Sötét

A történelem legmegalázóbb vereségei 

Feliratkozás
Megtekintés 111 E
96% 2 400 86

Kezdj el játszani az ingyenes World of Tanks-el a linkünkön keresztül: tanks.ly/3pClBQy

Használd a TANKMANIA kódot, hogy tiéd a legyen a következő kezdőcsomag: Excelsior prémium tank, 7 nap prémium tagság és 250,000 kredit.

Továbbá kipróbálhatsz 3 prémium tankot, mindegyiket 10 ütközeten keresztül:
Tiger 131 (Tier 6)
Cromwell B (Tier 6)
T34-85M (Tier 6)

Támogasd a munkánkat Patreonon: www.patreon.com/tizeslista

Csináltunk már videót sorsdöntő ütközetekről, a legnagyobb csatákról és győzelmekről is, de most megfordítjuk a témát. A taktikai hibák mellett, az arrogancia és az elbizakodottság, olyan seregek vesztét is okozták már, akik két- vagy akár ötszörös túlerőben voltak.

Instán is fent vagyunk: tizeslista
Tízes lista Facebook: tizeslista/

0:00 Intro
0:42 Cannaei csata
3:05 Zamai csata
4:23 Carrhaei csata
6:11 Jingxingi csata
7:45 Hattíni csata
9:53 Bannockburni csata
11:25 Azincourt-i csata
13:19 Spanyol Armada

Források:

Zene a videó alatt: audiojungle.net/item/team-bui...
Outro zene: Cold Funk - Funkorama by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license ( creativecommons.org/licenses/ ...)

Közzététel:

 

2021.jún.18.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 236   
szucsMartin
Eszméletlenül idegesítő, hogy már a videóban is van reklám..
Lajos Erdős
Lajos Erdős 8 napja
Sok magyar érdekű csatát kihagytál sok érdektelen esemény van benne..
Gábor Németh
Gábor Németh 10 napja
Francia-Vietnámi háború ? Dien Bien Phu ? Amerika-Vietnámi háború ? Khe Shan ? Török-Angol Dardanellák ostroma ? Török-Magyar mohácsi csata ? Török-Magyar Nándorfehérvár ? Japán-Angol Szingapúri csata ? Japán-Amerikai Pearl Harbor csata? Nagyon sok csata volt a világtörténelembe abból kiválsztani nagyon nehéz de a modern korból nem sok csata került be a 10 es listára ez is érdekes . De ha nem is csata Hadik András megsarcolja Berlint ettől nagyobb megalázó vereséget szerintem nem sok dolog történt a történelem során.
Tízes lista
Tízes lista 8 napja
Direkt elmondtam a videó elején, hogy ebben nem lesznek modern csaták, mert túl sok van. Az egy következő videó lesz.
Gábor Németh
Gábor Németh 10 napja
Nekem az a megalázó hogy a spanyol armada elpusztulásánál bevágott térképen amelyik bemutatja a Spanyol gyarmatbirodalmat a világ térképen Magyarországot 1920 utáni méretben mutatja sokszor találkozok ezzel az anomáliával ez valószínűleg valaki fizeti az ilyen nem hiteles történelmi tényként bemutatott videókat lehet legközelebb olyan videókat találunk hogy a római birodalom alatt folytatott csatákban úgy mutatják be a római birodalmat mintha abban az időben csak a vatikáni állam tartozott volna hozzájuk.
Tízes lista
Tízes lista 8 napja
Az megvan hogy nem én szerkesztettem azt a térképet? Sajnos a google ilyet ad csak ki
Rudolf Lanter
Rudolf Lanter 13 napja
15:53-nál egy holland-brit tengeri csatát ábrázoló festmény ... bammeg ... legyetek már hitelesek ... unvote ...
Tízes lista
Tízes lista 13 napja
Nem ellenőriztem egyesével minden képtalálaton a zászlókat, de attól még a videó hitelességével nem gondolom hogy komoly baj lenne. Én se szeretem az ilyen hibákat, próbálok majd jobban figyelni.
zsuzsa komor
zsuzsa komor 25 napja
Zama-nál nem volt számottevő római lovasság, Scipio a Karthágóval szövetséges, de időközben átállt numidiai lovasságot használta csatadöntőként. Egyébként sem volt számottevő római lovasság. Róma fennállása alatt végig a behódolt területekről toborozta a lovasságot.
Viktor Fülöp
Viktor Fülöp 27 napja
+ a három eltűnt római légió
Mátyás Lang
Mátyás Lang 29 napja
Legmegalázóbb vereség: Andorra 1:0 Magyarország
Tízes lista
Tízes lista 29 napja
Azért a holland 8:1 se volt kutya 😀
Norbert
Norbert Hónapja
Én még a boroszlói táborozást is beleraktam volna.
Kristóf Szabó
Kristóf Szabó Hónapja
1932-es emu háború?
Sándor Tóth
Sándor Tóth Hónapja
Sejtettem, hogy a Magyarok, Hunok szóba sem kerülnek majd, pedig csak az ő csatáikból is kitelne egy ilyen műsor. De ti már csak ilyenek vagytok. Így bosszantjátok a hazaszertő embereket. Köszönjük minden Magyar ember nevében, hogy őseinkről elmondtátok, hogy két Római császár is az életével fizetett, mikor a Pártus birodalomba betette a lábát, és a nagy dareiosz is alig úszta meg ép bőrrel ostoba ötletetét, hogy meghódítsa őseink földjeit. A Pozsony környéki csata kihagyása pedig igazi ujjlenyomatot hagyott, hogy kik is vagytok?! Magyarul is beszélő sz@ralakok. Vajon miért nem románul csináljátok a felhomályosítást?
Kk Jj
Kk Jj Hónapja
Pozsonyi csaták: 907, 1052. Mindkettő nagy létszámfölénnyel kezdődött és csúfos vereséggel ért véget a Német-Római császári seregek számára.
Kk Jj
Kk Jj Hónapja
Tatárjárás: A mongol seregek minden középkori forrás szerint 500 ezres sereggel törtek Magyarországra, a Muhi győzelmük eleve 200 ezer halottba került. Amikor egy évvel később a hatalmas veszteségek miatt kivonult a seregük, a 200 ezres utánpótlás ellenére alig több mint 180 ezer főt számlált. Tehát minimálisan 520 000 embert vesztettek. És a hogy kivonulásuk oka a veszteség volt és nem holmi kánválasztás, mi sem bizonyítja jobban, hogy amint kivonultak Magyarországról délre fordulva simán elfoglalták Bulgáriát és nem is vonultak ki. Ahogyan sehonnan máshonnan sem abban az évben, pedig több más országba is betörtek, például Perzsiába is. Plano Carpini pápai követ írta 1247-ben, hogy mongoloknak egy külön hatalmas temetőjük van azoknak, akik Magyarországon estek el. Mongóliában a mai napig úgy tanítják, hogy a magyarok állították meg a mongol terjeszkedést nyugat felé, ami teljesen igaz.
Kk Jj
Kk Jj Hónapja
Boroszlói ütközet 1474, Mátyás győzelmével 10-szeres túlerő ellen, a világ összes katonai akadémiáján kiemelt tananyag.
Máté Csukás
Máté Csukás Hónapja
Kijevi csata (1941) volt a történelem legnagyobb kapitulációja.
Lajos Hunor Hegedűs
A világtörténelem legmegalázóbb vereségét márpedig akkor is Villám Bajezid oszmán szultán szenvedte el Timur Lenktől 1402-ben az ankarai csatában. Bajezid nagyon agresszív, hódító politikát folytatott, és volt akkora arca, hogy a sokkal erősebb Timur-féle mongol birodalomnak is nekiment. Hát Timur jött. Az oszmán sereget megsemmisítette, az Oszmán Birodalmat gyakorlatilag évtizedekre letörölte a térképről, Bajezidet meg hazavitte, és a tróntermében egy ketrecben tartotta, mint egy háziállatot (állítólag - egy évvel később a szultán ott is pusztult el nyomorultul, abban a ketrecben).
Z Light
Z Light Hónapja
Ókori görög -perzsa háború kimaradt
Red army
Red army Hónapja
Következő rész Szovjet-finn háború Vietnami háború Afganisztáni háború
Zoltán Polgár
Zoltán Polgár Hónapja
Öcsém te fogalmi zavarban szenvedsz. A súlyos vereség és a megalázó vereség nem ugyanaz! Mi a faxért foglalkozol törivel, mikor fingod sincs dolgokhoz.
János Sós
János Sós Hónapja
1597, a myeongnyang-i csata. A koreai Yi-Sun-Shin admirális tizenhárom hajóval állt ki egy legalább 150 hajót számláló japán flotta ellen, és győzött. (Számos egyéb győzelmet is aratott az öreg) Koreában nemzeti hős. Még érdekesebb, hogy anno a Japán Birodalmi Flotta szinte védőszentként tisztelte, Togo tengernagy is a nagy rajongója volt. Ha már Togó: A csuzimai csata, 1905. A japánok talán három kisebb torpedónaszádot vesztettek el, míg csaknem a teljes orosz flotta megsemmisült. Különösen nagy szégyen volt, hogy számos orosz hajó megadta magát. (A korábbi évszázadok tengeri csatáiban egyébként ez volt a meghatározó, elfoglalni és nem elsüllyeszteni akarták az ellenség hajóit...) Viszont csatahajó, cirkáló, repülőgép hordozó stb. azóta sem adta meg magát az ellenségnek, inkább elsüllyesztették magukat, ha megsérültek. Szingapúr ostroma, 1941. Egy erőddé kiépített várost úgy foglaltak el szintén a japánok, hogy a támadók voltak jóval kevesebben. Alig negyvenezren támadtak rá egy nyolcvanötezer fős csapatra. A félelmetes erőd három nap alatt elesett. (A japán szárazföldi haderő messze nem volt világszintű. Kifejezetten gyenge tankokkal rendelkezett például, a tüzérség is futottak még kategória volt.) Az 1940-es észak-afrikai olasz hadjárat. Legalább 130 ezer olasz hadifogoly volt, miután a Brit Nemzetközösség, akinek összesen harminchatezer katonája volt a térségben, végrehajtott egy kisebb ellentámadást... Ezért kellett Rommelt Afrikába küldeni. Angol-Holland tengeri háborúk? 1666, Négy napos csata,(Még az angol admirális is fogságba esett) 1667, Medway-i rajtaütés? Azóta sem sikerült ellenséges erőknek partra szállniuk brit földön... De Ruyter tengernagy a következő háborúban négy csatában is legyőzte az immár egyesült, angol-francia(!) hajóhadat.
Zoltán Polgár
Zoltán Polgár Hónapja
Hát a csávó nem túl felkészült és a megalázó szó fogalmával sincs tisztában.
Énvagyok magam
Énvagyok magam Hónapja
A pozsonyi csatánkat kifelejtetted, de tank reklám az volt.
Kk Jj
Kk Jj Hónapja
Ráadásul Pozsonynál később még háromszor vertük el Német-Római császári seregeket mindannyiszor súlyosan és csúfosan, mindig létszámfölény ellen.
András Kálmán
2:15 - Baszd meg a reklámokat! --> Ha érdemes vagy rá, sokan fognak követni, amennyiben érdemtelen: a reklámaid csupán hosszú agóniád hírnökei! Szánalmas!
András Kálmán
@Tízes lista hmm... nem is nézem őket - noha nem evégett, csupán érdektelenek számomra - | Ne másokhoz képest határozd meg magad, hanem "Te mit tenné?" Úgy hiszem, sok némaságba burkolózó néződ nem szívleli a mostanra egyre több gyakorisággal fel-felbukkanó spontán reklámjaidat. De csak csapogok. Megjegyzem, az a játék, aminek ennyi reklám kell, az tuti szar!
Tízes lista
Tízes lista Hónapja
Ez kicsit túlzás tekintve hogy nincs magyar videós aki ne dobott volna már be szponzorált játék reklámot. Szirmai és Radics tartalmait is imádom, de náluk is volt már ilyen promó.
Tóth Csaba
Tóth Csaba Hónapja
Biztos voltam a kormeghatározásnál,hogy a Pozsonyi csata lesz a top 1... Magyar videó lévén ez lett volna a minimum. Ez így egy nagy hiányérzet..na mindegy. Tipikus "erdőtől a fát" szindróma! :)
Marcell Kirchknopf
Annyi ferdités van a videoban, hogy egyszerüen élvezhetetlen
Máté Kis
Máté Kis Hónapja
Witcherék veresége Dongáboréktól miért nincs benne????
AppleLeveL
AppleLeveL Hónapja
Nándorfehérvári diadal?
András László
Lemaradt az 1402-es ankarai csata, ahol az utolsó igazi dzsingiszida uralkodó, Timur Lenk tönkre verte I. Bajazidot, ezzel kis híján pontot téve az Oszmán Birodalom végére. A szultánt elfogatta és ketrecben, házi kedvencként tartotta.
Tamás Takács
Tamás Takács Hónapja
Már megint a wot...
Miklós Szabó
Miklós Szabó Hónapja
A magyar ütközetekben is voltak megalázó vereségek.Szó se volt a magyarokról.
Marcell Komorócki
A teutoburgi csatát is bele lehetne venni
Zoltan Olah
Zoltan Olah Hónapja
Meg jo h nem hozzuk fel az elso haboru befejezeset.
Nosferatu Metin2
Magyarország 9-0 Románia?
István Szlezák
hiányolom a törökök elleni harcokat: eger, nándorfehérvár, stb...
Norbert
Norbert Hónapja
@Cannot Gitgut nándorfehérvár 1500 előtt volt szóval bele fért volna.
Cannot Gitgut
Cannot Gitgut Hónapja
0:25
Bence Berényi
Bence Berényi Hónapja
A world of tanks egy hulladék! Játszatok inkább #WARTHUNDERT
Lord KROK
Lord KROK Hónapja
Igen, az sokkal jobb :)
jános erdei
jános erdei Hónapja
A magyar egri csata?
Csaba Gányai
Csaba Gányai Hónapja
@Kristóf Antal igaz, a 20 szoros túlerő már nem is számol. Az ostrom is a csata egy formája, ahol az egyik fél valamilyen védett helyzetben van. Lehet az természetes, vagy mesterséges.
Kristóf Antal
Kristóf Antal Hónapja
@jános erdei 150 000 fő... Persze. Jó lesz az 40 000-nek is. :D m.militaria.hu/digitalis-hadtortenelem-hadtorteneti-oktatasi-csomagok-iskolak-szamara/hodoltsag-kora/hodoltsag-kora-hadiesemenyek/eger-ostroma-1552
jános erdei
jános erdei Hónapja
De az ostromnáll 150ezer török küzdöd meg 2ezer magyarral és megnyerték a magyarok
Kristóf Antal
Kristóf Antal Hónapja
Egernél nem volt soha csata (max. csetepaték), csak ostrom (az viszont többször is).
ƟNΞSHƟT
ƟNΞSHƟT Hónapja
Srác a mostani Magyar fociról miért nem beszéltél😂😂
Kristóf Béli
Kristóf Béli Hónapja
Mert jók vagyunk
BoogBoi 2.4
BoogBoi 2.4 Hónapja
Az 1741-es Cartagenai ostromot is figyelmetekbe ajánlom. Egy félkarú-féllábú-félszemű spanyol várkapitány elpicsázott 30000 britet és több brit hadihajót is.
Ikhoras
Ikhoras Hónapja
Jó lett a videó :) Az ugye meg van, hogy minden megalázó vereség egyben egy dicsőséges győzelem is. Nézőpont kérdése.
Bence Szalma
Bence Szalma Hónapja
2:02 Róma ekkor még messze volt a hatalmas jelzőtől és a birodalom státusztól.
János Szekeres
János Szekeres 11 napja
Valóban, de a római katona mint fegyelmezett, bátor harcos már itt is jelen volt. 80.000 római katonát legyőzni akkor is ugyanakkora fegyver tény volt mint a birodalom korában.
Milka
Milka Hónapja
Hollandia 8 - 1 Magyarország 2013-ban
Ádám Földesi
Ádám Földesi Hónapja
magyarország portugália
Zoltán Dobák
Zoltán Dobák Hónapja
Pozsonyi csata...sorsforditó europa törtenelmeben. A 100ezres egyesült Német Római Birodalmi seregeket a magyarok 30ezres serege 3nap alatt szétverte. Megérne pár mondatot.
Csaba Gányai
Csaba Gányai Hónapja
@Kristóf Antal nem fogok, de ha igazán kíváncsi szerezzen egy tankönyvet a West Point katonai akadémiáról ahol ez tananyag. A fulldai évkönyvek, a bajor krónikák veszteségi jelentései szintén útmutatók. Valamint a legfőbb forrás a józan ész. Gondolja el Gyermek Lajos rendelete a Decretum Ungros eliminandos esse elrendeli a magyarok teljes kiírását. Feltételezzük, hogy nem hülyék vezették a keleti Frank birodalom hadseregét, és egy olyan nép KIÍRTÁSÁRA amely katonailag rettegésben tartotta Európát csak komoly legalább 2,5-3szoros túlerővel indulnak el. Több európai krónika leírja hogy a Magyar seregek kb 10-12 tumával rendelkeztek. Ami ha utána gondolunk inkább szerény mint felül becslés. A honfoglalás korában alapvető katonai elv volt, hogy a magyar seregek legfeljebb egyharmada bevethető egy hadjáratban. Tehát 3 vagy 4 tuma (kb 30-40000 ember). Mivel a kalandozó hadjáratokban is maximálisan ennyien vehettek részt, a keleti Frank birodalom parancsnoka Luitpold is evvel a létszámmal számolhatott. Tehát hacsak nem kifejezetten öngyilkos hajlamúak voltak, akkor kijön a matek.
Kristóf Antal
Kristóf Antal Hónapja
@Csaba Gányai Mutasson nekem tudományos bizonyítékokat (kutatásokat, tanulmányokat, stb.) a túlzó számok alátámasztására vonatkozóan, és akkor elfogadom. :) De nem fog tudni, mert mégegyszer: európai állam nem tudott még 50 000-res sereget sem csatában kiállítani a középkorban, nem még hogy annál nagyobbat...
Csaba Gányai
Csaba Gányai Hónapja
@Kristóf Antal a fulldai bajor évkönyvek. Gondolom az ellenfélnek nemigen állt érdekében hogy nagyítsa a vereségüket. A magyar haderő létszáma adott, maximum négy tuma, akkor mi a rejtélyes a létszám adatokban? Az , hogy nagyobb vereséget mértünk a keleti Frank birodalomra mint azt felfoghatnánk, és be merték volna vallani.
Kristóf Antal
Kristóf Antal Hónapja
@Zoltán Dobák A manzikerti csata pedig 1071-ben, és nem 72-ben volt...
Kristóf Antal
Kristóf Antal Hónapja
@Zoltán Dobák 1. A Bizánci ([Kelet-] Római) Birodalom egy centralizált, erősen bürokratizált állam volt, amely egyébként esetenként valóban képes volt csatába állítani 50 000 fős, vagy valamivel nagyobb méretű sereget (a 11. századig). Nyugat-Európában (majd keleten is) azonban a (Nyugat-) Római Birodalom bukása után részben a zűrvaros-heterogén időszakok (leszámítva olyan rövid szakaszokat, mint Nagy Károly uralkodása), részben a még kialakuló félben lévő, majd a 11. századra megszilárduló új decentralizált, kevésbé bürokratizált, feudális államrendszerek a 17. század elejéig-közepéig gyakran még koalícióban sem tudtak 30 - 35 000 főnél nagyobb sereget táborba szólítani (leszámítva néhány ritka alkalmat, mint pl. az első keresztes háborút, de ott sem egy seregbe koncentráltak minden embert), nem még hogy 100 000 -res méretűt meg afölöttit... Egyébiránt ennél még fontosabb az, hogy a hadellátás (logisztika)/hadelszállásolás (kvártély) sem tartozott az európai országok prioritásai közé a 17. század elejéig-közepéig, ami egyértelműen nehézzé tette nagy méretű, 50 000, vagy annál nagyobb seregek csatába koncentrálását... 2. Tehát Pozsonynál a 10. században a 100 000 fős, meg annál nagyobb hadsereg gyakorlatilag képtelenség volt... Kérdezz meg erről akármilyen szakértőt, pl. hadtörténészt, ők is ezt fogják mondani. ;) Egyikük sem fogadja el az 50 000 főnél, sőt, inkább a 30 000 főnél nagyobb létszámot Pozsonynál. :)
PetiDVTK
PetiDVTK Hónapja
Én mindenképpen belevettem volna a pozsonyi csatát vagy a nándorfehérvári diadalt.
Balázs Piller
Balázs Piller Hónapja
@PetiDVTK Értem
PetiDVTK
PetiDVTK Hónapja
@Balázs Piller Bármelyiket a magyar illetőség miatt.
Balázs Piller
Balázs Piller Hónapja
És melyiket vetted volna ki?
Gergely Kóródy
Azért Hannibál idejében rómára úgy hivatkozni mint szuperbirodalom, azért kicsit erôs
Gergely Kóródy
@Lovas Janos így van, nagyhatalommá igazál olyan 60-80 évvel késôbb fejlôdött
Lovas Janos
Lovas Janos Hónapja
Akkor még messze nem volt szuper hatalom. Miután elfoglalta Chartagot esetleg utána. Nagyából egyforma erejű nagyhatalmak voltak, egy időben, akik közösen uralták a földközi tenger térségét.
Tibor Bertalan Kecskés
Nekem meg van word of Tanks és jó
y x
y x Hónapja
Crécy, Isszosz, Gyulafehérvár, Thermopülai?
coOkie.Monst3R
coOkie.Monst3R Hónapja
Mikor a csatákról van szó nekem mindig a Pál utcai fiúl jut eszembe😅😊
Márton Papp
Márton Papp Hónapja
Moszkvai csata 1941/42, Mohács 1526?
Kristóf Antal
Kristóf Antal Hónapja
@Csaba Gányai A magyarok is rendelkeztek tüzérséggel...
Molnár István Zoltán
@Márton Papp Nagy, de kicsin múlott a győzelem, és túlzás nélkül mondható a hősies helyt állás.
Márton Papp
Márton Papp Hónapja
@Molnár István Zoltán akkor én értelmeztem félre a címet, nem megalázó, de nagy vereség volt.
Molnár István Zoltán
@Márton Papp Valóban egy katasztrófa volt, bár akkor a király halálát kivéve mindenki, még a török is csak egy vereségnek tartotta, nem többnek. De hol van itt a címben irt megalázó vereség?
Csaba Gányai
Csaba Gányai Hónapja
@Márton Papp a kérdés árnyaltabb, a török jelentős túlerőben volt Mohácsnál. Ráadásul tüzérséggel rendelkezett, ami végül is eldöntötte a csatát, melyet a magyar nehézlovasság különben fél nap alatt megnyert volna a túlerővel szemben, ha nem rohamozzák meg tüzérséget és visszavonulnak Nem próbáltuk meg komolyabban feltartóztatni a törököket mert nem maradt már mivel. Ettől függetlenül a török sereg az iszlám 3 legnagyobb győzelme közé sorolja, teljesen jogosan.
Gábor Kötél
Gábor Kötél Hónapja
Karthago semmivel se volt kisebb mint Róma, se nem szegényebb.
Tibor Duró
Tibor Duró Hónapja
@Gábor Kötél Márius hadseregreformjának semmi köze a hadsereg egységességéhez. Az egységes Romulus óta. A reform, pusztán a proletárok seregbe való felvételéről szólt. Az állam megvette nekik a felszerelést. Addig mindenki magának vásárolta.
Gábor Kötél
Gábor Kötél Hónapja
@gaussrifle1988 Marius hadsereg reformja utan lettek egysegesebbek.
gaussrifle1988
gaussrifle1988 Hónapja
Arról nem beszélve, hogy ebben az időszakban még sehol sem voltak a képeken is megjelenített egységes felszerelésű légiósok. Pont a pun háborúk után, már meg nem mondom melyik konzul kezdte el a hadsereg fejlesztését, egységesítését!
Gábor Kötél
Gábor Kötél Hónapja
meg a vacak wikipedian is ott van mennyi gyarmata volt Karthagonak:D
filctollas
filctollas Hónapja
Valóban. Meg kell nézni mekkora volt ekkor a Római birodalom, még közel sem az a birodalmi méretű
Zlidák Zoltán
Zlidák Zoltán Hónapja
Manzikert 1071-is hasonló.. 100 ezres gigászi bizánci sereget kerítettek be, és vertek meg, a szeldzsukok 40 ezres sereggel..
Kristóf Antal
Kristóf Antal Hónapja
@Zlidák Zoltán Tájékozott ember vagyok, szóval mellé lőttél! :) ;) 1. Melyik csatában volt a perzsáknak 300 000 fős serege? Tudomásom szerint egyikben sem... A Perzsa Birodalom mióta számít európai hatalomnak? :D Voltak balkáni területeik bizonyos időszakokban, de összességében ennyi... 2. Melyik csatában állítottak ki görög államok, szövetségben, 100 000 fős sereget? Tudomásom szerint egyikben sem. Az egyetlen alkalom, ahol ezt "megközelítették", a Nagy Sándor halála után széthulló eurázsiai, makedón birodalom (jelentős erőforrásokkal rendelkező) részei által vívott örökös háborúkban az ipszoszi csata volt, amelyben az Antigonidák 80 000 fős hadsereggel rendelkeztek, míg egyesített ellenfeleik majdnem ugyanekkorával. Önállóan, pedig csak a hellenisztikus szeleukida és ptolemaida birodalmak voltak képesek hasonló teljesítményre, így pl. a rafíai csatában, ahol előbbinek 68 000, míg utóbbinak 75 000 embere volt. De a probléma itt is az, hogy sem a Szeleukida, sem a Ptolemaida államok nem voltak európai hatalmak, legalábbis földrajzi értelemben biztos nem... :D Annyi európai kötődésük volt, hogy elitjeiket alapvetően európai származású emberek alkották, és kultúrájuk, államszervezetük, katonaságuk, stb. egyes elemei hellenisztikusak, európaiak voltak. Ráadásul az Antigonidák is jelentős ázsiai területekkel rendelkeztek az ipszoszi csata előtt (ez egy döntő összecsapás volt, ugyanis a Antigonidák veresége után szorult vissza a "mag" makedón befolyás Nyugat-Ázsiából). 3. A rómaiaknak soha nem volt 100 legiójuk! :D A max. szám a köztársaság végén olyan 50 körüli, de ez Augustus, illetve a Principatus idején lecsökkent 30 körülire. A késő császárság időszakában pedig már valamelyest máshogy működtek a dolgok... Az a durván félmilliós kora császári hadsereg a legio-auxilia (ez utóbbi a segéd haderőt jelentette) erőiből közösen jött össze, nem egyedül a legiókéból... Ráadásul a római hadsereg nem ugyanúgy "nézett ki" évszázadokon keresztül! Voltak különböző mértékű változások az idők során (ez mindenre igaz)! A rómaiak is maximum 50-100 000 fő közötti seregeket voltak képesek csatasorba állítani, vagyis Cannae tökéletes beleillik az általam állított dologba (te magad is leírtad, hogy a rómaiak 70-80 000 fős, [egyébként jelentős mennyiségben sorozott katonákból] álló sereggel rendelkeztek :D).... 4. Nem tudok olyan csatáról, ahol a bizánciak max. 60, nagyon max. 70 000 főnél nagyobb méretű sereget állítottak volna ki. Te tudsz? :) Szakmai forrásokkal alátámasztva? :D 5. Az egyébként már megint hagyományosan nem európai törökök (pontosabban oszmánok) a középkorban nem tudtak max. 100 000 főnél (de még 60-70 főnél sem) nagyobb sereget csatában felállítani! :D Még Mohácsnál is "csak" 60 000 emberük volt, ami egy szultáni hadjárat volt! A 16. század eleje utáni időszak pedig, az utóbbi évtizedekben elterjed kronológiai számítás szerint, már egyértelműen nem a középkor. A 16. századtól viszont valóban képesek voltak 100 000, vagy valamivel nagy nagyobb erőkoncentrációra, de csak fegyvertárs államokkal közösen, és azokkal is ritkán, egyes szultáni hajáratokkor (pl. 1683-ban). 6. Azt ajánlom, hogy tanulmányozd erőteljesebben a szakmát, és a hadviselés realitását, de főleg a logisztikát! :) A haderők nem a földből nőnek ki, azokat el kell látni, meg kell szervezni, stb. Ez nem a pop kultúra, ahol hirtelen megjelenik 100 000 ember, majd, mint az őrültek egymásnak rontanak, aztán utolsó pillanatig "harcol" mindenki párbajszerűen :D
Zlidák Zoltán
Zlidák Zoltán Hónapja
@Kristóf Antal tévedsz.. az ókorba a perzsák 300 ezres sereget is csatába tudtak állítani, még ha Gaugamélánál nem is voltak 300 ezren, csak max 100 ezren jó esetben.. Spartaiak igaz szövetségben akár 100 ezres sereg felállítására készen voltak mindig.. Rómaiak igaz 100 légiójuk is volt, az I--II- SZ-ba, ami 600 ezer katona, de nyilván a határ-és provinciák védelmére voltak megbízva. De legtöbbszőr 6-10 légió harcolt-- Hannibál- vagy a germánok ellen-- ami 36-60 ezer fő.. . Cannae-nél 12 légió harcolt, ami 72 ezer fő, plusz szövetséges katonákkal 86 ezres seregrészt semmisített meg, a pun hadvezér.. . A bizánciak tudtak 60-100 ezres seregeket, a Makedón-dinasztia, és a Kommnenosz kor alatt.. míg a középkorba a törökök 150 ezres-- igaz félig félreguláris-- seregeket is hadba inditottak.. A többi nemzetek a napóleoni háborúkig csak 20-60 ezres seregeket állítottak fel.. 😉
Kristóf Antal
Kristóf Antal Hónapja
100 000-res sereg... Jó lesz annak a fele is kb. 😀 Európai hatalom 100 000-res sereget önállóan nem tudott csatába állítani a 19. század előtt... Legfeljebb koalícióban, de úgy is csak nagyon ritkán...
Melinda Homolya
Melinda Homolya Hónapja
Jó lett. Már sajnos kevésre emlékszem töri órákról, nem is voltam annó se túl jó belőle, de mindig is lekötöttek az ilyen videók. Várom a folytatást!
Zoltán Dobák
Zoltán Dobák Hónapja
Szép nő vagy kedves Melinda.
Ricse Ricse
Ricse Ricse Hónapja
Azért az infók erősen véleményesek... Például Kartagót nem a földön, hanem a tengeren győzték le a rómaiak...Hannibál zseniális hadjárata után, távollétében támadta meg Kártágot ...
Grand Admiral Thrawn
Mivan a Pozsonyi csatával ahol a magyarok lemészárolták a teljes német nemeség 90%-át, és a mai napig tanítják ezt a csatát amerikai katonai egyetemeken mint a legnagyobb taktikai bravúr a történelemben.
Tamás Kardos
Tamás Kardos 18 napja
@Ferenc Lichy egyik katonai egyetemen sem tanítják. Ez urban legends. Amúgy is mit tanítanának? Azt sem tudják pontosan hol volt, mekkora volt a szemben álló erők létszáma.
Kristóf Antal
Kristóf Antal Hónapja
@Ferenc Lichy Tévhit...
Ferenc Lichy
Ferenc Lichy Hónapja
@Tamás Kardos West Point ?
Tamás Kardos
Tamás Kardos Hónapja
Nem tanítják semmilyen katonai egyetemen. Igaz nagy győzelem volt, de nem tananyag.
Aurora Szabo
Aurora Szabo Hónapja
Üdv, azért a Magyar történelemben is akad egynéhány példaértékű csata!!
Attila Molnár
@Gergely Kóródy Holdkóros nácikkal minek vitatkozol? Teljesen felesleges.
Gergely Kóródy
@Maker Rei mégis velem foglalkozol lassan két napja 😂
Maker Rei
Maker Rei Hónapja
@Gergely Kóródy Akkor legyen. Mondtam már: a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy neked mid van, mid nincs, mit gondolsz, mit hiszel, hogy tudsz, miben hiszel, mit gondolsz, mit a véleményed. Tudom, tudom, szerinted ugyanez igaz rám is, szóval, lehet szépen lelépni, Tekergő.
Gergely Kóródy
@Maker Rei már rég be kellett volna, ettôl a szittya párthus marhaságtól szekunder szégyenérezetem lett
Maker Rei
Maker Rei Hónapja
@Gergely Kóródy Na, jó, itt és most befejeztem a veled való társalgást, mert már látom, hogy veled beszélgetni olyan, mint galambbal sakkozni. Főjél a saját levedben, a lőtéri kutyát nem érdekli. Viszlát.
Balázs Harangi
Balázs Harangi Hónapja
Sziasztok! Először is szerintem eléggé jó lett a videó nekem tetszett, főleg a Római Birodalom kínos csatavesztései. Amikor néztem ezeket a csatákat, feltűnt nekem, hogy kimaradt a 378-as Hadrianopolisi csata, ami az egész Nyugatrómai Birodalom legsúlyosabb és legmegalázóbb veresége volt. Szerintem azt kellett volna a Carrhaei csata helyére berakni, mert ugyan az is nagyon kínos volt a Birodalom számára, nem volt döntően nagy bukás. Remélem építőnek veszitek, amit mondtam. További szép napot! :D
András Laszlovszky
Bocsi, a Zhao állam igazából Csao. Gondolom angol volt a forrás, ahol pinjint használnak, a pinjin Zhao viszont nem "zsao", hanem "csao".
Chris Tamada
Chris Tamada Hónapja
Tetszett a videó, köszönöm.. Csinálhatnál top 10 vállásról (jó,rossz tulajdonságukról)
sandor lorinc Toth
Ez nem játékcsatorna dióták! Áháá!!! így mérgezitek az agyatokat-vörd of tenkszel. De érdekes kívülállóként látni hogy egy generáció (..mai fiatalok) megroppannak agyilag a 3 déé, a nagy prociteljesítmény,és a jó gyors internet eredményeként. Ezt a mai virtuális világot megközelítőleg a Csernobili atomkatasztrófához tudnám hasonlítani...aki fiatal azt nagy eséllyel elviszi, aki idősebb az meg leszrja akármilyen is. Viszont a múltbeli katasztrófának van egy nagy előnye a "játékokkal szemben: ha elég távol vagy töle biztos hogy nem roncsol meg, ami erről a virtuális árampocsékolásról nem mondható el. További jó Önrombolást kívánok nektek. Aztán ha egy talicska betont kellene arréb vinni itt a valóságba , arra az lesz a választok hogy: nem tudjátok, mert azon az órán, amikor azt tanultátok éppen hiányoztatok. Kezetek nem, csak a szátok tud járni,és a netszámla amit aputyi már úgyis biztos kifizetett.
Tamás Takács
Tamás Takács Hónapja
Most ez hogy jött ide?
*-* Barnabás
*-* Barnabás Hónapja
Ezeket a fajta kommenteket már esküszöm olvasni is kínos.
Jozef pirk
Jozef pirk Hónapja
Pihaaaaa teljes és tömör kritika fogalmazódott meg benned 👌👌👌
B Bros’ Records
“Mai fiatalságról” beszélni alig 40 évesen? Inkább az a szomorú, hogy a mi korosztályunk nagy része már ugyanúgy hőbörög a “mai fiatalokon”, mint anno apáink és nagyapáink. De kérdezem én, ki neveli a mai fiatalságot, ha nem mi? A most tizenévesek a mi gyerekeink és csak folyton mocskolni tudjuk őket? Úgy nem is lesz belőlük senki. Más világ van, mint 20 éve és persze, hogy ennek is vannak hátulütői, de ne hárítsuk a felelősséget mindig a kicsikre. Nem is hagynám, hogy az emberek gyereket vállaljanak, amíg szorongó, frusztrált nárcik, mert azok gyerekei tényleg a mocsokba tudnak csak menekülni.
Melinda Homolya
Melinda Homolya Hónapja
Azért ne általánosítsunk. Láttam én már földművest számítógépen játszani. És fiatalt, aki ellenzi ezt az árampazarlást. Bár kinek mi... Én mondjuk a magyar focit tartom pazarlásnak, dehát nem vagyunk egyformák. (Ez alatt nem azt kell érteni, hogy sport ellenes vagyok, de egy olimpia azért mégis fényévekkel többet érdemelne, mint a foci.) Én szeretek kikapcsolódni normális játékokkal. Sajnos már nincs rá időm, de annó elég kocka voltam. Attól még tudom mi az a kétkezi munka. A legjobb a 25-35 éves korosztály, mert ők a két világ keverékei. Mi még játszottunk az udvaron, jártuk a természetet, de közben tartottunk lan partikat is. Így jó élni. Nem kell elíténi semmit, csak ha szélsőséges.
Mark Barta
Mark Barta Hónapja
Tetszett ,de jó rövidre sikerült!🤔🤷‍♂️
Dávid Marton
Dávid Marton Hónapja
Videóba benne lehetett volna a Magyar-Portugál vereség is
Dávid Marton
Dávid Marton Hónapja
@Balázs Harangi gatyába az egész. Egyébként 83 percig erősen harcoltunk
Balázs Harangi
Balázs Harangi Hónapja
Csakhogy abban semmi megalázó nem volt. A 3-0 azért született, mert támadtunk. Szerintem dicsőséges vereség volt.
Imre Szabo
Imre Szabo Hónapja
Qvqa reklám!
Hungarian NeonTH Studios
Vajon lesz ebből második rész?
Sövegjártó Gábor
378 Hadrianoplis, Kr. e. 51 Alesia, 1066 Stamfordbridge, 1378 Nikápoly
Sövegjártó Gábor
@Balázs Harangi Kis ügy
Balázs Harangi
Balázs Harangi Hónapja
@Sövegjártó Gábor csak aztó 1500-as évekig ment a videó
Sövegjártó Gábor
1560 Okehazama
Zlidák Zoltán
Zlidák Zoltán Hónapja
Vagy Manzikert 1071..
Sövegjártó Gábor
@Balázs Harangi Persze, de mást is akartam írni, és végül összecsúszott mobilon a kettő, elzűnt egy évszám, meg egy helyszín.
Ferenc Détár
Ferenc Détár Hónapja
Volt a videóban az agyag hadseregről kép, majd az agyag hadsereggel kapcsolatban csinálsz majd videót?
Andor Ágyas
Andor Ágyas Hónapja
Pozsonyi csatát is illet volna emliteni...
Jenci
Jenci Hónapja
Azért a holland magyar 8-1 lazán befért volna
Zlidák Zoltán
Zlidák Zoltán Hónapja
tévedés, mert nem egyenlő ellenféltől kaptunk ki...
Emperor Need Jr.
Brazil Német 1-7 🤣🤣🤣
Tamás Eőry
Tamás Eőry Hónapja
🤣
heping
heping Hónapja
A Brazil-Német 1-7 hol marad? :D
Zoltán Bouska
Zoltán Bouska Hónapja
🤣
Joe Deck
Joe Deck Hónapja
Ez valami hatalmas volt! Köszönöm!
Árpád Simon
Árpád Simon Hónapja
Még jó, hogy vannak még hiteles szemtanuk.
Róbert Gyenes
Róbert Gyenes Hónapja
Nem kicsit nagyok a számok...
Dávid Erdődi
Dávid Erdődi Hónapja
Ilyen lehetne a magyar történelemből is, mert többször legyőztük a létszámban, fejlettségben stb. sokkal feljebb álló török, német, osztrák seregeket.
Ferenc Détár
Ferenc Détár Hónapja
Pl: 1552
Csahos Csuhas
Csahos Csuhas Hónapja
Mi tudjuk az angolok a legjobb katonák! Miii, hogy néhányszáz zulu harcos elverte őket. A Zuluktól kikapni nem szégyen...
Gábor Bartha
Gábor Bartha Hónapja
Pozsony 907 ????
Gábor Pető
Gábor Pető 19 napja
Én is azt vártam...
Zoltán Bakó
Zoltán Bakó Hónapja
Én is ezt a kérdést akartam feltenni.
Dév Gé
Dév Gé Hónapja
Andorra-Magyarország 1:0
Németh Noel
Németh Noel Hónapja
Nem tudom feltűnt e de a videó csatában történt vereségeket említ! Nem sportban
Csanipro A
Csanipro A Hónapja
👌👌👌👍👍👍
szentkuti1000
szentkuti1000 Hónapja
12:24 Egy középkori teljes páncélzat maximum 25-35 kg-ot nyomott...
Scheisse Juden
Scheisse Juden Hónapja
@[Wolfgang] gray wolf girl Analfabéta.
[Wolfgang] gray wolf girl
ez igaz valojában mem a páncél miat haltak meg hanem ki meröldség meg fulatak torkokon lévö víz miat
Tamás Fekete
Tamás Fekete Hónapja
mindennapi.hu/cikk/tudomany/uj-kutatas-hogy-birtak-el-a-kozepkori-lovagok-a-pancelt-/2011-07-24/5363 - De ezer cikk van még a témában.
Dániel Polák
Dániel Polák Hónapja
Alesia is tartozhatna ide szerintem.
Igor Death
Igor Death Hónapja
👍, de azért a murteni csatát 1476. 06. 22. bele vettem volna!
Gábor Sáska
Gábor Sáska Hónapja
A Történelem 10 legrosszabb hadvezére?
Kornád Ásó
Kornád Ásó Hónapja
Senki se döljön be a wotos reklámnak... Ha ilyennel akkarsz játszani akkor inkább wt (war thunder) próbálja ki...
koldulóbarát x
Köxx 10es
PΛƬI
PΛƬI Hónapja
A magyar-portugál meccs 😂
Dymon32
Dymon32 Hónapja
3:30 Nem vagyok semmi jó elrontója, de a word of tanks-on kívül az Empire Earth azt hiszem pont ezt a csatát dolgozza fel (csak legyen türelme az embernek elindítani az xp - re készült gamet... )
Nev Nev
Nev Nev Hónapja
Win7 alatt is jól fut :-)
Tibor Bertalan Kecskés
Jó lett a videó csak így tovább
Bálint András
Bálint András Hónapja
Saladin* zseniális volt, a keresztények jól megérdemelték a vereséget. *Hogy írják helyesen?
János Péczeli
János Péczeli Hónapja
@Dávid Erdődi azért illene tudni,m hogy az egész hogyan kezdődött el ugye. Most nem mennék vissza Jeruzsálem elfoglalásáig, ahol a "keresztények" milyen vérfürdőt is rendeztek... mivel éhínség volt, ezért a halottakat is megfőzték és megették (frank krónikások leírása alapján). Elég azt megpiszkálni, hogy Chatilloni Rajnald (IV Béla királyunk nagyapja) tengeri portyázásra indult a saját flottájával, de vereséget szenvedett, de sikerült hajójával megszökni. Hazafelé tartva találkozott két hajóval, amelyeket felgyújtott és elsüllyesztett. Túlélők nem maradtak....kik voltak a hajókon? Fegyvertelen zarándokok, akiket mindkét vallás törvényei védtek az idő tájt. A 150 éves megszállás egyenes úton következett be a magyar királyok balkáni politikája (oszd meg és uralkodj - ismerős?) miatt. Erre is remek források vannak, javaslom megkeresni és olvasni azokat. A vallás maga nem más, mint az uralkodó osztályok elnyomó eszköze, amellyel az alsóbb néposztálybeli embereket egymásra uszíthják egy vélt végső jó ígéretének érdekében, így az elnyomott népcsoportok egymásra veszélyesek inkább, mint azokra, akik irányítják őket. Hitetlen kutya, bálványimádó, pogány...stb... vallás által generált ellenségképek.
Bálint András
Bálint András Hónapja
@Dávid Erdődi Előtte 5 másodperccel van a lényeg. Megöltek 17000 katonát, sokakat elfogtak és megaláztak. Nem vagyok keresztény, csak gyerekkoromban belerángattak az egyházban, megkereszteltek. Igen, Európa szerte nagy befolyása volt/van a kereszténységnek. A keresztények rengeteg rémtettek vitték véghez az istenünk nevében. Pl. népirtás. Mondjuk a másik két ábrahámita vallás is rengeteg kárt okozott. A szeretet nevében mindhárom vallás sokat pusztított. Mivel Európában a kereszténység a legelterjedtebb, elsősorban őket emlegetem.
53evi
53evi Hónapja
Ahogy írtad, úgy helyes👍😀
Dávid Erdődi
Dávid Erdődi Hónapja
Az, aki keresztény kegytárgyakat lopott el? Gondolom, te is keresztény vagy, de az ország és Európa legnagyobb része igen, ezzel most ellenünk foglalsz állást. Szerinted akkor mi is megérdemeltük a 150 éves török megszállást?
Martin123 Z
Martin123 Z Hónapja
Unom már hogy mindenki a wot ot reklámozza , War Thunder bezzeg sehol nincs reklámokba pedig az 100 x jobb
Zoltán Varga
Zoltán Varga Hónapja
Talán azért nincs reklámozva, mert a reklámokat nem a fejlesztők két szép szeméért csinálják, hanem pénzért. Egyébként meg ha már itt tartunk, a WoT sokkal casualebb játékot kínál a WT-nél, ami sokkal több ember számára szórakoztató. Mindkét játék hagy kívánni valót maga után.
Tamás Takács
Tamás Takács Hónapja
Hát ezaz
Pay ToLose
Pay ToLose Hónapja
A wot egy haldokló játék már évek óta...a fejlesztők ahelyett, hogy jobbá tennék a játékot mindenhol reklámozzák és így próbálják életben tartani! De már nagyon unom, hogy raid shadow legends-et megszégyenítve mindenhol reklámozzák >:(
Nojin Elife
Nojin Elife Hónapja
1:26 hasonló támadási stratégiát használt Ramsay Bolton is a Trónok Harcában
Kristóf Antal
Kristóf Antal Hónapja
@Wei Wang A spártaiak pedig nem használtak pavézéhez hasonló nagy állópajzsokat, a perzsák viszont igen... :D Na meg a késő középkori Közép-Európában is népszerű volt...
Kristóf Antal
Kristóf Antal Hónapja
@Wei Wang Milyen elemek voltak a falanxból abban? 😀 A szálfegyverekre épülő, szorosan zárt négyszögletes alakzatok pedig nem a görögök sajátosságai voltak... Nem kell akkora zsenialitás ahhoz, hogy egy lándzsás vagy pikás négyszöget kidolgozzál (a középkori emberek nem voltak hülyék xd)... A használata már egy másik dolog (rutin, stb.), de a skótok (lásd schiltron), vagy a svájciak (lásd az oszlopban felépített pikás négyszögeiket) ezt hatékonyan alkalmazták, illetve az asszíroknál is feltűnt már hasonló harcászati formáció... Sorolhatnám.
Wei Wang
Wei Wang Hónapja
Igen, kombinalva a spartaiak falanxjaval, csak nem ekkent, hanem korbezaro gyurukent alltak fel a landzsasok.
Áron Kovács
Áron Kovács Hónapja
Nekem a kedvenc videóitok a töris videók.
Róbert Gyenes
Róbert Gyenes Hónapja
@Levente Hajdú nem egy csatában, évek alatt
PetiDVTK
PetiDVTK Hónapja
@Levente Hajdú Te nem így tanultad? :D
Levente Hajdú
Levente Hajdú Hónapja
@Róbert Gyenes akkor az 1-2 világháború-ban sem harcoltak millióan és nem is haltak meg millióan ? Nem? Mert akkor mi volt? 10 20 ember kő papír ollóztak és eldöntötték hogy Mizu?
Tl Ármin
Tl Ármin Hónapja
@Róbert Gyenes kifejtenéd mégis miért?
Róbert Gyenes
Róbert Gyenes Hónapja
@Levente Agócs te biztosan. Nem zavar hogy szinte minden hazugság amit tanítanak? 40-60 ezer fő egy csatában, persze... jó az pár évtizedre is
Orbán Viktor Koldustarisznyája
Keddi Magyar-Portugál??? 😁
cucu
cucu Hónapja
Köszönöm szépen a ilyen fajta videokat
Szabolcs Mészáros
Hollandia-Magyarország 8-1 (Amszterdam) 2013 Vb selejtező 😅😅😅
Hanzli Dani
Hanzli Dani Hónapja
A Legkinosabb vereség: Bayer 8:2 Barca😂😂😂
Mate Galambos
Mate Galambos Hónapja
Nagyon jó lett
Mate Galambos
Mate Galambos Hónapja
Alex sus megneztem de tokmindegy
Alex sus
Alex sus Hónapja
Hulye
Alex sus
Alex sus Hónapja
Meg se nezted
Domi Ninja Carry Me
Hmm, tuti valami focis lesz😂
Rikárdó Dániel
Legmegalázobb akkor is a Németország-Brazília 7:1 volt
Red army
Red army Hónapja
Oof
Marika Ország
Marika Ország Hónapja
Ezeknek a kommenteknek mi köze a videóhoz?
Zlidák Zoltán
Zlidák Zoltán Hónapja
@tom colbey te nyomi vagy... inkább élj..🤣
tom colbey
tom colbey Hónapja
@ZlidákZoltán képes voltál ezért egy hosszú sort vitázni? Találj magadnak egy élet célt. Loser.
Zlidák Zoltán
Zlidák Zoltán Hónapja
@tom colbey miért lenne megalázó az?? Megalázó az, ha két hasonló képességű csapat közül az egyik súlyosan kikap.. Mint a Brazil-német, vagy kis- törpe csapattól kikap egy nagyobb.. Mint Andorra-Luxemburgi blamázs nálunk...
Alex sus
Alex sus Hónapja
Hi
Következő
Az utolsó hazatérés (2019)
50:39