Sötét

10 Borzalmas döntés, amiken milliárdok úsztak el 

Feliratkozás
Megtekintés 104 E
97% 2 100 47

Támogasd a munkánkat Patreonon: www.patreon.com/tizeslista

Rossz döntések, az arrogancia és a nemtörődömség csődbe juttathatnak cégeket, okozhatnak ipari katasztrófákat vagy épp eldönthetik egész kontinensek sorsát.

Instán is fent vagyunk: tizeslista
Tízes lista Facebook: tizeslista/

0:00 Intro
0:38 A Google elszalasztása
2:29 A Harry Potter elutasítása
3:44 A Blockbuster bukása
5:08 Kiszállás az Apple-ből
6:20 Daimler Chrysler
7:73 AOL Time Warner
8:55 Prestige olajkatasztrófa
10:15 A Challenger katasztrófa
11:59 A hollandok és Ausztrália
13:26 Alaszka eladása

Források: pastebin.com/mdFvHrBM

Zene a videó alatt: audiojungle.net/item/team-bui...
Outro zene: Cold Funk - Funkorama by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license ( creativecommons.org/licenses/ ...)

Közzététel:

 

2021.jún.25.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 61   
Hegedüs Csaba
Hegedüs Csaba 27 napja
2002ben 3millió és 5millió Yahoo Google huzavona, az MILLIÁRD dollár nem pedig millió. 1-2 millió dollár már akkor sem ért semmit a szektorban.
Hegedüs Csaba
Hegedüs Csaba 27 napja
In 2002 Terry Semel was pissed. The Yahoo CEO had offered to buy Google for roughly $3 billion, but the young Internet search firm wasn't interested. Once upon a time, Google's founders had come to Yahoo for an infusion of cash; now they were turning up their noses at what Semel believed was a perfectly reasonable offer. Worse, Semel's lieutenants were telling him that, in fact, Google was probably worth at least $5 billion. Billion, nem million. 1998ban volt startup, 2002ben már erős ellenfelek voltak.
Tízes lista
Tízes lista 27 napja
Dehogynem :D egy start-upért az rengeteg pénz ott is
Boldi Kiss
Boldi Kiss Hónapja
Alaszka eladásának az oka kicsit bonyulultabb, de különben jó lett a videó!
Torian Margit
Torian Margit Hónapja
Nagyon érdekes!! köszi.♥️
Judit Hamar
Judit Hamar Hónapja
Érdekes dolgokat szerdtél össze! Azon gondolkoztam, hogy akkor, ha ezek a cégek/ emberek - akik nem vették meg a mára világhírű cégeket - máshogy döntenek, akkor lehet, hogy nem jutnak ilyen messzire azok a cégek, mert más szempontok is közbeszólnak. Aztán erre is hoztál példát, tehát összességében elmondható, hogy aki lemaradt, az lehet, hogy le kellett hogy maradjon, mert velük nem is jutottak volna odáig. Pl. más döntések születtek volna és más irányba mennek. Látok olyan (nonprofit) kezdeményezéseket magam körül, amikben eleinte toporogtak, aztán egy-két embertől elbúcsúztak és meglódult a szekér (nem anyagilag).
István Órás
István Órás Hónapja
Annyi viszont biztos, hogy a távvezérlők pont a sunyiságuk, az elbizakodottságuk meg a bűneik miatt vesztettek el nemcsak egy kontinenst hanem az egész Földet...
Draco Jaq
Draco Jaq Hónapja
Öööö nixon, general industries? 🧐
László Kuti
László Kuti Hónapja
Az amerikaiak is sokáig szidták Seward külügyminisztert, hogy értéktelen földek vásárlására pazarolja az adófizetők pénzét. Alaszkát meg Seward jégszekrényének nevezték.
Prozlik Szabolcs
Szia! Jók a videóid, sokat lehet tanulni. De... Amikor azt mondod, hogy meg változtatta a történelem menetét... Nos az nettó butaság. Nem változtatta meg, hanem ez a történelem. Amit meg változtatott, az az adott ország történelmi lehetősége. Ha a történelem menetét változtatta volna meg, ahhoz idő gép kellene. De akkor is azt tartanánk normálisak.
Vince Gameplay
Vince Gameplay Hónapja
Még egy olyan kommentet se láttam, hogy: 11. A magyar ifjúsági futballakadémiák
Lajos Andri
Lajos Andri Hónapja
11. a Fidesz újbóli megszavazása 👏
sanyabtd
sanyabtd Hónapja
Hianyolom a kanadai Avrot , ahol egy hibas politikai dontes gazdasagi valsagot okozott ! Lasd "gyorsabb mint a nyil " c. Film
Fan Anime
Fan Anime Hónapja
Nagyon rá függtem a hetegben a videoidra, legjobb lettél az utobbi idökben ezzen a videos téren amit közvetitesz :))))
Levente Arnold Teutsch
van egy kerdesem ha en a kommentben felteszek egy kerdest ami engem erdekel azt ugy lehet,lehet ugy kerdest feltenni pl ha egy adott videoban valamit nem ertek es megkerdem a kommentben valaszoltok ra mert ez hasznos lehet ha valamit nem ertek
Tízes lista
Tízes lista Hónapja
Sajnos a nagyon sok komment miatt nem tudunk 100%-osan mindent elolvasni, de rendszeresen figyeljük a hozzászólásokat és próbálunk válaszolni :)
Ferenc Németh
Ferenc Németh Hónapja
Soha de soha nem volt és nem is lehet semmiféle fejlődés. Minden amit látunk egy hamis világnak a kivetülése a képzeletünk szüleménye. A valóság meglátása a csillogó villogó káprázat között csak kevés embernek adatik meg, viszont az összeomlás pillanatában minden agymosott a fejéhez kap és a végtelenségig szajkózza hogy nem lehettem ilyen hülye hogy nem vettem észre.
Ferenc Németh
Ferenc Németh Hónapja
Ez a kis videó is csak arra mutat rá hogy az emberi társadalmakat a háttérben meghúzódó paraziták milyen könnyedén huzogasság jobbról balra mint az ember teszi az agárkutyakkal a versenyen amikor elhitetik velük mint az agárkutyakkal hogy az a felakasztott rókafarok valós róka a birtokosa és azt nekik el kell kapniuk. Az emberek degeneráltabb része szalad a képzeletbeli rókafarok után amit pénznek nevezünk. Elhitetik a degeneráltabb emberekkel hogy gazdagok lesznek ( no ez persze mese) szaladjatok csak emberkék mert kell a parazitának nagyon sok meghülyitett ember aki számára megteremti a pazar életmódot.
Zsolt Kozma
Zsolt Kozma Hónapja
Halihoooo.....túl sok a negatív videó.Ez most már a sokadik,így egymás után !!! Kezdem azt hinni,hogy téged is a main stream fizet,hogy direkt levidd az emberek hangulatát !!!!!!!!
Fuelemuele
Fuelemuele Hónapja
+1 a Daimler Benz 9% Tesla részvényt vett, majd eladta, persze nem jókor :)
Alfréd Kis-Deák
innen indult wires!
Zlidák Zoltán
Zlidák Zoltán Hónapja
A tankerhajó roncsa, azóta is ott van Gibraltári öböltől nem messze..
Téli Pál
Téli Pál Hónapja
nem is ismertem a yahoot
Adani12345
Adani12345 Hónapja
Ideillik még Marshall F. Smith története is, aki 1984-ben a Commodore cég feje volt miután Tramiel távozott a cégtől miután kitúrták ( a saját cégéből). 1984-re készült egy a Commodore LCD nevű gép, korábban már kísérleteztek hordozható gépekkel SX-64 meg is jelent, ez kb. 10 kilós gép volt monitorral együtt. 1984-ben nagy szó volt a laptop pláne felnyitható LCD kijelzővel. Nagyon fullos gép volt a Commodore LCD korát megelőzte. 32 kb memória 64 kb-ig bővíthető, soros, port párhuzamos port, beépített modem stb. CES show-n készültek bemutatni. Marshall F. Smith meg a bemutató előtt 1 órával kb. az egyik konkurens cég a Tandy vezérigazgatójával dumált kávézás közben a VIP részlegen és szóba került a Commodore LCD, hogy micsoda nagy dolgot mutatunk itt be mindjárt, mire a Tandy vezér csak hümmögött, hogy áá laptop, arra nincs kereslet, mi is akartunk csinálni, de abbahagytuk, mert millió dolláros bukás lett volna, nem veszi azt senki stb. Addig mondogatta, ameddig Smith beparázott tőle, hogy bukni fognak, lefújta a bemutatót és a Commodore LCD-t is visszahívták, gyártást is leállították. Nem telt el csak pár hónap és a Tandy kijött a laptop gépével, ami fele annyit sem tudott mint a Commodore LCD, de konkurencia híján tarolt a piacon. A szakma meg évek után is Marshall f. Smithen röhögött, aki a konkurencia tanácsára kikukázta a legújabb terméküket.
Adani12345
Adani12345 Hónapja
A Coca-Colát egy dr. Pemberton nevű vegyész orvos találta fel, véletlenül mikor kísérletezett és mivel nem tartotta értéknek, 1 dollárért adta el a receptet a Coca-Colának, mondván az mitől lenne üzlet bárkinek, hogy otthon megisszák az emberek? A Coca-Cola meg kifizetett pár ezer dollárt egy tanácsadó cégnek, hogy vizsgálják meg mire lehetne használni a folyadékot. A válasz két szó volt: Bottle it! ( palackozzátok). Még egy érdekesség: A Pepsi a két VH között csődközeli helyzetbe került és 1000 dollárért felajánlották a Coca-Colának is megvételre, de az akkori vezetés úgy döntött, hogy nem ablakon kidobott pénz. Ha okosabbak akkor most nem lenne szinte egyáltalán konkurenciájuk
Fuelemuele
Fuelemuele Hónapja
ha nem lenne konkurencia, rájuk szállna mindenki, ahogy anno Steve Jobs is ezzel érvelt Bill Gatesnek, amikor tőkeinjekciót kért tőle ;)
HERE ZACSKÓ
HERE ZACSKÓ Hónapja
Nem jó
Zoltan Szucs
Zoltan Szucs Hónapja
Alaszkával kapcsolatban azért érdemes megemlíteni, hogy az akkori orosz uralkodó abból a pénzből stabilizálta a cári Oroszország néhány tartományát. Tehát erőlködhetett volna Alaszkán, és persze lehet hogy meg is tudta volna tartani, csak a pénz meg kellett másra. Ha már hasonló döntések, akkor belerakhattad volna azt, mikor a franciák eladták a gyarmataikat az amcsiknak, pl. Louisiana-t. Mondjuk itt is igaz, hogy Napoleonnak meg szintén kellett a pénz az európai háborúira.
Adani12345
Adani12345 Hónapja
@Hedvig Marti Mondjuk az is igaz, hogy ők nem tudhatták ,hogy az a hely sokat érhet majd egyszer.
Hedvig Marti
Hedvig Marti Hónapja
@Adani12345 Az indianok valoban semmire nem hasznaltak, az egesz terulet semmire nem hasznosithato mocsar volt.
Mach Zoli
Mach Zoli Hónapja
@Csahos Csuhas Hát persze, Hawaii meg meg erdély része csak még nem tudják....
Csahos Csuhas
Csahos Csuhas Hónapja
A cár nem adta el Alaszkát, mert a feudalizmusban a föld az uralkodó tulajdona "Cáré" 100 évre bérbe adta Amerikának. Úgy mint Magyarország Trencsény vármegyét Lengyelországnak. Tehát Alaszka még mindig az Orosz birodalom része...
Adani12345
Adani12345 Hónapja
Anno az indiánok is egy szekér aruért, ami kb. 20 dollárt ért adták el Manhattan szigetét mondván ott nincs semmi minek az.
R. S.
R. S. Hónapja
03:09 És vajon hány jobbnál jobb könyv nem jelenik meg, csak azért, mert ilyen dilettánsok """dolgoznak""" a kiadóknál...
Szabolcs Sánta
Szabolcs Sánta Hónapja
Ausztráliában alig van olyan faj ami nem akar megölni.
Kopi Boti
Kopi Boti Hónapja
A leírásba véletlenül 7:73-at írtál.
Ericsson TestTechnician
Kérdés: Amikor felfedezésnek mondják Ausztrália vagy Amerika kontinenseit mindig elhangzik hogy a felfedezés előtt már benépesítették az ott élő bennszülöttek. Akkor ők mikor kerültek oda, vagy kik vitték őket oda?
Tízes lista
Tízes lista Hónapja
Az európai civilizáció szempontjából felfedezés. Emberek éltek ott is, de mivel mi hajóztunk oda, mi fedeztük fel őket és nem ők minket. :)
szergej babinec
szergej babinec Hónapja
ez csak 9 borzalmas döntés volt!
Ferenc Balla
Ferenc Balla Hónapja
10 volt csak az AOL Time Warner - hez, nem tett ilyen idő cuccot
Tízes lista
Tízes lista Hónapja
Miért?
Gyongyi Peterfi
Gyongyi Peterfi Hónapja
Egy ùj érdekes videò.☺😄 -Köszönöm!🥰 Biztosan sok idő egy ilyen videò elkészítése de nagyon megéri mert a videók nagyon érdekesek megtekintéstől és like-tòl fügetlenül.
Tibor Bertalan Kecskés
Jó lett a videó csak így tovább
Dávid Nagy
Dávid Nagy Hónapja
Te adnál ezer dollárt egy kitöltört lottó szelvényért ami az eladó szerint nyerni fog? Gondolom nem de ha mégis nyert akkor azt bánni fogod.
László Illés
László Illés Hónapja
Uhbuuuu8huhhhhuuuhhhubbuhbhhhubhhhhhuhhuh8uhhbhhuuhhhu8uhhbbhuhhhbuhhhhbhhhhhh8hhhuhhhhhhuhhh8hbuhhhhhhhhbbhhhhhhhhhhhhhhbhhhuhhhhhhbhhhhuhhh8hhhhhhh8bhhhuh8hhhhhuh hhbh8hhhuhhhhuhhhhbh hhhhhhhhhhh8hhhhbhhh8hhuhhhhhhbhhhhuhuhhhhhhhhbbhhhhhhhhhhhhhhhhhbbhhhhhhhhhhuhhbuhuhhhhhhhhhhuhhbhhhhhhhhhhhhhhhuh bhhhh hhhuhhhhhhhhhhhhhhhhhhuhhhhhuhhhhhhhhhhhhhhhhhhb88hhhhhhhhhhhhhhh8hhhhhhhhhuhhhhuhhhhhhbhhuuhhhhhhhhhhhhhhhhhuhuhhhhhhhhhhhuhhhuhhbhhhhhhhbbhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh8hhhhhhhhhhhhhhhhhhhuhh8hhhhhhhuhhbhhhhh8hh7hhhhhhhhhhbhuhhhbhhhhh8hhhh8hhhuhhbhhhhhhuhhhhhhhhhhhhhhhuhbhhbhhhhhhhhhhhhhhh8uhhhhuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhuhhhhhbhhhhuhhhhhhhhhhhhh8hhbhhhhhhhhbhhhbhhhhhhhhhhhhhhhhhhbhhuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh8hhhhhhhhhhhhhhhhhhbhhhhhhhhhhhhuhhhhhuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhuhhhhh hhhhhhhhhhhbhhuhhhhhh8hhhhhhhhhh uh hhuhhhhuuhhhhhhhhhhhhhhhuhhhhhhhhhhbhh8hhhhhuhhh8hhhhhuuhhhubhhhhhhhhuhhhhhhhhhhhhhhhuhhhhh8hhhuhhhhhhuhhh hhhh8hhhhhhhhhhhhhhhhbhhh8hhh8hhbhhhhbhuhhhhhhhhhhhhhhhhhhuhhhhhuhhhhhh8hhhhhhhhhhhhbhhhhhhhuhhhhuh8hhhhhhhhhh8hh huhhhhhhhhhhhhhuhbhh8hhhhh hhhhhhhhhhhhhbhuhhu8uhuhhhhhhhhhhhhhhhhuhhhhhhhhuhhhhhhh88hhhhhhhhhh8hhuhb8hhuh8hhhhhhhuhhhhh8hhb8h8hh8hhhhhhhhhuhhh8hhhhh8h8hhhhh8uhhhhhhhhhhhhhhh8h8hh88hhhhhhh8hhhhhhhh8huhh8hhh hhh8hhhhhh8hhh8huhhhhuhhh8h8hhh8huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhuhh8bhhhhh8h87hhhhh8hhh8hhh8hhhh8hhhh8hhhhhhhhh8hhhhhhhuhhh8uhhhh hhhhhh8h8hhuhhb8uhhhhuh8hhhuhhhhhh8huh8hhhhh8hhuh88hhhhhhhhhhhhh8hhhhhhhhhhhhhhhhh8hhhhhhhhuhh8hhhuhhhhhuhhhh8hhhuhhhh8h hhhhbhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh8hhhhhhhhhh8hh8hhhhhh88hhhhhhhhuh8hhhh8hhhh8h8hhhhh8hhhhhhhhb8hhhh8hhbhhhhh8h hhhuhu8u8hh8hhhhuhhhh8hhh8hhhhhhhhh8h8uhhuhhuhhhhhhhuhh8hh8 u 8hhuuhhhhhhhhhhhhhhu8huhh8hh8 hhhhh8hhhh8hhhhh8hh8hhhh8h8hh8h8hh8h888hhhhhh8hhhhuhhhhhhhhhhh8h8hhhhh88h88hhhhh hhhhhh8hhhhhhhhh hhh8hh8hhbhu8hhu88hhhh
Thomas
Thomas Hónapja
A NASA nak az űr tolla és pont ugyanilyen volt több milliárdokat költöttek arra hogy ki fejlesszék az űrben fogó tollat az oroszok meg felvitték a ceruzát
Fabiano.00
Fabiano.00 Hónapja
@Adani12345 Köszi a pontosítást, felvilágosítást
Adani12345
Adani12345 Hónapja
@Fabiano.00 Eleinte használták az amcsik és az oroszok is ceruzát, de igen a grafit gyúlékony volta miatt veszélyes volt, pláne dúsított oxigénnél. Amúgy a hagyományos golyóstoll is működik az űrben, és igen az űrtollat később az oroszok is használták.
Fabiano.00
Fabiano.00 Hónapja
Több dolog sántít a történetben. Igazából ez a népszerű tévhit, egy filmből eredeteztethető. Sosem történt meg. Egy nem a NASA fejlesztetette ki a tollat, egy amerikai magán vállalat, melyet Paul Fisher nevű uraság tulajdonának mondhatott akkoriban. Ő saját pénzén (1 mill. USA dollár) fejlesztetette ki az űrben működő tollat, Fisher Space Pen lett a neve kreatívan. A NASA csak a tollakat vásárolta meg. Kettő, a SZOVJETEK (nem oroszok akkoriban) nem használtak ceruzát, egy a grafit, fa gyúlékony anyag, kettő hogy a letörő darabkák akármilyen picik is veszélyeztethették mind az asztro-, kozmanauták testi épségét, mind a műszerek normális működését. A történek vége az, hogy akkor legyenek oroszok, az oroszok is ugyanazt a tollat használták, amit Paul Fisher cége kifejlesztett. Azonban javítsatok ki, ha bármiben téves az információ, amit átadtam.
Zoltán Juhász
Zoltán Juhász Hónapja
Kár, hogy nem történt meg.
Hanna Horváth
Hanna Horváth Hónapja
Erre nincs sz csal ez:WOW
Vezér Trójai
Vezér Trójai Hónapja
A Nasanál annyit, hogy ott igen nagy volt a nyomás rajtuk így az akkori kormányt is a hibások közé tenném!
Sali Laszlo
Sali Laszlo Hónapja
"ott igen nagy volt a nyomás rajtuk" ..és feltöltötték a parancsnoki kabint tömény oxigénnel? Az apollo1 szép példa az erkölcstelen-tudatlan szarháziak kussolására.
❤[ᒪᓰᒪᒪᑘ ᘜᗩᑢᕼᗩ]❤
És nagyon jó volt!!!! Nagyon tetszett
Red army
Red army Hónapja
Kapitalizmus emberiség rakja
András Nagy
András Nagy Hónapja
Aztán a tervgazdálkodás mégis rosszabb életszínvonalat és technológiai lemaradást eredményezett.
Levente Arnold Teutsch
ez nagyon jo vidi lett
Purple Guy
Purple Guy Hónapja
Végre egy olyan ember aki nem baromságot rak fel
Balazs Benke
Balazs Benke Hónapja
@Deadly Megan Akkor csődbe állnának. Nincs bázis akiből kikerülne a HUtown partner így előbb-utóbb kihalna a kontentgyártók tábora és átmennének twitch-re. Illetve tartalmak nélkül nem lehetnek HUtown partnerek.
Balazs Benke
Balazs Benke Hónapja
@Deadly Megan Ez nem működőképes sajnos,mivel nem lenne utánpótlás.
Balázs Oláh
Balázs Oláh Hónapja
@Deadly Megan Ha csak youtube partnerek tölthetnének fel akkor hogyan válhatnának az emberek youtube partnerekké?
Következő
TIAH x TIRPA - POP SHIT
2:57
Megtekintés 219 E
Måneskin - Beggin' (Lyrics)
3:31
What the Trees Whisper About
1:18:05
TIAH x TIRPA - POP SHIT
2:57
Megtekintés 219 E
Måneskin - Beggin' (Lyrics)
3:31
Dune | Official Main Trailer
3:28
TIAH x TIRPA - POP SHIT
2:57
Megtekintés 219 E