akkor két feleségem lesz? Itt akkor elválhatok és még mindig házasságban élek?
Pål Christiansen
a valósággal kellene foglalkozni és meg lehet állapítani hogy a legvadabb és legszélsöségesebb fantáziaszülemények sem tudják a valóság közelítöleges leírását sem megközelíteni
Tiltott Gyümölcs
Van bizonyíték, van elképzelés.
Gabor Hajdu
Gabor Hajdu Hónapja
Elméleti fizika. De ha figyelembe vesszùk, h Einstein is elméleti fizikus volt, és több elmélete bizonyítást nyer, akkor elgondolkodtató.
László H.
László H. Hónapja
Akkor ez a videót is érdekességnek, vagy haladó szellemiségűnek fogják találni a jövő tudósai. Ja igen: Üdv jövő tudósai.
K V
K V Hónapja
Létezik. A tudósok nem néznek elég animét... a válasz egyszerű: ISEKAI Edit: stupid autocorrect
Dávid Nagy
Dávid Nagy Hónapja
Sztem a multiverzum témát hagyjuk meg a Marvel- nek! 😜
Krisztian Kovacs
Mi ért ?
Róbert Gyenes
Róbert Gyenes Hónapja
Van, és nem 1. Csak térben és időben egyszerre kell gondolkodni. És ez egy önmagába visszaforduló történet
Gabriella Bartus
Foglalkozna mindenki a saját mikrokozmoszaval, akkor nem kellene a megoldást egyre messzebbre keresni.
Krizy
Krizy Hónapja
Teória: meghalunk és egy másik univerzumban születünk újjá.
László Nagy
László Nagy Hónapja
Nem újjá, hanem újból, kicsi vagy nagy különbségekkel, vagy épp pont így mint most, végtelenszer, megfejelve hogy már végtelenszer éltél már ,a mostani születésed előtt is..😉
Zsuzsanna Garai
Zsuzsanna Garai Hónapja
@Ferenc Szabó Egy ismeretlen nővel szálltam be a liftbe. Kérdeztem, hányadikra megy, mondta, hogy az 5-re, ahová én is. Kérdeztem, itt lakik? Már 20 éve - felelte. Nos én is, és bár nem vagyok barátkozó típus, de azért látásból ismerem a szomszédokat. Abba a lakásba ment be, amiről tudtam ki lakik ott, de nem ő. Soha többet nem láttam, csak az addig általam ismert nővel találkozom itt-ott ma is. Van egy régi élményem is, osztálykiránduláson voltunk, utolsló évesek, vacsora után az osztályfőnök búcsúbeszédet mondott. De javu érzésem volt. Én már egyszer itt ültem és hallottam ezt a beszédet, szóról szóra tudtam előre, mit fog mondani.
Ferenc Szabó
Ferenc Szabó Hónapja
Na akkor nem csak én gondolkoztam ezen a teórián,de tényleg csekély az esély rá,de király lenne.
Levente Lalik
Levente Lalik Hónapja
0,00000000001 százalék esély
apasmag
apasmag Hónapja
suushyusu7
Ildikó Maczonkáné Mikó
Jó a videó csak sok A troll a tudósok is feltèteleznek 0,1% kód ismerjük majd lassan feltárjuk A múltat és a jelent
Kazetta Boy
Kazetta Boy Hónapja
man in black, első rész vége :D
Ianosescu Ion
Ianosescu Ion Hónapja
Akkor a tér és az idő nem a nagy bummal kezdődött?
Ianosescu Ion
Ianosescu Ion Hónapja
@Márk Horváth Hát akkor bumm neki! Amúgy pedig a végtelenben minden elfér, még a multiverzum is. A fantázia így aztán szabadon száguldozhat benne.
Márk Horváth
Márk Horváth Hónapja
Nem
Eva Nyari
Eva Nyari Hónapja
Ha az univerzum egy folytába tágul akkor vajon mi az a hely ahova tágul ott vajon mi van? 🙂
Adammo50 Ferenczy
Vagy önmagába tágul vissza..
Vezér Trójai
Vezér Trójai Hónapja
Erre én is tudni szeretném a választ!🤔
Oláh János
Oláh János Hónapja
Ez nagyon jó tartalom volt imádom ezt a témát. Ugyebár a mi megfigyelt univerzumunk körül észleljük. Én úgy képzelem ezt el. Mintha este vaksötétben kocsival vezetünk és a megfigyelt univerzum az amit látunk kivilágítva amit nem látunk azt nem tudjuk megfigyelni de ahogy haladunk úgy tárulnak fel újjabb dolgok. És amint tudjuk az univerzumunkban nem haladunk olyan gyorsan h kimenjünk a megfigyelhetű univerzum végére hogy megnézzük mi van az után. Nagyon jó volt az utolsó idézet.
Géza Gyurkovics
A tükrözött univerzum faszság.
Géza Gyurkovics
Az ősrobbanás a legjobb bizonyíték a multiverzumra, hiszen a semmiből nem jön létre valami. A multiverzumban azonban a megszűnt univerzumokból, létrejöhet új univerzum.
Daniel
Daniel Hónapja
@Sövegjártó Gábor A természetfelettiben hiszek. És úgy jött össze, hogy míg a sok egyéb képtelen befogni a pofáját isten, meg a biblia meg stb (azt is tagadják, hogy van naprendszer és stb...) kapcsán, tehát teljesen elvakultak, addig én elfogadhatóbb és ésszerűbb szinten hiszek egyes dolgokban ilyen téren. Azért tedd fel magadnak a kérdést: azt állítják hogy isten szeret minket meg miegyéb, ennek ellenére mégis van gonoszság és miegyéb a bolygón. Szerinted ez nem ellentmondásos? Ó és arról hadd ne beszéljek hogy a történet szerint Ádám és Éva nem ehetett egy bizonyos fáról, de isten meg sem indokolta hogy miért nem. És miután mégis ettek róla, egyből "Na most kotródjatok innen míg szépen mondom, nincs bocsánat!". Ennyit erről.
Sövegjártó Gábor
@Daniel Elvakult én sem vagyok. Nem értelek. Ateistának mondod magad, de hiszel a transzcendensben? Ez hogy jött nálad össze?
Daniel
Daniel Hónapja
@Sövegjártó Gábor És mondá Dániel: aetista vagyok, de mégis hiszek a természetfelettiben, de nem elvakultan mint egyesek
Sövegjártó Gábor
@Daniel És mondá az Úr: Legyen világosság! Fiat lux!
Sövegjártó Gábor
@Hajdú Dániel Katolikus vagyok, nekem nem kell magyarázni.
Nexx
Nexx Hónapja
218x Hallhattuk az "UNIVERZUM" szót
Bertu Fuxer
Bertu Fuxer Hónapja
De semmi egyebet.
recko2234
recko2234 Hónapja
Az rengeteg feles.
Jzsf Kovssc
Jzsf Kovssc Hónapja
8:00 Ha valakit megkérdezel, hogy hisz-e a párhuzamos univerzumban, és azt mondja, hogy nem, akkor mondhatjuk, hogy egy párhuzamos univerzumban most azt mondta, hisz benne. Mindebből kiiindulva és vissza terve a 8. Perctől kifejtett témához, mi még lehet nem fedeztük fel, ezért páran nem is hisznek benne. Viszont, egy párhuzamos univerzum, amennyiben tökéletes ellentéte a miénknek, az vissza felé fejlődik vagy "butul", így az abban elő emberek már fel fedeztek minket és azért nem hisznek a mi univerzumunkban, mert az idő vissza felé telik, tehát nem fedeztek fel. 🤔 Elgondolkodtató téma, minden esetre, örülök, hogy ezt le írhatnam. (A párhuzamos univerzumban nem örülök... ((vagy hozzá sem szóltam.)) Szép estét mindenkinek 😁
Hajdú Dániel
Hajdú Dániel Hónapja
A butulás már itt van. Az emberek agynak mérete az elmúlt 30 ezer évben 10%-al csökkent.
Emike_Mirgit12 999
Jó lett így tovább! 😁👍
Emike_Mirgit12 999
Amúgy létezik a más világ???
Aszti
Aszti Hónapja
6:31 Egy kis energiájú neutrínó áthalad mindenen, nem? Jobban mondva nem lép semmiféle kölcsönhatásos kapcsolatba más anyaggal.
Gergő Grencer
Gergő Grencer Hónapja
De kapcsolatba lép, csak sajnos nagyon kis eséllyel,pl ha klórral kapcsolatba lép egy neutrínó akkor argon lesz belőle :)
Hajdú Dániel
Hajdú Dániel Hónapja
Csak az "létezik" amit észlelni tudunk. Mert amit nem észlelünk az "nincs". Pontosabban az amit nem észlelünk az már nem a mi Univerzumunk része. Tehát a Neutrínó az univerzumunk része mert észlelhető!
zoithemad
zoithemad Hónapja
Néha mégis állítólag. Próbálnak is befogni neutrínókat.
botond feher
botond feher Hónapja
Nagyon imadom ha multiverzumolrol van szó👍
AGB
AGB Hónapja
Ez nem ehez a témához kapcsolódik de lehetne a következő videó témája az Anunakik !
Rohác Alexey
Rohác Alexey Hónapja
Anunakik sok formàt tudnak itt felvenni a földön . 4-ik dimenzióban léteznek közöttünk . Különleges álcázó technologiájuk van . A milliszekundum tört része alatt veszi fel a föld bármely szerves formáját . Hihetetlenül inteligensek . Telepatikussan kommunikálnak vagy sugallat formájában . Tudatot tudnak blokkolni,emlékképeket behelyezni a retinàn keresztül . Ne akarj talàlkozni velük mert ha odáig kerül a sor 1% az esélyed a túlélésre......próbára tesznek ,mivel kíváncsi természetûek ôk is . Én a képûkbe röhögtem....ezért engedtek tovább,látták hogy nem félek és ezt furcsának tartották mint ahogy azt is hogy hogyan tudtam észlelni ôket . A gépeiket . Elôször " lámpásokat" küldenek ki hogy össze zavarjanak ,mivel ôk így vadásznak . Majd folyamat formát váltva cserkésznek be . Az alakjukat azért változtatjak mivel egy komplett szerves szervezeti szervezôdést nem tudnak épp àllapotban tartani itt a légkörben az "ô" energia szintjükkel huzamossabb ideig . A Hold a bázisuk ! Ja megettem egy LSD-t és 7 órán keresztül futottam elôlük😂😂😂
R PS
R PS Hónapja
persze hogy létezik amiről az ember nem tud az nem azt jelenti hogy nem létezik ki tudja hogy mik vagy kik léteznek kint az űrből mert az űr hatalmas folyamatosan tágul.
Bence Klazsik
Bence Klazsik Hónapja
Létezik. A Rachet és Clank legújabb része erre a legjobb példa
Sali Laszlo
Sali Laszlo Hónapja
Párhuzamosan élő emberek léteznek/te nyomorult/? Amikor elkezdted "márszarvoltál".
Eva T.
Eva T. Hónapja
Mindenki másképpen, értelmezi, mivelhogy semmi sem lehetetlen, képzelődjünk tovább, lehet hogy, van, vagy nincs több univerzum?!
Edit Kiss
Edit Kiss Hónapja
Milyen érdekes, hogy mennyire vonz bennünket az ismeretlen. Milyen jó lenne ha fizikailag körbe mehetnénk az univerzumunkban, találkozhatnánk, láthatnánk multiverzumokat, zsebiniverzumot is. Lehet hogy a húr elmélet is az utunkba akadna, jó lenne. Hawking pedzegette a húr elméletet, talán lehet is benne valami. Nagyon érdekes univerzumos téma, elhalgatnam, nézném napokig is. Hát, köszi ez is jól sikerult!💚
Menyét & DetrojeD
28 milliardfenyevnel joval nagyobb ....32 milliard fenyevre van a legtavolabbi galaxis a gnz-11 bar sok teves forras 13.3 irja (46milliard fenyevre nyulik ki minden iranyba az univerzum) Mivel folyamatosan tagul az univerzum igy vannak olyan galaxisok(97%ide tartozik a galaxisoknak) ami a fenysebbesegnel is gyorsabban tavolodnak tollunk ezt a hatart hivjuk kozmikus esemenyhorizontnak amit egy fenysebessegu urhajoval se tudnank atlepni
Menyét & DetrojeD
Én nem használom hogy butaság csupán figyelembe veszek más lehetséges kimeneteleket is ebben a témában nem lehet biztosra mondani mert nem látta senki hogy hogy is történt csupán következtetni tudunk
Hajdú Dániel
Hajdú Dániel Hónapja
Ha a fénysebességnél gyorsabban haladó dolgokról (egyáltalán) képes lenne a fény hozzánk eljutni. De osztom a véleményt miszerint az Ősrobbanás butaság. Mivel látnunk kellene, ahogy a galaxisunk és a bolygónk elfoglalja a helyét. Mert a fénytől gyorsabban kellett ide érjnünk.
Menyét & DetrojeD
@zoithemad ebben az évben remélem többet fogunk megtudni ha sikerul fel lőni a James-t.
zoithemad
zoithemad Hónapja
Az univerzum látható része ennyi, maga az univerzum valószínűleg végtelen, de biztosan sokkal nagyobb.
Gozarusan
Gozarusan Hónapja
Valóban léteznek, mivel a forma nem különbözik az ürességtől, és az üresség nem különbözik a formától. Pl. Amitábha Buddha Tiszta Földje, amiről minden lény aki hall, menedéket kéne vennie, hogy ott szülessen meg, és Amitábha Buddha kiváló erényei és fogadalmai révén elérje a felébredést minden Dharmára, és megszabaduljon minden szenvedéstől, Amitábha Buddha nevét mondván. Namo Amitabha Buddha!
Gozarusan
Gozarusan Hónapja
@Zsolt Hamala Az én tapasztalatom az, hogy ugyanaz a célja mindkettőnek. Megismerni a valóságot és a boldogság útját, más szemszögből legfeljebb. Kifejezetten értékes tanulmányok születtek e kettő nem elválasztásából, a végső cél látásából. Végsősoron az a célunk a fizika, biológia stb. tudásával, hogy boldogak legyünk, és ezt nem feltétlen csak szórakozási szempontból mondom, hanem jóléti, egyészségügyi stb. értelemben is. Ilyenmódon, nincs mit elválasztani. Minden kétség és rossz emlékhez való ragaszkodás nélkül, valóban látható ez, a vallás tudomány, a tudomány vallás, és templom az egész Föld. Szentség maga a lét. Ha van létezés, van igazság, és ez a valódi vallás.
Zsolt Hamala
Zsolt Hamala Hónapja
Szerintem a tudományt ne keverjük a vallással!!!
Dymon32
Dymon32 Hónapja
Csak nem Hbo rick és morty reklám? 😁
Dávid P.
Dávid P. Hónapja
Az haggyán’ kib@szott hangos a reklám…egyre agresszívenben próbálnak a fizetős youtube felé terelni.
Dávid Lassú
Dávid Lassú Hónapja
Én is erre gondoltam xd
Dymon32
Dymon32 Hónapja
@Joci126 várom :3 bár még van mit pótolnom (vadavision, loki)
Joci126
Joci126 Hónapja
@Dymon32 Igen az animációs film is erről szólt de itt egy kicsit komolyabb szint lenne a 2 legendás Filmes Pókival. A lényeg ha ez mind összejön ami meg lett erősítve illetve amit pletykálnak, akkor nagyobbat üthet mint az Endgame.
Joci126
Joci126 Hónapja
@Dymon32 Igen, Doctor Strange lesz a kulcs és talán Wanda is jelentős szerepet játszik majd. Szerintem valami gebasz lesz amit Peter fog okozni.
Dévid Szabó
Dévid Szabó Hónapja
Király videó lett. Viszont egy kis hiba, az univerzum átmérője 92-93 milliárd fényév, mivel maga a tér is növekszik ráadásul gyorsabban a fényesebességnél.
Hajdú Dániel
Hajdú Dániel Hónapja
@zoithemad A más fizika, egyenlő más Univerzum. A fizika határa az Univerzum határa.
Hajdú Dániel
Hajdú Dániel Hónapja
@Tízes lista A 92-93 is elfogadott, de az is meg minden egyébb is fikció!
zoithemad
zoithemad Hónapja
Viszont a multiverzum elmélet is lehetséges, itt viszont teljesen különálló és más fizikai törvények szerint működő, ha jól tudom, akár csillagok, bolygók kialakítására képtelen, stb. Univerzum is kialakulhatott, mivel a mi univerzumunk épp egy olyan, ahol többek között kialakult a bennünket felépítő anyag is, így most ezt le tudtam írni. 😂
zoithemad
zoithemad Hónapja
Elvileg már bebizonyították, hogy végtelen. Ezért van az, hogy nem kell multiverzum ahhoz, hogy létezhessen akár egy ugyanolyan Föld bolygó, ugyanazokkal az emberekkel vagy akár ugyanolyan galaxis, mint a miénk.
Tízes lista
Tízes lista Hónapja
Több feltételezés van ezzel kapcsolatban és pont mivel folyamatosan növekszik nem lehet egy adott méret mellett maradni. Viszont a videóban elhangzó az általánosan elfogadott jelenleg.
Uri Hun
Uri Hun Hónapja
végre univerzumos téma😃😃😃
OLIVÉR Gondi
OLIVÉR Gondi Hónapja
12 univerzum van és a mindenek ura gondoskodig róluk. Vagy a pusztitás istenei pusztitanak :(
Zoltán Szabó
Zoltán Szabó Hónapja
A " Mindenség" fraktális ám entropikus is ! A fizikának már több fő megnyilvánulása van, de arra lehet következtetni, hogy az eddig ismerteknél sokkal több van! A Newtoni fizikát "mindenki" ismeri, Einstein fizikáját már kevesen értik, a Kvantummechanikát és fizikát már a tudósaink is alig értik ! Köszönöm hogy nagyon igényesen állítottad össze ezt az ismeretterjesztőt, bár nem feltétlen ez volt a célja - hanem az elgondolkoztatás !
Márta Gal-Kovacs
ha az fordított univerzum tènyleg lètezik akkor ot van levegö???
Géza Szabó
Géza Szabó 29 napja
@H. Tibor 😁😁😁
H. Tibor
H. Tibor Hónapja
Persze,csak ott nem be szívják,ha nem fújják azt....
István Grézál
A levegő gyűjtőnév, több gáz egyvelege, szóval valószínűleg igen!
bertokp
bertokp Hónapja
Az "universum" latin szó, azt jelenti: MINDEN. Ha tényleg több párhuzamos világ létezik, akkor új elnevezés szükségeltetik majd. Mert a MINDEN-en kívül nem lehet semmi. 😉
lordderfel
lordderfel Hónapja
Igazándiból nem kell megváltoztatni a jelentését és nincs is igazán jelentősége ennek. Matematikailag az univerzum egy értelmezési tartomány, lehet egy doboz tartalma, vagy az egész világegyetem, vagy egy pakli kártya. Az, hogy majd esetleg jövőben azt mondják, hogy régebben csak ezt a részét ismertük a mindennek, nyelvi szinten maximum annyit jelent, hogy egy darabig tulajdonnévként lesz használva és azt mondjuk hogy ez az Univerzum, akkor arra gondolunk hogy az amit most ismerünk (a régi kicsi:)) és az univerzum meg azt jelenti hogy... a fene tudja!:)
Dévid Szabó
Dévid Szabó Hónapja
@bertokp Miért kellene megváltoztatni az univerzális szót is? Attól, hogy multiverzum elmélet is létezik és bizony létezik, még az univerzális szónak ugyanaz a jelentése, pont ahogy jelenleg is. Amit itt leírtál, a jelen valósággal meg is van cáfolva. Ráadásul ez hogy a szavak jelentése fix, egy hatalmas baromság. Ott van például a gravitáció. Régebben egy fizikai erőt jelentett. Ma már tudjuk, hogy a tér görbülete. Pont azért nem fix a legtöbb szó jelentése, mert a tudomány még mindig kutat és felfedez, ami megváltoztathat bizonyos tényeket.
bertokp
bertokp Hónapja
@Dévid Szabó Ha megváltoztatnánk a jelentést, akkor az univerzum szóból eredő univerzális szavunk jelentését is meg kellene változtatni... Illetve változna az magától, ha az emberek nem is vesznek róla tudomást. Nem mellesleg ez nagyon messzire vezet(ne). A szavak jelentése fix, legfeljebb a mi képzettársításunk változik.
Dévid Szabó
Dévid Szabó Hónapja
Mert magát a jelentést nem lehet változtatni?
Tibor Bertalan Kecskés
Jó lett a videó csak így tovább
Boldizsar Bibza
Boldizsar Bibza Hónapja
Nekem van egy elméletem! Az az elmélet, hogy a feketelyukaknak vannak egy másik nyílások, ami az anyagot kilöveli: fehérlyuk . Szerintem a fehérjék egy kvazár, egy párhuzamos univerzum kvazárja. Ami szerintem arra következtet, hogy egy feketelyukon áthaladva egy párhuzamos univerzumban juthatnak el a maradványainak. Ezzel a módszerrel szerintem lehetséges az időutazás
Hajdú Dániel
Hajdú Dániel Hónapja
Jó gondolat.
Boldizsar Bibza
Boldizsar Bibza Hónapja
@Zsolt Hamala lehet, hogy ezt más is kitalálta már, de még nem hallottam róla. Lehet hogy igazad van, de ezt én másoktól függetlenül feltételezem
Zsolt Hamala
Zsolt Hamala Hónapja
Ugye tudod hogy ezt nem te találtad ki csak szòlok.
Boldizsar Bibza
Boldizsar Bibza Hónapja
@Dévid Szabó csak az autokorrekt, én is fehérlyukat írtam, kösz a figyelmeztetést
Dévid Szabó
Dévid Szabó Hónapja
Már más is felvette ezt az elképzelést, és ott sokkal relevánsabban, fehérlyukaknak hívják őket.
Anonymus
Anonymus Hónapja
Az alternatív univerzum a multiverzum közé tartozik?
Daniel
Daniel 29 napja
@Géza Szabó Ha senki nem tud semmit, akkor hogy tudok járni, beszélni, stb? Hülyeséget félretéve, szerintem soha nem is fogjuk megtudni ennek kapcsán az igazat.
Géza Szabó
Géza Szabó 29 napja
@Daniel ez csak filozófia! Valójában senki sem tud semmit!
Daniel
Daniel Hónapja
@Tízes lista Egy barátom úgy véli hogy minden döntés képes alternatív idősíkot létrehozni. Mondjuk el akarod dönteni hogy kólát akarsz inni vagy vizet. Végülis úgy döntesz, hogy vizet, de az újonnan létrejött alternatív idősíkon a kólát ittad meg. De akár egy második is, amiben mindkettőt.
Tízes lista
Tízes lista Hónapja
Igen, ha úgy nézzük, akkor am ultiverzum a nagy egész, amibe minden párhuzamos / alternatív univerzum beletartozik.
Ł¡Ł ØŔĒØ
Ł¡Ł ØŔĒØ Hónapja
Te vagy az egyik kedvenc videósom😁
Benjamin :D
Benjamin :D Hónapja
Na ez király, szoval most valahol epp van barátnőm...ja ops... biztos nincs ilyen univerzum
Norbert Varga
Norbert Varga Hónapja
Kutyàt se....🤣
krisztián pallanki
Imádom ezt a témát 😁
Family guy 2021 legjobbja
Szóval akkor egy másikba most sonkát eszek
Zoltán Szőke V. Zoltán
Mert most éppen kifelé jön a sonka? XD
Edit Kiss
Edit Kiss Hónapja
@DefaL1fe ; D
Family guy 2021 legjobbja
@DefaL1fe ja azt jó lenne tudni
DefaL1fe
DefaL1fe Hónapja
@Ákos Kolozsvari Magyarul?
Ákos Kolozsvari
Nem mert ha létezne akkor az egyikbe lennen multiverzumok közt ugrálás és már nem élnék szóval nincs multiverzum
Gruber Ákos
Gruber Ákos Hónapja
Ezen a héten kaptam meg életem első laptopját!
Következő
Csillagászat - az Univerzum
38:20
What the Trees Whisper About
1:18:05
Ed Sheeran - Bad Habits (Lyrics)
3:53
Måneskin - Beggin' (Lyrics)
3:31